Balıklarım Ölüyor


vatozz34Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1
vatozz34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 21:50
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:suyun dibine çöküyor ve iki üç gün sonra ölüyor

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:lepistes cöpçü

Ben yeni akvaryum aldım. akvaryumum tam büyüklük 40 litre arasıdır motorum ısıtıcım var ve yeterlidir bi önceki aldıgım kişide ortalama otuz kırk balık besliyormuş lepistes ve çöpçü balıgı ben 10 tane lepistes ve bir tane çöpçü balıgı besliyorum ama balıklarımın nerdeyse hemen hemen hepsi öldü her yolu denedim sayılır kimi dedi her hafta suyunu degiştir yaptım öldüler kimi dedi ısıtıcının ayarını düşür yaptım öldü kimi dedi her hafta iki çay kaşıgı tuz at dediler onuda yaptım öldü balıklarım ölmeden iki üç gün önce dibe çöküyor ve iki üç gün sonra ölüyolar nedendir derdime cagre bulun nerdeyse 20 tane balıgımj öldü artık vazgeçmek üzereyim lütfen yardım lütfen!!............


M.Tuna2014-03-26 22:01:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salandalıÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2010
İl: Nevsehir
Mesaj: 95
salandalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 22:20
Öncelikle merhabalar balıkalrınız sürekli  ölmesine üzüldüm. Uzun bir süre  50 Lt akvaryumda  lepstes  besledim çok  fazlada yavru  aldım. Öncelikle  Su değişiminden bahsetmek istiyorum  50 lt  bi akvaryumda  %100 bi  su değişimi  yaptıysanız eğer balıklarınızın ölme sebeblerinden biri bu  olur hafta  bir  atıyorum 20 lt  lik  su alıp değiştirmeniz gerekmektedir. Isıtıcı  ayarlarınız kaç derece ayarlı  bilmiyorum ama lepstesler için ideal ısı  26-27 derece dir. Birde akvaryuma atmış olduğunuz tuz kesinlikle iyotsuz olmalıdır eğer yemeklere kullanılan tuzlardan atıyorsanız balıklarınız bu  yüzden ölüyor. Kaya tuzu  kullanmalısınız cüzzi  miktarda her hafta su değişimi  yaptıktan sonra. Umarım yardımcı olmuşumdur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

haitiensis82Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 38
haitiensis82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 22:20
40 lt 10 lepistes bir çöpçü için yetersiz. Ancak ölümler su değerlerinin oturmadığından olmuş olabilir. Balık eklemeden önce akvaryumu 1 hafta boş çalıştırın. Yararlı bakteriler çoğalsın. Balıkları azar azar ekleyin.Hatta 1 e 3d lepistes yeter, zaten çok çabuk ürerler. Su değişimlerindede klordan arınmış olması için dinlenmiş su kullanın ve ekleyeceğiniz suyun sıcaklığı akvaryumun sıcaklığına yakın olsun. İnşallah başka kayıp yaşamazsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2014 09:17
Bu akvaryumcudan alınan balıklar eve getirildiğinde ölebiliyorlar, beyaz benek parazitinden çok etkilenmiş oluyorlar. Başka bir akvaryumcudan alın bundan sonra balıkları, almadan üzerlerine kuyruklarına gövdelerine bakın tuz tanesi büyüklüğünde aynı tuz tanesi gibi renginde beyaz benek parazitleri olmasın. tuzu alın masaya dökün taneye bakın aynı öyle olur beyaz benek paratizi balık üzerinde öyle gözükür, sonra yine balığın kuyruğun gödesine bakın alacağınız balıkların mantarlar olmasın balıkta bu mantarlarda şöyle belli eder kendini pamuk gibi olur küf gibi pamukcuklar halinde olur bunlarıda almayın, Eve getirdiğiniz lepistesleri metilen mavisi ilacı alın tanka metilen mavisi ilacı kullanın beyaz benek paraziti olmadığında nemin aldığınız balıkarı alıp tankınıza salsanız bile koza haline gelmemiş parazitler olabilir. 3 gün bu metilen mavili suda yüzsünler iç filtrenizi kuvvetli çalıştırın kapatmayın hatta süngerini çıkarın süngersiz çalıştırın. 3 gün sonra süngeri takarsınız geri. Balıklar bu süreden sonra yaşarsa daha birşey olmaz. kolay kolay, onları dış parazitlerden temizlemiş olurusunuz. Sonrasında pek yeni balık alıp balıklar arasına salmayınki dış parazit taşımasın yeni balıklar. Almak istediniz diyelim yedek ufak bir akvrayum yahut büyük saklama kapları satarlar şeffaf 15-20 TL ondan edinin yeni balığı bu tankta karantina akvrayumu denir buna besleyin hava taşı koyun havalandırma sistemi bir doz ilaçlayın metilen mavisiyle 1 hafta burada ayrı besleyin ölmezse balık salın ana tanka. Bir metilen markası markası vereyim 5 Tl deepfix deepdezopur başka markalarda olur kutuları üzerinde Ichtyo diye bir terim gecer parazitin orijinal ismidir bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir