akvaryum için bitki,karides,midye


msafacetinÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 58
msafacetinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2010 03:11
Arkadaşlar 34*19*25h bir akvaryumum var bunun içine bir tane kaya koyup üstüne iple 1 plastik bardağı dolduracak kadar java moss bağlamayı düşünüyorum 5-6 tane karides ve 1-2 midye almak istiyorum.Akvaryum içinde 8 lepistesim 1 vatozum var ayrıca akvaryum içindeki ayrı bir kapta 2 günlük yavru lepistesim var sizce alıcağım java moss yeter mi? midye akvaryumu temizler diyolar kabarcık üfleyen filitrelerden var onu kapatabilirmiyim?sanırım yavrulayan lepistesimin diğer yavrularını filitre içine çekti bunun için midye alıp onu kaldırmak istiyorum.Akvaryuma koyacağım kayayı nereden bulabilirim? Bahçedeki taşlar olurmu yoksa akvaryumcudan mı alıyım? Akvaryumumun içinde küçük paketlerden siyah-sarı-beyaz küçük taşlar ve küçük bir paket sarı kum var fazla ince değil kum akvaryumdaki bitkileri tutmuyor bütün bitkileri biraraya toplayıp kumu dibine yığdım anca tuttu.Ama balıklar saklanmıyo hala.Kum ve biraz daha bitki almalımıyım?
Ayrıca, akvaryumun boyutu yeterlimi bunlar için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

k0rkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2010
İl: Adana
Mesaj: 217
k0rkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2010 03:40
[QUOTE=msafacetin]sizce alıcağım java moss yeter mi?

[/QUOTE] Yeterli olucaktır.Akvaryumun boyutunu göz önüne alırsak fazla büyük bir taş olmuyacaktır.
[QUOTE=msafacetin] midye akvaryumu temizler diyolar kabarcık üfleyen filitrelerden var onu kapatabilirmiyim?  [/QUOTE] Midye akvaryumun suyunu temizler evet ama kabarcık üflüyen filitre (iç filitre) suyadaki oksijen için gerekli dışkılarıda hesaba katmak lazım.
[QUOTE=msafacetin].Akvaryuma koyacağım kayayı nereden bulabilirim? Bahçedeki taşlar olurmu yoksa akvaryumcudan mı alıyım?   [/QUOTE] Bahçedeki taşlar olur Ama akvaryuma koymadan önce bir temizlik aşamasından geçirin.
[QUOTE=msafacetin]  Akvaryumumun içinde küçük paketlerden siyah-sarı-beyaz küçük taşlar ve küçük bir paket sarı kum var fazla ince değil kum akvaryumdaki bitkileri tutmuyor bütün bitkileri biraraya toplayıp kumu dibine yığdım anca tuttu.Ama balıklar saklanmıyo hala.Kum ve biraz daha bitki almalımıyım?   [/QUOTE] Kum eklemeniz lazım bitki sayınızı bilmedigimiz için birşey diyemiyecegim ama kum eklemeniz lazım ve bitkileri de güzel bir şekilde yerleştirmek.

[QUOTE=msafacetin]Ayrıca, akvaryumun boyutu yeterlimi bunlar için?[/QUOTE]
akvaryumunuz küçük  . Forumda biraz araştırma yaparsanız neden küçük dedigimide anlıyacaksınız hatalarınızı kendiniz bulucaksınız ve sizde bu dostlarımıza en uygun ortamı yapmak için çabalıyacaksınız.
gözden kaçırgım şeyler olabilir kusura bakmayın saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 19:06
[QUOTE=msafacetin]Arkadaşlar 34*19*25h bir akvaryumum var bunun içine bir tane kaya koyup üstüne iple 1 plastik bardağı dolduracak kadar java moss bağlamayı düşünüyorum 5-6 tane karides ve 1-2 midye almak istiyorum.Akvaryum içinde 8 lepistesim 1 vatozum var ayrıca akvaryum içindeki ayrı bir kapta 2 günlük yavru lepistesim var sizce alıcağım java moss yeter mi? midye akvaryumu temizler diyolar kabarcık üfleyen filitrelerden var onu kapatabilirmiyim?sanırım yavrulayan lepistesimin diğer yavrularını filitre içine çekti bunun için midye alıp onu kaldırmak istiyorum.Akvaryuma koyacağım kayayı nereden bulabilirim? Bahçedeki taşlar olurmu yoksa akvaryumcudan mı alıyım? Akvaryumumun içinde küçük paketlerden siyah-sarı-beyaz küçük taşlar ve küçük bir paket sarı kum var fazla ince değil kum akvaryumdaki bitkileri tutmuyor bütün bitkileri biraraya toplayıp kumu dibine yığdım anca tuttu.Ama balıklar saklanmıyo hala.Kum ve biraz daha bitki almalımıyım?
Ayrıca, akvaryumun boyutu yeterlimi bunlar için?
[/QUOTE]

 Midyelerin yaşamaları için akıntıya ihtiyaçları vardır.Akvaryumunuzda yeterli miktarda akıntı yoksa beslenemeyecekleri için ölebilirler yada çok sık yer değiştirirler.

 Taşı kemerburgaz taş dünyasından alabilirsiniz.Özellikle lav kayası ve fosil kaya kullanmalısınız.

 Renkli kumlar suyu boyayabilir.Plastik kaplı ise özellikle tavsiye edilmiyor.Zaten bitkilerinizin yaşaması için daha uygun bir tabana ihtiyacınız var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir