Betta Splendens Hakkında


MatmanKaraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 840
MatmanKaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 21:06
Anıl kardeşim, öyle bir konuşuyorsun ki, sana burda yardımcı olmak isteyen insanları pişman ediyorsun. Uzman nedir? Erkan bey demiş uzun süredir betta besliyorum diye, tecrübelerine dayanarak sana elinden gelen yardımı yapmak istemiş, bende aynı şekilde. Elimden sayısız betta geçmiştir. Halada 3 erkek 9 dişi bettam var. Bettadan başka balık beslemeyide düşünmedim kaç yıldır. Betta vardır betta vardır. Kimse sana bu konular hakkında garanti veremez. Genel bişeyler söyler. Benim bettam vardı 15lt içinde 8 neonla yaşardı. Başkası 30 lt içinde 3 rasporayı 1 günde öldürdü. Diğeri salyangoza bakmazdı bile, öteki salyangozun boynuzlarını hiç çıkartmazdı. Ayrıca Erkan beyle zaten aynı şeyi söylemişiz.Karideslerin arada 1-2 eksilir derken gördükçe yakalabilirse yer demek istedim. Kısaca hayvanlarının karekterine bağlı. Dişi bettan da agresif çıkar erkekle başlar kavgaya ikisinden biri ölür. Buda olabilir. O göstediğin fanus bende de var. Şuan bir agresif dişim orda zaten, üstüne biraz pistia koydum gayet mutlu. Bak mesela bu video bak http://www.youtube.com/watch?v=5IEACnF5A2I    bir erkek, birçok dişi, karideste var. Ama erkek oralı bile değil. Olur böyle. Bettalarının karekterine bağlı herşey.

Uzman olarak neyi kastediyorsun bilmiyorum ama bari akvaryumcuya sorma, o akvaryuma pirana bile koydurur birşey yapmaz diye
MatmanKara2011-09-22 21:12:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpeckhartÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 299
SpeckhartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 21:12
[QUOTE=MatmanKara] Anıl kardeşim, öyle bir konuşuyorsun ki, sana burda yardımcı olmak isteyen insanları pişman ediyorsun. Uzman nedir? Erkan bey demiş uzun süredir betta besliyorum diye, tecrübelerine dayanarak sana elinden gelen yardımı yapmak istemiş, bende aynı şekilde. Elimden sayısız betta geçmiştir. Halada 3 erkek 9 dişi bettam var. Bettadan başka balık beslemeyide düşünmedim kaç yıldır. Betta vardır betta vardır. Kimse sana bu konular hakkında garanti veremez. Genel bişeyler söyler. Benim bettam vardı 15lt içinde 8 neonla yaşardı. Başkası 30 lt içinde 3 rasporayı 1 günde öldürdü. Diğeri salyangoza bakmazdı bile, öteki salyangozun boynuzlarını hiç çıkartmazdı. Ayrıca Erkan beyle zaten aynı şeyi söylemişiz.Karideslerin arada 1-2 eksilir derken gördükçe yakalabilirse yer demek istedim. Kısaca hayvanlarının karekterine bağlı. Dişi bettan da agresif çıkar erkekle başlar kavgaya ikisinden biri ölür. Buda olabilir. O göstediğin fanus bende de var. Şuan bir agresif dişim orda zaten, üstüne biraz pistia koydum gayet mutlu. Bak mesela bu video ya http://www.youtube.com/watch?v=5IEACnF5A2I    bir erkek birçok dişi karideste var. Ama erkek oralı bile değil. Olur böyle. Bettalarının karekterine bağlı herşey.

Uzman olarak neyi kastediyorsun bilmiyorum ama bari akvaryumcuya sorma, o akvaryuma pirana bile koydurur birşey yapmaz diye
[/QUOTE]

Ben Sizi Aşağılamak İçin bunları Söylemedim, Tamam İkinizde Tecrübelerinize Dayanarak Söylüyorsunuz Onda Bir Kuşkum Yok, Yinede Teşekkürler Ben Gereken Bilgiyi Edindim, En İyisi Betamı Aldığım Zaman Onu Gözlemleyerek Karar Vereyim.

Bir şey daha soracaktım, Hani Balıklarda 2e 4d gibi bir oran vardır ya, betalarda bu oranı kaç yaparsam kavgasız bir akvaryum olur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir