bitkili akvaryumda contra ıchthyo kullanımı


vedat55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Samsun
Mesaj: 105
vedat55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 11:51
Arkadaşlar 150*40*50 bitkili tankımda(bitki çeşitleri anubias-echinodoris-cabomba-cryptocoryne)sajika ve keyhole beslemekteyim,karantina akvaryumum yok ve dün akşam 4 balığımda çok azda olsa beyazbenek gördüm (ısıtıcı yoktu ve ani soğuk havadan olsa gerek)hemen ısıtıcıyı taktım ve tedaviye başvurmak istedim contra ıchthyo nın prospektüsünde "bitkilere zararı yoktur geliştirir" ve "ısıyı yükseltmeye gerek yoktur" ibareleri vardı sizce bunlar doğrumudur? okuduğum birçok makalede "hangi ilaç olursa olsun bitkili akvaryuma zararı olacaktır" ifadesi geçiyor bunların hangisine itimat etmem gerekiyor deneyimi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum.....saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hözgüvenÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2009
İl: Izmir
Mesaj: 68
hözgüvenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 11:55
 Vedat bey aynı olay benim de başıma geldi.Biliyorsunuzki beyaz benekte ısı yükseltmek te gerekiyor bu yüzden özcelikle ısı olayına çözüm bulmalısınız.beyaz benek ilaçlarında aşırı doza kaçmamak şartı ile bitkilere bir zararını görmedim ama ısıdan dolayı bütün bitkilerim parçalanmaya başladı.benim tecrübem bu yönde daha farklı bir yol varmı bilmiyorum.
Umarım üstadlardan biri bir çözüm sunar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolearesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 358
SolearesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 11:57
[QUOTE=vedat55]Arkadaşlar 150*40*50 bitkili tankımda(bitki çeşitleri anubias-echinodoris-cabomba-cryptocoryne)sajika ve keyhole beslemekteyim,karantina akvaryumum yok ve dün akşam 4 balığımda çok azda olsa beyazbenek gördüm (ısıtıcı yoktu ve ani soğuk havadan olsa gerek)hemen ısıtıcıyı taktım ve tedaviye başvurmak istedim contra ıchthyo nın prospektüsünde "bitkilere zararı yoktur geliştirir" ve "ısıyı yükseltmeye gerek yoktur" ibareleri vardı sizce bunlar doğrumudur? okuduğum birçok makalede "hangi ilaç olursa olsun bitkili akvaryuma zararı olacaktır" ifadesi geçiyor bunların hangisine itimat etmem gerekiyor deneyimi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum.....saygılarımla[/QUOTE]

Vedat Bey,

Metilen mavisi yararlı bakteri popülasyonuna zarar verecektir. Bu değişimden sonra; amonyak patlaması yaşayabilir bu nedenle balık kaybı ile karşılaşabilirsiniz. Bakteri popülasyonunun tekrar oluşması ise birkaç haftadan kısa olmayacaktır ve bu süre içerisinde suyunuzda berraklık problemi ve koku da oluşabilir.  Ana tankta dezenfektan kullanımı bu nedenle önerilmemektedir. Bitkilere zarar verip vermeyeceğini bilmiyorum ama karantina tankı almanız ya da yapmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arkin11Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 138
arkin11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 17:19
Vedat bey ben defalarca kullandım,hiç bir bitkim ölmedi,suda hiçbir zaman bulanmadı.Ama bu ilacın gerçeğine bir türlü ulaşamıyorum piyasada hep sahtesi var.Gerçeğini damlattığında zaten su mavi oluyor,dekor mekor ne varsa,şu an şişeyi boşalt banamısın demiyor.Elinizde bu ilacın gerçeği varsa gönül rahatlığıyla kullanın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 17:23
[QUOTE=akiF]İlaç tavsiyesinde bulunamayacağım. Bitkili akvaryumların kimyası hakkında çok bilgiye sahip değilim. Yanlış yönlendirme yapmak istemem.


Bu linki incelemenizi tavsiye ederim.
[/QUOTE]

Bugün aynı türde bir soru daha gelmişti. Oraya yazdığım yazıyı aynen buraya da yazıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir