Akvaryumumun patlamaması için ne yapabilirim ?


4frodisiakÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 97
4frodisiakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2010 03:29
Fotoğraf:


Arkadaşlar 2 gün önce kurdum akvaryumumu. Diğer konumda sizden dizayn için yardım istemiştim. Ama kafama göre kurdum işte :) Herşeyini yaptım. Bugün dış motoru taktım 1 saat sonra vanasından su fışkırmaya başladı. İlk nazarı değdi bile. Ama bişey dikkatimi çekti o kadar suyun bile akması. Beni baya zorladı. Parkelerede zarar verebilirdi. Bazı büyüklerime sorduğumda çoğu bu hobinin hastası ama bırakmışlar. Sebep akvaryum açılması. Kendi akvaryumumun kolonuna sıfırdan akvaryum silikonu çektim. 2 gün bekledi. taş gibi oldu.

Ve ben bu akvaryumu vefat eden bi abimin annesinden aldım. tam 1 yıl sağlam bi şekilde duruyodu evinde dolu halde. Şimdi diyorumki hava felanda varken açılırmı ? Açılırsa gerçekten ev inanılmaz bi hal alır. Ne yapmam lazım ? Ne yapmamam lazım ?Isıtıcının bi zararı olurmu ? 28 Derecede felan. Kenarlarına ayriyetten bi silikon daha çeksem dışardan diye düşünüyorum. Bu soru kafama çok takıldı. Patlamasını düşünemiyorum bile. Ama evde çok huzur verici bi görüntü oldu. Çok sakin ve sessiz. Durduğu masa düz. Bi sorun yok. Camların mm kalınlığı 8 mm. Kırık çatlak felan yok. Nazar felanda değmesin diye yarın bi nazar boncuğu yapıştırmayıda düşünüyorum. Bugün değdi çünkü baya morelim bozuldu çok uğraştım tek başıma. Belim ağrıdı artık bi anda böyle bi motor sorunu gerçekten çok morelimi bozdu. Yorumlarınıza,yardımlarınıza gerçekten ihtiyacım var Teşekkürler..
4frodisiak2010-05-09 03:47:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerhatBirinciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 320
SerhatBirinciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2010 17:24
Silikon zamanla eriyen bir malzeme uzun süredir aynı silikonla duruyosa silikonları yenilemeniz lazım. En iyisi siz akvaryumun bütün silikonlarını sökün ve yeniden yapıştırın imkanınız varsa birde tabana kayıt atın. SiR-HoT2010-05-09 17:25:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir