500 lt için önerileriniz


fkorasÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 162
fkorasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2010 15:39

Memerhaba arkadaşlar. 500 lt akvaryumum var şu an içinde 20 adet macracantha, 30 adet trenatus, 2 adet te cüce vatozum var. Akvarymumu bitkili yapmak istiyorum. Forumda epey bir araştırma yaptım ama kafam çok karıştı. Akvaryumda kum olarak kum olarak midye kırı var bunu değiştirmem gerekiyor. Araştırdım epey bi çeşit kum seçeneğim var ama benim akvaryumum büyük olduğu için en ekonomik şekilde yapmak istiyorum. Bzaı arkadaşlar quarz ve dere kumu önerdiler ikisinide görmedim nasıl göründüklerini bilmiyorum hangisi daha ucuz temin edilir bana yaklaşık olarak 90 kg kadar gerekiyor, birde balık sayım biraz fazla olduğu için dipteki kirliliği fazla belli etmeyen kum olursa daha iyi olur. Bakmak istediğim bitkilerde co2 istemeyen türler olacak yani bir nevi low tech akvaryum. Bununla ilgili yarumlarınızı ve görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim sağlıklı akvaryumlar dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2010 16:04
Hacim 500 litrede olsa 50 adet dip balığı bir hayli fazla Fırat Bey sayıyı mutlaka azaltmalısınız bence. Bitkili 500 litrelik bir tanka konulacak binlerce tür var dolayısıyla iyice araştırıp en sevdiğiniz türleri eklemelisiniz; benim tavsiyem melek ve gurami türleri olucak yanlarına 50 kadar küçük tetra türlerinden ekleyebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hanite07Çevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2009
İl: Antalya
Mesaj: 341
Hanite07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2010 16:44

3 mlim qarz kum en iyisidir onu kullan derim.500 lt lk akvaryum süper ama arkadaşın dediği gibi şimdiden dip balıklarıyla doldurmuşssun. Balıkların yasrısını takas edip İncisus,Silver Dolar,cüce gurami tetrazon gibi türlere yönelirsen güzel bir akvaryumun olur.Ayrıca balıklarınızın yemeyeceği sert yapraklı bitkilerden seçim yapabilirsiniz(anubias,eladoa,java moss gibi)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harunutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 179
harunutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2010 23:55
Hayırlı olsun hocam tankınız. Yalnız feci bir hataya düşmüşsünüz sanırım.

Makrakanta. Eğer makrakantayı dip balığı, yani alg yiyen, yosun temizleyebilir balık olarak aldıysanız (frenatusları görünce bu fikre kapıldım) malesef onlar asla yosun yemezler. Frenatus da sadece camlardaki yosunlar azcık yer. sakal yosunu veya algleri pek sallamaz.

İkinci olarak da tankı kurduğunuz için paranız azaldıysa, hele 20 makrakanta aldıysanız, hemen satın. Çok da narindirler. Ben makrakanta, tetrazon, frenatusun hepsini uzun süre besledim. Çok zevkli ve hastası olunacak balıklar.

Kum olarak da fantezi kumlar almak yerine, bulduğunuz en ucuz kumu, hatta "yıkarım, yeter ki beleş olsun" diyorsanız dere veya inşaat kumu kullanabilirsiniz. Malum 90 kg için fiyat baya bi önemli hale geliyor.

Bitkili yapacaksanız, aydınlatmanızı 500 litre için bir hayli sağlam tutmaya bakın. Bunun yanında üretmeye de merakınız varsa ben gibi bide ucuz ve kaliteli gübre edinin. akvaryumculardaki gübrelere malum 2-3 kat fazla vereceğinize forumda tunç beyin gübresi vardı. Onu bulabilirseniz ondan almanızı tavsiye ederim.

Son olarak da 6cm falan kum, yaklaşık 150-170watt aydınlatma bir de kaliteli gübreyle paşa gönlünüz hangi bitkiyi isterse, benden garantili şekilde büyütür ve üretirsiniz. Kalanı sizin zevkinize hitap eder, umarım yardımcı olmuştur, iyi akşamlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir