Akvaryum İçin Balık Önerisi


erhazanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2024
İl: Sivas
Mesaj: 17
erhazanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2024 23:30
Merhabalar, çocukların evcil hayvan isteği üzerine düşünürken en mantıklısı balık geldiği için ansızın yol üstündeki bir petshopa girdik. Maliyeti en az olan ürünlerden almak istiyorduk, çünkü hem oğlum hem kızım için 2 balık gerekiyordu. O an bize beta önerdiler, kolay yaşar, acliga dayanıklı, fanusta yaşar vs dediler. O an araştırmadan 2 beta ve 2 fanus alıp geldim. İkisi de çok meraklı hayvanlardi, minicik poşetten çıkınca mutlu da oldular ama balığa dair yazılanları görünce vicdan azabı duydum.
Bir akvaryum alıp ikisini de aynı yere koydum. İkisinin de erkek olduğunu o zaman anladım. Birinin kuyruğu koptu. Hemen ayırdım. Bir süre fanusta kaldı, oradan atlayıp saatlerce masanın üstünde kalmış. Öldü derken yine canlandı suyu görünce. 2.akvaryum için bütçem olmadığından onu başkasına sahiplendirdim.
Şimdi ise oğlum yeni bir balık istiyor. Betanin yanına yine o büyüklükte konulacak bir cins var mi acaba?
İsmini bilmediğim bitkileri olan yaklaşık 30 lt su alan filtre vs olan bir akvaryum var şu an elimde.
Ya da daha mantıklı bir tavsiyeniz var mi?
Çok acemiyim ve canlılara zarar vermeden bir şeyler yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. [EDIT]erhazan,2024-05-07 23:31:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

exfishÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2012
İl: Denizli
Mesaj: 182
exfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2024 01:07
Peki illaki beta mı beslemek istiyorsunuz, farklı tür beslemek isterseniz öneride bulunabilirim, beta yapısı itibari ile akvaryum ortamında genellikle tek beslenen bir balıktır o yüzden farklı balık düşünceniz olur ise yardımcı olmaya çalışayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erhazanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2024
İl: Sivas
Mesaj: 17
erhazanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2024 08:01
Çok teşekkür ederim, aksine beta balığı dışında bir balık beslemek istiyorum. Önerilerinize açığım.
O halde mevcut beta için başka bir akvaryum alıp ona tek bakmak ve sizlerin söyleyeceği balıklardan almam uygun olacak sanırım. Çöpçü balığı da var 4 tane, onlarla uyum sağlayacak ne önerebilirsiniz acaba?
Sizler nasıl derseniz ona göre yol izlemeyi düşünüyorum. Yeter ki canlılar zarar görmeden bakabilelim. [EDIT]erhazan,2024-05-08 12:12:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir