250 lt lik tank


wolkan06Çevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 6
wolkan06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2011 18:53

merhaba,

bu konuyu çok üzülerek açıyorum. daha öncede tür sorunu yaşadığımı yazdığım bir konu açmıştım. 100*60*40 ebatlarında bir tankım var.2 hafta önce içine 4 sarı 8 beyaz prenses 4 yaşayan kaya,5 yunus, 5 imparator  1 demasoni ve 3 frenatus (ciklet çöpcüsü dediklerinden) almıştım. bazı arkadaşlarım bu türlerin sıkıntı yaşatacaklarını 1 veya 2 türe yönelmem gerektiğini söylemişti.boyları henüz 3-4 cm civarındaydı. 3 gün önce akvaryumuma 2 tane kaya ve 2 tanede mango kökü aldım. sıcak suyla yıkayıp yerleştirdim. o zamana kadar herhangi bir problem yoktu.fakat ertesi gün akvaryumun üzerinde tamamını kaplayan köpükler oluştu. neden kaynaklandığını araştırdım. fakat zaman zaman olabileceğini motorun güçlü vermesinden kaynaklı olabileceğini yazmışlardı. önemsemedim. ertesi gün 10 balığım toplu halde öldü. hemen akvaryumun suyunu yarıya kadar boşalttım dinlendirdiğim sudan tamamladım.aynı gün akşam 2 tane daha öldü ve çok üzüldüm. balıkların tamamını sabaha kadar idare edecek şekilde kovaya aldım. fakat sabah kalktığımda 5 tanesi daha ölmüştü. inanın şu an çok üzgün bi şekilde yazıyorum ve kalan balıklarımı aldığım akvaryumcuma götürdüm tank boş duruyor. neden kaynaklandığını anlayamadım müdahale edemedim ve 2 hafta önce kurduğum akvaryumumu tekrar doldurmak konusunda tereddütlüyüm. o canlıların benim yüzümden ölmesini bilmek bile çok canımı sıkıyor. neden kaynaklanmış olabilir? kafamda düşünüyorum. fazla yem mi verdim? akvaryum ısısı 26-27 dereceydi. mango köklerinden mi oldu ? (akvaryumun rengide bulanık bi renk aldı.)yoksa balıkları ilk aldığımda koyduğum bakteri üreten seranın bi ilacı vardı acaba sıcak ortamda protein ağırlıklı yem verdim bakteriler fazla mı üredi? geriye kalan 6 beyaz prenses 1 sarı prenses ve 3 frenatus alıp silbaştan devam mı etmeliyim? :(  konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyor. her türlü bilgi için yardımlarınızı rica ediyorum.
 
teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

-Jaws-Çevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 43
-Jaws-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2011 19:05
Geçmiş olsun üzücü durum gerçekten, ama öncelikle akvaryumuna uyumlu türler koymanı tavsiye ederim sana bi dahakinde, bazı türlerin pek geçinebileceklerden değilmiş.. akvaryumun için şuanda yapman gereken taşları ve akvaryumu bol tuzlu suyla yıka,iyice temiledikten sonra suyunu doldurup bi süre boşa çalıştır, sonra bi iki tane denemek için balık koy, baktın sorun yok tamamla balıklarını bence..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4091
sorceresÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2011 19:20
Volkan bey kaybınız için üzgünüm. Ölüm sebeplerini bilmemekle beraber öncelikle olarak türler arası bir uyumsuzluk var. Beslenme diyetleri farklı olanlarda var. Uzun vadede zaten ölenler olacaktı. Ayrıyetten Mango kökü malawi için uygun değildir. Malawiler sert suyu severler. Mango ise suyu yumuşatır ve bu da malawilerin habitatlarına aykırıdır. Ölüm tahmini olarak, o sonradan eklediğiniz kaya suya salınım yapmış olabilir. Yıkadığınızı belirtmişsiniz fakat 1-2 gün de kaya tuzu katmış olduğunuz su içinde bekletmeniz daha yararlı olurdu.

Akvaryumu dezenfekte ettikten sonra türleri çok karıştırmadan uygun diyette olanları bir arada beslerseniz çok sıkıntı yaşamazsınız, balık sayısınıda minimumda tutmanızda yarar var. Akvaryumun kumunuda malawi için uygun olan midye kırığı yada mercan kırığı kullanın. Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akviÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2010
Mesaj: 317
akviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2011 19:54
  Ölüm sebebiyeti bence suyun oturmamasından.Köpük sorununuzun kaynağıda oturmamış sudur.
Yanlışım varsa düzeltin. Yeni başlıyor iseniz daha kolay olan sarı p. ile tek tür olarak başlayabilirsin. Sonra yine tek tür olarak yaşayan kaya, yunus besleyebilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borleyiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 5
borleyiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 16:19
Volkan bey kayıplarınız için üzüldüm.
Mango kökü ve kayaları koyduktan sonra ölümler başlamış. Çikletlerle beraber mango kökü uygun değildir. Suyu yumuşatır.
Ayrıca mango köklerini suya koymadan önce ayrı bir kovada yaklaşık bir hafta bekletmelisiniz,
yoksa suyun rengini bozar ve su yüzeyinde köpük yapar. Aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım.
Kayalarda salınım yapmış olabilir.
Akvaryumunuzu iyice dezenfekte edip tekrar kurabilirsiniz.
fakat çiklet besleyecekseniz eğer mango kökü koymamalısınız. Başlangıç için sarı prenses ve yunus sizin için iyi seçim olacaktır. Daha sonra uyumlu diğer çikletlerde ekleyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UlviÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/11/2010
İl: Antalya
Mesaj: 1009
UlviÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 16:32
Bence kökleri falan koymayın akvaryuma koyduğunuz şeyler bir şekilde suyun dengesini bozmuş ve yukardaki arkadaşların dediği gibi oturmadığından kaynaklanmış olabilir. Benim tavsiyem: Akvaryumu dinlenmiş suyla doldurup 2 hafta boş beklesin (motor çalışır durumda olsun) daha sonra balıklarını eklersen sorun olmaz ve bu tür balıklar besleyeceksen kökler yerine bol kayalık mağaralar oluşturursan balıkların daha mutlu olurlar..

Balıklarınızın öldüğüne çok üzüldüm, insanın bilinmeyen bir sebepten gözü gibi baktığı balıkların toplu halde ölümü çok etkiliyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir