AKVARYUMDAKİ ÖLÜM


volkan çalışkanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2014
İl: Ordu
Mesaj: 505
volkan çalışkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2014 11:02
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: ölüm

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: japon balıkları(x3) ,vatoz(x1), çöpçü(x2)
,
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 22'c

Filitrasyon:  iç filtre (şelale tipi)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi, deep akvaryum vitamini

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 10 gün ara ile dip çekimi su değişimi vb. 

NOT:arkadaşlar akvaryumda kum yüksek gözüksün diye altına strafor köpük koydum
ondan olabilirmi???????

SELAMLAR ARKADAŞLAR
dün akvaryumuma güzellik hoş görünüm ve balık çeşitliliği olsun diye
TELESKOP JAPON BALIĞI ekledim ama balık suyun dibinde duruyor 
hareket etmiyoru strestendir dedim ama sabah kalktığımda balığın
öldüğünü dördüm
şimdi tekrar balık almak istiyorum sizce sorun ne olabilir alacağım balığın
başınada bu olay gelmesin............................
CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM


volkan_clskn2014-03-30 11:13:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozkan27Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 1089
Ozkan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2014 11:07
Volkan bey biraz daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Su sıcaklıgı - Su degerleri - Filtreme seçenegi - Hacim - Canlı sayısı ve türleri - Salınım yapıcak bişey (taş dekor vs.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grafiker55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 99
grafiker55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2014 20:03
[QUOTE=MyLife] Volkan bey biraz daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Su sıcaklıgı - Su degerleri - Filtreme seçenegi - Hacim - Canlı sayısı ve türleri - Salınım yapıcak bişey (taş dekor vs.)
[/QUOTE] Yorumunuza katiliyorum. Fakat ufak bilgilendirmeler yapalim yinede. Ben olsam akvaryuma hic bir yabanci madde sokmazdim. Eger mecbursaniz kesinlikle kaynar sudan gecirmeliydiniz. Ayrica yerinizde olsam 1 hafta boyunca balik almam akvaryumu bekletirim yada straforu cikartirim. Salinim yapiyor olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lemigalipÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2015
İl: Isparta
Mesaj: 1
lemigalipÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2015 01:00
Arkadaşlar merhaba, Öncelikle doğru başlık altında mı yazıyorum tam olarak emin değilim. O yüzden kusura bakmayın eğer öyleyse yönlendirirseniz sevinirim…
Öfisimdeki yaklaşık 100 lt akvaryumda üç sarı prenses ve dört adet yunus sahibiydim. Henüz bir kaç cm iken aldığım bu balıklar şu anda 7-8 cm civarındalar. Hatta sarı prensesim 11 yavrudan sonra ikinci kez yumurta aldı. Geçen tüm hafta boyunca yurtdışıdandaydım. Sorunsuz çalışan yemmatik ve tembihlediğim arkadaşlar vasıtası ile bir haftayı geçirdim. Döndüğümde sarı prenseslerden biri akvaryumda yoktu. Dip çekimi, kayalar, dekorlar, filtre, kum vs de yaptığım arama neticeisnde balığı bulamadım. Bugün ise ikinci bir şok yaşadım. Sabah ofise girip akvaryumun ışığını yaktığımda 4 yunustan birinin kafası ve iç organları olmadan sadece alt kısmını ve başında yüzen diğer 3 yunusu gördüm. Cuma günü bıraktığımda son derece sağlıklı olan Ynusa tabiki üzüldüm fakat önce sp sonra yunus ile yaşadığım bu tarz ölümler ilk kez başıma geldi. Bunun normal olup olmadığı veyahut nedeni konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2015 16:14
Volkan sende sorun yok eğer saatlerce poşette kapalı poşette tutmadıysan balığı bir-iki saatlik bir taşımada birşey olmaz, yaz ayları sular genelde sıcak olur onun için poşetini açıp balığı akvaryuma eklemeden yüzdüğü suyun yarısı kadar suyu onun poşetteki suya, kendi akvaryumundan su alıp döküp bir 10 dakika bu karışık suyu solumasını bekleyip salman yeterliydi. Onun harcinde belki balık aldığında pek sağlıklı değildi. Sağlıklı balık seçmen lazım alırken, sağlıklı balık sırt yüzgecini dik tutar yüzerken, hareketli olur kuyruklarında kanlı yırtıklar olmaz gövdede de öyle yaralar olmaz pamuk gibi küf gibi kabarcıklar olmaz. Kuyrukta gövdede tuz tanesi gibi beyaz noktacıklar parazitler olmaz, böyle balıklar seçmekte fayda var pürüzsüz temiz bir cilde sahip olmalı.

Murat bey:
Sarı perenses akvaryumdan atlayıp belkide evde bir köşede ölmüş olabilir, yahut arkadaşınız çok beğendi iyi yavruluyor diye aldı gitti [:)].
Bu yemleme makinası arkadaş olayı sizin düzeni bozmuş belliki birsorunlar oluşmuş, sarı prenses ölmüşsede ölen balığı sağlıklı balıklar yemiş olabilir, belki bir kayanın köşesinde kılçıkları çıkabilir yakında, yahut evde eşyaların altına köşelere bakın. Eğer sizin balıklar et yemeye ölen balığı yemeye alışmışsa öteki balığında iç organlarını yemiş olabilirler diye düşünüyorum. Ama bunu hangi balık türü yapar bilemiyorum. Umarım bu sorunları atladırsınız, isterseniz biraz fazlaca su değişimi yapın sudaki kan kokusu kimyası, et artıkları gitsin dip çekimyi yapın, filtrelere bakım yapın bu aralar böyle devam edin, kan kokusu, et balıkların vahşi yönlerini ortaya daha kolay çıkartıyor. Balıklarda sudaki değişen su kimyasını çabuk algılayıp ona doğru davranış sergileyebiliyorlar deneyimlediğim kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir