Beyaz benek hakkında önemli sorular


GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 19:57
Merhaba arkadaşlar;

Akvaryuma 2 gün önce Colisa, Ramirezi ve Neon Tetra ekledim. Dün Colisaların 4-5 tanesinde yoğun şekilde ve Neonların 7-8 tanesinde seyrek şekilde beyaz benek olduğunu gördüm. Daha önceden de akvaryumda Neon vardı ve hiçbir hastalık belirtisi yoktu. Son eklediğim Neonların 2si bu sabah baktığımda ölmüştü ve Colisalardaki beyaz benekte epey çoğalmıştı.

Akvaryumcudan beyaz benek ilacı aldım Sera Costapur. Kullanırken hasta balıkları ayırma imkanım yok gibi, direkt olarak akvaryuma uygulamak zorundayım. Uygularken de dış filtreyi kapatmak gerekir sanırım. Bü konu hakkında birkaç soru ile yardımlarınızı bekliyorum:

1) Ilaçlama yaparken hasta balıkları ayırmam şart mı? Ayırmasam ilacın sağlam balıklara etkisi nasıl olur?
2) Edindiğim bilgilere göre ilaç yararlı bakterileri de öldürüyor ya da zarar veriyormuş. Ilacı kullanıp 1 gün sonra tekrar Sera nitrivec ile bakteri takviyesi yapmayı düşünüyorum. Uygun olur mu?
3) Dış filtrem full dolu. Içinde karbon, zeolit, aktif karbon, yosun önleyici ve ph sabitleyici malzemeler var. Dış filtre çalışırken ilacı kullanmanın bir etkisi olmayacak sanırım. Dış filtreyi kapatmasam ilacın bir yararı olur mu ya da kapatsam ne kadar süre kapatmalıyım?


Şimdiden engin tecrübelerinizi ve bilgi birikimlerinizi kullanarak vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim...
Gurdjan2011-02-19 20:55:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pierrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2144
pierrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 20:02
Azoonun beyaz benek ilacını kullanın ve ısıyı kademeli olarak 2 3 derece yükseltin.1 haftalık bir tedavi sürecinden sonra balıklarınız eskisi gibi olacaktır.

  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nomad55Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 6
nomad55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 21:30
Japon balığının suyuna 1 yıl su hazırlayıcı diye beyaz benek ilacı koydum. 30 dereceden fazla sıcakta iyi yaşadı. fazla gözüne bakarsan hepsi ölür balıkların. Tedavi ediyim diye sıvı yağ+tuz+beyaz benek ilacını koyduğum kaba attım japonu suda ters duruyodu. Sabaha iyileşti 4 ay daha yaşadı Thumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 21:58
[QUOTE=nomad55]Japon balığının suyuna 1 yıl su hazırlayıcı diye beyaz benek ilacı koydum. 30 dereceden fazla sıcakta iyi yaşadı. fazla gözüne bakarsan hepsi ölür balıkların. Tedavi ediyim diye sıvı yağ+tuz+beyaz benek ilacını koyduğum kaba attım japonu suda ters duruyodu. Sabaha iyileşti 4 ay daha yaşadı Thumbs%20Up[/QUOTE]

Ama o adı üstünde japon balığı. Aşağı yukarı her ortamda yaşayabilen bana göre en dayanıklı akvaryum balığı. Ben japon balıklarına yamyam balığı diyorumKahkaha


Dün dış filtreyi kapatmadan ilacı kullandım. Gözle görülür en ufak bir etki göremedim. Bü akşam dış filtreyi kapadım, havalandırma ve sirkülasyon motoru çalışır durumda. Sıcaklığı 30 dereceye getirdim, Ilaçlama yaptım. Beyaz benek olan balıklarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ilaçlama yaptıktan 3 saat sonra baktım üzerlerindeki beyaz beneklerde seyrelme vardı ve balıklar sanki rahatlamış gibiydi. Şimdi yatmadan önce baktım beyaz benekler yok denecek kadar azalmış, tüm vücudunu beyaz benek kaplayan 2 colisa da az miktarda kalmış.

Hazır dış filtreyi kapamışken içini de temizleyeceğim, temizlikten sonra bir kovanın içine koyup sera nitrivec ekleyip çalıştırırım ki içinde yararlı bakteriler üresin. 10 gün daha ilaçlama yapıp filtreyi çalıştırmam. 3 gün sonra akvaryum suyunun %20 sini değiştiririm. 4. Günden sonra da 10 gün boyunca akvaryum suyunu günlük 1 damacana şu ile tazelerim yani %10.

Biraz uğraşacağım artık ama ne yapayım. Ben balıklarımı seviyorum. Onlar için elimden ne geliyorsa yaparım. Bence balık beslemek sistemi kurup içine balığı bitkiyi koyup karşısına geçip izlemekten ibaret olmamalı. Akvaryumun içindeki bütün canlıların mutlu ve huzurlu olduklarından emin olduğum zaman gerçek bir akvarist olabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeathSlayerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 565
DeathSlayerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 03:41
Gürcan bey beyaz benek ilacı sanılanın aksine benekleri yok etmezler.Bu hastalığa sebeğ olan bir parazit türüdür.Beyaz benek olarak tabir edilen kabarcıklar bu parazitlerin larvalarının geliştiği keselerdir.Bende aylarca beyaz benekle uğraştığımı hatırlıyorum 2 sene önce ama allaha şükür hiç kayıp vermemiştim.Stress bu hastalığın ilerlemesinde büyük bir etkin.Stress altındaki balıklarda etkisi daha fazla oluyor.Benekler kayboldu diye hemen ilaçlamayı bırakmayın.Suyun ısısı yine yüksek derecede sabit kalsın.Yüksek sıcaklıkta daha hızlı gelişiyorlar.Siz ne olur ne olmaz 3 gün boyunca karantinaya alın.tedavi edildikten sonra güzel bir su değişimi yapın karbonlarınız filtrede kalsın.Beslediğiniz balıklara göre akvaryumunuz bitkili diyebilirim.Normal zamanda filtrenizde karbon ve türevlerinin olması yanlış bir uygulama.Aktif karbon suda serbest bulunan elementleri tutucu özelliği vardır.Eğer sıvı gübre takviyesi yapıyorsanız ya gübre vermeyin yada karbonları çıkarın.
SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 12:37
[QUOTE=DeathSlayer]Gürcan bey beyaz benek ilacı sanılanın aksine benekleri yok etmezler.Bu hastalığa sebeğ olan bir parazit türüdür.Beyaz benek olarak tabir edilen kabarcıklar bu parazitlerin larvalarının geliştiği keselerdir.Bende aylarca beyaz benekle uğraştığımı hatırlıyorum 2 sene önce ama allaha şükür hiç kayıp vermemiştim.Stress bu hastalığın ilerlemesinde büyük bir etkin.Stress altındaki balıklarda etkisi daha fazla oluyor.Benekler kayboldu diye hemen ilaçlamayı bırakmayın.Suyun ısısı yine yüksek derecede sabit kalsın.Yüksek sıcaklıkta daha hızlı gelişiyorlar.Siz ne olur ne olmaz 3 gün boyunca karantinaya alın.tedavi edildikten sonra güzel bir su değişimi yapın karbonlarınız filtrede kalsın.Beslediğiniz balıklara göre akvaryumunuz bitkili diyebilirim.Normal zamanda filtrenizde karbon ve türevlerinin olması yanlış bir uygulama.Aktif karbon suda serbest bulunan elementleri tutucu özelliği vardır.Eğer sıvı gübre takviyesi yapıyorsanız ya gübre vermeyin yada karbonları çıkarın.
SAYGILAR...
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Verdiğiniz bilgiler bana bundan sonra çok faydalı olacak inanın.

Colisaların biri dışında diğerlerinde hiç benek kalmadı, tetralar tamamen iyileşti. Colisaların birinde ki onun da tüm gövdesini beyaz benek kaplamıştı; az miktarda beyaz benek var 7-8 adet gibi. Onu da ayırdım artık ne yapayım. İlaç tedavisine 3-4 gün daha devam edeceğim, sonuçları buradan yazarım. Gurdjan2011-02-22 20:21:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 00:08

Öncelikle aranıza katılmaktan çok mutluyum.Bende balık sever birisi olarak sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim..Ben profesyonel bir akvarist değilim ama kendi çapımda yeni başladım sayılır..Sizlere sormak istedigim birkaç sorum var..Benim tankım 50 literlik ve japon vatos teleskop ve çöpcü olmak üzere 19 balık besliyorum biliyorum içinde fazla sayıda balık besliyorum ama şu ana kadar pek sorunla karşılaşmadım hatta çok da mutlu gözüküyorlar. Şelale filtre kullanıyorum ısıtıcım hava motoru vs yok ama su değişimi sırasında hata yapmış olabilirim balığımın birisinde beyaz noktalar (beyaz benek olabilir) var.Buraya üye olmadan önce çok araştırdım ama kafam okadar karıştıki herkes birşey söylemiş tedavi konusunda ama imkanlarımda suan kısıtlı ayrı bir tankım yada fanusum yok..Herkes farklı ilaçlar yöntemler yazmışlar ama kafam karıştıgı için en sonunda yazayım dedim ..Sizden ricam yardımınızdır ne yapmalı ve nasıl yapmalıyım?Şimdiden çok teşekkür ederim sizlere..

özkoçak2011-02-23 09:16:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir