Bitki Üzerinde Mantar


Timor B.Çevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 58
Timor B.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2011 15:25
Merhaba,

Birkaç gün önce aponogeton madagascariensis satın aldım. Bitki oldukça kötü durumdaydı. 1-2 gün içerisinde kökten başlayarak yapraklara doğru beyaz, pamuk gibi, ince ve şeffafa yakın bir doku oluştu. Ben mantar olabileceğini düşündüm fakat internet üzerinde pek bir bilgiye rastlamadım. Sonuç olarak tüm yaprakları kaybettim. Kökünü çıkardım ve temizleyerek yeniden akvaryuma yerleştirdim. Ertesi gün yine aynı manzara ile karşı karşıya kaldım. Şu anda sadece bitkinin soğanı mevcut.

Bu bitkiyi kurtarabilir miyim ve bu beyaz/şeffaf doku ne olabilir?
Resimlerde doku belli olmadığı için resim eklemiyorum.

Mayalı sistem kullanıyorum. 45 watt aydınlatmam mevcut, tankım 40 lt ve sadece bu bitkide böyle bir dokuyla karşılaştım.

Ayrıca bitkinin 26 derecenin üzerinde pek dayanmadığını yeni öğrendim. Benim tankımda sıcaklık genelde 26 derece ve üzeri. Sebebin bu olabileceğini de düşünmekteyim.

Son olarak bu bitkiye hakkıyla bakmak için ne gerektiği konusunda tecrübeli arkadaşların yardımını rica ediyorum...

Şimdiden teşkkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mtgillerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2010
İl: Konya
Mesaj: 75
mtgillerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2011 23:49
Akvaryumu yeni kurduysanız beyazımsı kaygan mantarlar oluşabilir. Genellikle hava hortumlarının üzerlerinde oluşur. Bende anübiaslarda oluşmuştu. Zamanla geçti. Aponogeton madagascariensisda durum nedir bilmiyorum, hiç tecrübem yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir