100x40x55 Low-Tech Bitkiliye geçiş..


aLLyG.Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 107
aLLyG.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 01:16
Ürkekliğinden gına gelen afra coube leri sattıktan sonra tankı komple low-tech bir bitkiliye çevirmeye karar verdim.. ileride yaptıracagım akvaryuma kadar bu tankla tecrube edinmek niyetindeyim çünkü camlarındaki çizikler beni sinir ediyor.. :))
 
Kurulumunu tek başıma yapmak zorunda kaldıgım için kurulum aşamasına ait resimler malesef yok kurulumdan 1 hafta sonra balıkları eklememle resimleri çekmeye başladım ama akvaryum fotoğraflamak konusunda biraz ders almam gerekiyor..
 
 
 
Boyut (cm):100x40x55
Kapasite (litre):220
Canlılar:10 adet neon, 10 adet kırmızı göz tetra, 5 albino cüce vatoz, 1 adet full red erkek, kiraz karides, arada ortaya çıkan ve sinir bozan yabani salyangozlar..
Bitkilerin isimlerini tam bilmiyorum bildiklerim müdürün hediye ettiği tilki kuyrukları, su mercimekleri, gül die tahmin ettiğim bir parça var birde eledoanın diğerlerinin ismini bilmiyorum..

Malzemeler:eheim 2217, jager 300watt ısıtıcı, 4x21w t5 florasan, 40-45 kg hagen siyah kum.

Akvaryum Bakımı:Henüz hiç su değişimi yapmadım..

Kullanılan Yemler:Cichlidlerden kalma yemleri ezerek veriyorum..

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Hiç bir ilaç gübre yada katkı maddesi kullanmıyorum..

Fotoğraflar:
Kurulumun ilk haftası müdürün hediye ettiği bitkilerden tilki kuyrugu hariç diğerleri sadece sap kaldı ama ben genede bir medettir deyip akvaryumda tutmakta inat ettim..
 
Neon sürüsü,
 
En öndeki dal çürüyüp gitti malesef..
 
Kırmızı göz tetra sürüsü,
 
Camlar çok çizik içinde farkındayım buda benim sinirimi bozuyor ama şimdilik elden birşey gelmiyor..
 
Yandan bir görünüş tilki kuyruklarının arkasına ektiğim bitkilerin ismini hatırlamıyorum h ile başlıyorlardı..
 
Akvaryumdan genel bir görünüş, ilk aşamada suyunu yarım doldurdum iki haftada bir üzerine 1 kova kadar su ekledim.. mango kökünü ağaç görüntüsü elde edebilirim düşüncesiyle dik koydum ve üzerine java moss tutturmaya çalıştım, önde boş duran mosslarda şimdi sahiplerindeler, 1-2 günlüğüne kurumasın diye akvaruma o şekilde bırakmak zorunda kalmıştım..
 
Bu akşam çekmeye çalıştığım resimler..
 
Bir önceki resimde sağ tarafta 2 dal olarak duran eledolar oldukça hızlı uzamaya başladı bende su seviyesine ulaştıkça fazlalıklarını kesip kesip yeniden diktim..
 
Javamosslar artık yeşil yeşil yapraklar çıkardığını görebiliyorum..
 
Yandan tilki kuyruklarının olduğu köşe, işyerindeki müdür elindeki tüm tilki kuyruklarını verince bendekilerd eoldukça hızlı büyüyünce böyle bir görüntü ortaya çıktı..
 
İlk kurulumda arkada çöp dal gibi duran dalları öne aldım, ve o çöp gibi dalları akvaryumda tutma inadım meyvelerini verdi.. Bu bitkinin türünü hala bilmiyorum :)
 
Müdürün hediye ettiği bitkiler arasından 2 yaprak olarak çıkan ve ismini bilmediğim bitki şimdi iki filiz halinde ve oldukça iyi ve hızlı gelişiyor bana göre..
 
Kırmızı göz tetralar mos ağacı ve su mercimeklerinin kökleri arasıunda sıkışmışlar sanki.. :)
 
Akvaryumun genel görüntüsü, taşların arkasına diktiğim isminin h ile basladıgını bildiğim ama gerisini bilmedigim bitkilerin bir kısmını biraz daha öne ve ortaya aldım ve daha hızlı gelişmeye başladılar..
 
Moss lardan yapmaya çalıştığım ağacın son hali..
 
Akvaryumun üstü su mercimekleri aldı başını gitti öleki yem attığımda suya ulaşması 2 günü buluyordu.. Bugünkü bakımdan sonra koluma yapışanlar yüzünen birazı heba olsada, hali hazırda oldukça fazlalar yinede..
Nerede bu derenin kurbağaları ¿ :)
 
 
Sonuç itibari ile oldukça low tech olan akvaryumda hava motoru hiç kullanmıyorum, düzenli yemlemede yaptığım pek söylenemez tamamiyle doğal akışına bırakmış bulunmaktayım akvaryumu şöleyleki yaklaşık olarak 2 haftadır dış filtremin su basmadfığını bile daha bugün farkettim, gerisini siz düşünün.. Salyangozların dozer gibi biçtiği glossolarda olsaydı sanırım zeminde oldukça güzel görünecekti..
 
Öneri eleştiri ve tavsiyelerinizle umarım daha güzel bir tanka dönüştürebilirim..
 
Teşekkürler,
Ali Gültekin..
aLLyG.2010-10-13 01:28:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 21:51
Hocam sanki özenilmeden yapılmış bir resim gibi geldi akvaryumunuz bana.Tankın tamamını doldurun bence ve bitkili konusunda biraz daha araştırma yapın .Saygılar...(Başlamak bitirmenin yarısıdır.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dus_zamaniÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 256
dus_zamaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 16:07
İsmini bilmediginiz bitkiler bana resimler de anlaşıldıgı kadar BACOPA VE GÜLgibi geldi..

kolay gelsin ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aLLyG.Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 107
aLLyG.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 23:45
Bilgilendirme için teşekkür ederim hüseyin bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2010 09:41
Ali Bey akvaryumunuzda bitki yoğunluğunu artırmanızı tavsiye ederim. Işıklandırmanız t5 olduğu için bence biraz fazla, aslında lowteche göre normal ama dediğim gibi T5 olmasından dolayı böyle söylüyorum. 140 Lt. Low-tech tankımda 2 t8 floresan ile güzelce bitkiler yetiştirebilmiştim. Kaldıki yüksek ışık ihtiyacı olan bitkilerinizde yok, bu yüzden 1 tanesini söndürseniz bile olur. Low-tech tanklarda bitki yoğunluğunuzu ne kadar bol tutarsanız o kadar iyi olur. Ayrıca arada bir potasyum sülfat takviyesi yaparsanız faydasını görürsünüz. Su mercimekleri yönünden tankınızda sıkıntı olmuyormu, yani nitratı bolca tüketir. Bir ara bende su mercimeği koymuştum tankıma, uzun süre su değiştirmediğim, bolca yemleme yaptığım ve bolca canlıdoğuran olduğu halde bi abimizin nitrat testi ile tankın nitrat seviyesini ölçtüğümüzde nitrat sıfır (0) çıkmıştı. Bence bitki yoğunluğunu artırmanız durumunda mercimekleride azaltın. Forumda uygun fiyata bitki satan arkadaşlar var, onlardan gül zeytin, cabomba, saz, rotala (bunu alırsanız ışığınızı hiç ellmeyin) hemianthu micra, cüce zeytin alıp tankınızı zenginleştirin.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TahaArifÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 946
TahaArifÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 17:04
  Tankınızda daha görsel bir dizayn istiyorsanız öncelikle su mercimeklerini çıkararak aşağıdaki bitkilere ışık ulaşmasını sağlayın ve bitkileri hemen budamak yerine bekleyin.Kendi filizlerini vererek doğal yayılmalarına izin verin.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stahaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Samsun
Mesaj: 200
stahaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 17:41
Camdaki çizikler camın içerisinde mi dışarısında mı ? 
camın dışındaysa vernik vb ürünlerle çok kolay kapatabilirsiniz 
camın içerisindeyse de , yine bu şekilde antibakteriyel ürünlerle kapatabilrisiniz (antibakterıyel olarak bu tarz bır urun ne var bılmıyorum )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir