Bitkinin yerini değiştirme hakkında


BlackEagleÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Adana
Mesaj: 101
BlackEagleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 17:42
Arkadaşlar merhaba akvaryumumu kuralı 1 hafta filan oldu bitkiler ilk kurduğum günden beri gelişimleri hızlı şekilde ilerlemekte kendi kendilerine  fotosentez olayını bile yapmaktalar 

Şöyle bir sorum olacak  nilüfer bitkisini akvaryumun köşesine ekmiştim ve bir hafta içerisinde 2 yeni gür büyük yaprağını çıkardı ama ben bunu akvaryumun ortasına almak istiyorum. Alsam gelişimi devam eder mi yoksa durur mu? Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rıza SırmanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 66
Rıza SırmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2014 13:36
Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum; değiştirebilirsiniz. Ancak her değiştirdiğinizde eğer kumunuzun altında gübre varsa, bu gübre gittikçe bitki ek, çıkar, dik derken gübre yüzeye doğru ilerliyor. Sineklik germediyseniz gübre ve çakıl arasına bu sorunu yaşıyorsunuz. O yüzden ilk kurulumda bitkiler büyüdüğünde akvaryumun nasıl görüneceğini tahmin ederek doğru yere doğru cins bitkiyi dikmek önemli.

Bir haftada kök sistemi çok gelişmiş oturmuş olmaz bitkinin (tabii ki cinsinden cinsine değişir bu). Bitkinizi sökün istediğiniz yere dikin. Bence sökmüşken bir de bakın, çürük dalları kökleri temizleyin; yapraklarını elinizle bi hafif ovalayın yosun varsa gitsin ve tekrar geri dikin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir