Ağaçta yaşayan inanilmaz balik!


atopcuÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 52
atopcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 13:02


Killifish adı verilen ve bir çeşidinin ülkemizde akvaryumlarda satılan balığı yılın belli aylarında sudan çıkarak nehirlerin kenarında bulunan ağaçlarda yaşadığı ortaya çıktı.Su içerisine düşmüş ağaçların üstüne çıkan bu inanılmaz balıkla ilgili bioloğlar ilginç bulgulara ulaştı.


Bu ilginç balıkla ilgili aylarca araştırma yapan bilimadamları, Killifish'in özellikle düşman balıkların bölgesine geldiği dönemlerde sudan çıkarak ağaçların üstüne yerleştiklerini belirledi.


Genellikle su birikintilerinde, küçük derelerde ve göl kenarlarında sazlıklar ve ağaç kökleri arasında yaşayan, çok az oksijenle yaşama özelliği Killifish'in su dışında havadan aldığı oksijeni vücudunda tutabilmek için geçici olarak kendini değiştirdiği ve biolojik değişime uğradığını tespit eden bilimadamları oldukça şaşırdı.


Biolojik değişim geçirmeleri sonucu solungaçlarının havadan oksijen almayı başardığı belirlenen Killifish'i inceleyen bioloğlar, bu balığın bir başka müthiş sırrını daha ortaya çıkardı.


Dişi ve Erkek olarak ayrı türleri bulunmayan Killifish'lerin kendi bünyesinde hem erkek hem dişi üreme organı olduğu ve kendi kendisini dölleyerek yumurtladığı tespit edildi.


Killifishlerin ağaçtan suya dönüşü sırasında tekrar bir biolojik değişime uğrayarak kendini suya adapte ettiği anlaşıldı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ateshÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 478
ateshÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 14:10
 
 Gerçekten çok güzel ve değerli bulgular okurken baya bir heyecanlandım inanılır gibi değil ama oluyor bu kilifishler özellikle çok değişik canlılar. Paylaşım için teşekkürler eliize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omer kılıncÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 57
omer kılıncÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 14:35
Olağanüstü görünüşlerinin dışında mükemmel bir yaratılışada sahipmiş. Güzel paylaşımınız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir