Albino Gold Cüce Vatoz ve Kiraz Karides tankı hakkında


vedat55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Samsun
Mesaj: 105
vedat55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 11:02
Merhaba arkadaşlar,öncelikle saygı ve selamlarımı sunarım;
Arkadaşlar bu aralar Albino Gold Cüce Vatoz ve Kiraz Karides üretmek amacı ile yeni bir tank kurdum ve bu tankla ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan eksik ya da fazla olan detaylar hakkında yardıma ihtiyacım var,tank bilgileri şöyle 80*40*50 tankta 1 erkek(10cm)-1 dişi(8cm) Albino Gold Cüce Vatoz ve 30 adet Kiraz Karides ve 1 adet Dev Tatlısu Midyesi var,dekor olarak bolca bitki,su mercimeği ve 1 adet su sümbülü,lav kayasına sarılı yaklaşık 10 cm çapında jawa moss,1 adet mangrow kökü(üzeri jawa fern kaplı) ve 2 adet üretim çanağı var,aydınlatma 10 watt grolüx ve filtre olarak "tetra ex 400" dış filtre (su emiş aparatına bayan çorabı sarılı) tank bilgilerim bunlar,öğrenmek istediklerim ise;
1-Tankın sakinlerine nasıl yemleme ve ne kadar aralıklarla yem vermeliyim? 
2-Işıklandırma ve havalandırmayı nasıl yapmalıyım?
3-Albino Gold Cüce Vatozlarıma gece ışıklar kapalıyken sera spulirina tablet ve spulirina özlü dip yemi atıyorum fakat sabah baktığımda şişmiş ve hiç dokunulmamış şekilde bulup geri alıyorum ne yapmalıyım?
4-Albino Gold Cüce Vatozlarla ilgili okuduğum makalelerde ısının 22-23 derece olması gerektiği yazıyor fakat malum havalar sıcak ve tankta oldukça güneş ve gün ışığı görmeyen bir yerde olduğu halde sıcaklık 25 derece gösteriyor üretim için sakıncası olurmu veya ne yapmalıyım?
5-Kiraz Karidesleri 3 gün önce almıştım ve bu sabah 2 tanesinin öldüğünü gördüm çok üzüldüm bu kayıp normal ve doğru orantılımıdır?
6-Salatalık ve kabağı kaç günde bir ne kadar süre ile suda bırakmalıyım?
7-Sonuç olarak benim aklıma gelmeyen başka ne yapmam gerekiyor?
Biraz uzun bir yazı oldu ama inanın fikirleriniz benim için çok değerli ve ben okuyup yardım etme çabalarınıza şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.....
 
vedat552011-06-11 14:06:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etulumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 490
etulumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 11:48
Merhabalar,

bende de benzer bir akvaryum var, ısı 25 derece civarında, dekor sizinkine benzer... Yemlemeyi sizin dediğiniz gibi ışıkları kapadağımda günde bir kere yapıyorum (sabah çok erken işe gittiğimden günde bir kere yapabiliyorum). Yemi fazla kaçırdığım zamanlarda karides kayıpları yaşıyordum ancak salyangoz eklediğimden beri yem artığı görmüyorum ve karides kaybı olmuyor gibi. Haftada bir kere salatalık veriyorum gece 11 gibi atıp sabah 9-10 da alıyorum. Tek anlayamadığım balıklarınızın yemleri neden yemediği. Yeni eklediyseniz adaptasyon sorunu olabilir başka birşey aklıma gelmiyor belki daha tecrübeli arkadaşlar birşeyler yazar.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedat55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Samsun
Mesaj: 105
vedat55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 12:09

Teşekkür ederim Emrah bey,dediğiniz gibi balıkları 3 gün oldu tanka koyalı,belki adaptasyon süreci geçirmelerinden yemiyor olmamaları fikriniz gayet mantıklı gözüküyor ve ayrıca elma salyangozlarının yem fazlalığı konusunda ki çözümünüz gerçekten işe yarıyor ve üretim tankında problem olmuyorsa bende eklemeyi düşünebilirim.....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 12:16

Vedat Bey öncelikle hemşehrim olarak sizi tebrik ediyorum :)

1.Tetra tabimin, salatalık, tetra pro vegetable, hikari algae wafers gibi yemleri verebilirsiniz.

2.Işıklandırma gündüz olmalı ama gece kesinlikle ışıkları açmayın eğer odada gece lambası varsa (vatozlar yavruladıktan sonra)olabilir.

3.Sera spiriluna tablet yem beş para etmeyen bir yem ben sadece japonlarıma (yem bitene kadar) verdim ve bittikten sonra da almadım. Suyu kirleten besin değeri çok düşük adi bir yem;   vatozlar için uygun değil kesinlikle. Ayrıca sadece cüce vatozlar varsa akvaryumda yemi gece vermenize gerek yok siz atın (aşırı vermeyin) onlar gidip yerler. Ben tetra tabimin ve jbl novotabs tablet   yemlerini veriyorum paşa paşa gidip yiyorlar. Yalnız bendeki erkek siyah cüce vatoz baya ürkek yavru albino goldlar ise daha cesur ben akvaryumun yanındaykende gidip yem yiyorlar.

4.Isı konusunda içiniz rahat olsun Selçuk Ayazoğlu Beyin discus akvaryumunda sıcaklık sürekli 25-26 larda olmasına rağmen cüce vatozları yavruladı.

5.Kiraz karidesleri nerden aldınız bilmiyorum ama eğer şehir dışından aldıysanız yolda epey hırpalanmış olabilirler buda çabuk ölmelerine neden olmuş olabilir. Eğer şehir içinden aldıysanız normal değil bence.

6.Kabak denemedim ama salatalığı sabah atıp akşam mutlaka almak lazım uzun süre kalınca su kalitesini bozuyor.

7. Madem kedi balıkları severlerin arasına katıldınız sizi burayada bekleriz :)

http://www.kedibaliklari.com/forum/default.asp

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedat55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Samsun
Mesaj: 105
vedat55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 14:03
Teşekkür ederim Murat bey verdiğiniz bilgiler benim için çok kıymetli,daha önce bu balıklara ve kiraz karideslere pek ilgi duymuyordum fakat şimdide her ikisinin müptelası oldum,elimde bahsettiğim Albino Goldları bir arkadaşım hediye vermişti ama üretim aşamasında hiç düşünmemiştim ve formda gezinirken Ankara'da bulunan Ertan abinin Longfinlerini görünce tabiri caizse aşıkları oldum ve sırf bu balıklar için yeni tankı kurdum Allah izin verirse kendisiyle bugünde görüştüm ve sağolsun bana bayağı yardımcı oldu inşallah bu balıklar elime geçince sizlerin doğru yönlendirmeleri ile bu harika canlıların üretim ve besleme hazzını en güzel şekilde yaşayacağım,gelişmeleri ve gözlemlerimide sizlerle ve benim gibi yardıma ihtiyaç duyan arkadaşlarımla buradan paylaşacağım....saygılarımla 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir