157*49*65(h)(500 lt) Kurulum İçin Öneriler...


ashenshugerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2010
Mesaj: 60
ashenshugerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 00:30
Öncelikle merhabalar,akvaryum sevdama mbuna lar ile başlayıp brichardilerle devam ettim lakin hiç birinde bakıp ta hissedemeğim huzuru bir arkadaşımın 65 cm lik bitkili akvaryumunda buldum ve bu yola çıkmaya karar verdim.Forumda okuduğum konulara göre low-tech ve high-tech olmak üzere iki ye ayrılmış şekilde kurulumlar var.Ben bitkilerim sağlıklı olsun istiyorum bu yüzden en basit co2 olarak mayalı sistem istiyorum aynı zamanda zemin bitkisi de istiyorum bu ikisini istediğim de ise karşıma high-tech ile low-tech arasında kalmış yurdum manzarısına tanık oluyorum.Ayrıca akvaryumumun yüksekliğini de işin içine kattığımızda sorunlar daha da fazlalaşıyor.Sorularımı belli başlıklar altında toplamaya çalışırsam eğer şöyle olacaktır ;


Akvaryum tabanı:Henüz tam karar verememiş olsam da boyu 12 13 cm olacak şekilde hagen siyah kum düşünüyorum.Bu kadar yüksek yapmamın nedeni akvaryum yüksekliğini biraz düşürmek istediğimden ötürü.
Bitki:Yati köklerine(2 adet 50-60 cm) sarılmış şekilde christmas moss ya da java moss ve zemin bitkisi olarak hangisini daha iyi tolere edeceğimi bilemiyorum ama çim görüntüsü istediğim için parvula diye düşünüyorum sizin yorumlarınız netleştirecek.
Işıklandırma:En büyük sorunum gibi duruyor akvaryum yüksekliğinden dolayı ve bu konu hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim her ne kadar bu konu hakkında makaleleri okumuşsam da pek birşey anlayamadım.Litre başına bir watt olarak kurulması gerekiyormuş ama marka falan bilmediğimden belki de en fazla destek beklediğim konu bu.
Gübre:Forumdaki abilerimizin hazırladığı gübrelerden yada marka olarak artık hangisi daha iyi olacaksa.
Canlı:İşin en güzel tarafı belki de 50 adet kiraz karides ve 15 Erkek 35 Dişi oranında Micariff Sunset lepistes beslemeyi düşünüyorum tabiki sizin yorumlarınız netleştirecek.
Filtreleme:Okuduğum yazılar sonucunda su emme bölgesine elyaf sarılı şekilde artık akvaryum debisini hangisi karşılayacaksa dış filtre düşünüyorum.

Yazı uzun oldu sıkıcı olacak belki okuması ama bu hobiyi çok sevdim yardımlarınızı lütfen esirgemeyin öğrenciyim ve bu akvaryumu yaz içerisinde kurmak istiyorum tabi ki ne kadar düşük maliyetli olursa o kadar iyi şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkür eder saygıyı borç bilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TwoFacedÇevrim Dışı

[B]6377,2[/B]
Kayıt: 01/05/2011
İl: Adana
Mesaj: 144
TwoFacedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 01:18
Taban bitkisi olarak parvula cuba veya glosso güzel seçim olacaktır fakat ben parvulayı tercih ettim sizede tavsiyem bu yönde.
Dediğiniz gibi yüksek bi zeminle ışık tolore edilebilir. Litre başına 1 watt high tech akvaryumlarda optimum değer fakat L/0.5w da çok güzel bitkiler yetiştirilebiliyor. 0.5 w tan düşük olmasın ama ne kadar yüksek tutarsanız o kadar iyi olur.
7x36watt toplamda 252 watt ışık sağlayacaktır buda litre başına 0.5 w değerini sunar. Kum 12cm olur ise net su hacmi 400 litreye düşer buda L/0.63w ışık gücüne tekabül eder ki bence yeterlidir.
2 grolüx + 2 aquastar + 2 philips 865 veya 965 + 1 daylight kombinasyonu güzel olacaktır. Tabi işin üstadlarından yorum almakta fayda var..
Filtre olarakta bütçe yeterli ise fluval 405, kısıtlı bir bütçe var ise atman 3338 güzel randıman verecektir diye düşünüyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 01:19
Okadar büyük tanktan bitkili olmaz en azından evde olmaz. Oteldir işyeridir avm dir olur ama ev için büyük maliyet çünkü 100 lt lik bir tanktanda hemen hemen aynı zevki alırsınız. Bu tanka yüksek malıyetlerle kurulum yapmak yerine 80x50x40 bir tank alın ve buna harcama yapın çok daha az maliyetli olacaktır. Bu tank mutlaka high tech olmalı çünkü sistemin ayakta kalması için o2 gerekir ve low tech tankta o2 verdiğinizde bitkilerin co2 salınımıda tanktan çıkacaktır. Co2 olmadan büyük ve uzayan bitkiler yaşamaz tankı güzel hale getirmeniz low tech te en 1 yılınızı alır ama hı tech te 3 ay yeter. Işık mh olmalı ve maliyeti 800 tl nin üzerinde olur ki 500 watt elektrik faturasına raha 40 tl ekler. Para var yada yok beni ilgilendirmez ben sadece küçük bir tank yaparak çevere kirliliğine ve küresel ısınmaya katkınız olmasın diye yazıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ashenshugerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2010
Mesaj: 60
ashenshugerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 12:55
Two faced verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bitki konusunda aynı fikirdeyiz sanırım seninle,aldığım akvaryum bu değiştermek istemiyorum ki koyacak yerimde yok neden bitkili olmaz dediğini açıklayabilirsen sevinirim teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir