Boyalı Papağanlar


aozkenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/09/2007
İl: Çorum
Mesaj: 245
aozkenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2007 09:17
MERHABA ARKADASLAR,
PAPAGAN BALIKLARININ ORIJINAL RENKLERI DISINDA BOYANARAK SATILMALARINA DIKKATINIZI CEKMEK ISTERIM. (YESIL, MAVI, SARI, MOR)
 
AKVARYUMCULARDA SATILAN BOYALI PAPAGAN BALIKLARININ NASIL BU HALE GETIRILDIGINI OGRENDIKTEN SONRA HER GORDUGUM AKVARYUMCUYU UYARIYORUM. AMA SIRF PARA KAZANMA UGRUNA BU VAHSETE DEVAM EDILMESI ONLARINDA ISINE GELIYOR. (TABI BAZI  AKVARYUMCULAR BU KONUDA HASSAS.)
BALIKLARININ VUCUTLARINA SIRINGA ILE BOYA VE BAZI KIMYASALLAR VERILMESI EN YAYGIN YONTEMDIR. BOYALI BALIKLAR EGER YASARLARSAConfused KISA SUREDE ORIJINAL RENKLERINE DONUYORLAR ZATEN...
 
LUTFEN BU VAHSETE SON VERELIM. KIMSE BOYALI PAPAGAN ALMASIN.
 
HAYVAN SEVGISININ GEREGIDE BU OLMALI DIYE DUSUNUYORUM
 
SAYGILAR
 
ALIOSMAN OZKEN

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2007 13:26
Sadece boyalı papağan değil, kimse papağan da almasın. Bilmiyorum farkettiniz mi ama bu rezil uygulamalar hep papağanların başına geliyor; neden? Çünkü papağanın ortaya çıkması bile tamamen ticari bir bakış açısının sonucu. Dolayısıyla bu ticari "oyuncak" balığı boyamak, kuyruğunu kesmek gibi işler üreticilere normal geliyor. Yapay bir tür olduğu için üzerinde oynamakta sakınca görmüyorlar. Yani papağan almayarak hem bunu önleriz hem de doğuştan bazı fizyolojik sorunları olan bu özürlü balıkların artık daha fazla dünyaya gelmemesini sağlarız. Papağan besleyip sadece boyanmasına vs. karşı çıkanlar çelişki içindedir. Eğer gerçekten hayvanları düşünüyorsak bu balıkları satın almayız ve üretmeyiz. Yakında bu balıkla ilgili bir makale yazmayı düşünüyorum sitemizden de bu konuda "resmi tutum" bekliyorum. Sürekli artan papağan balıkları da en az pirana kadar, hatta daha büyük bir sorundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

no-leaf-cloverÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 117
no-leaf-cloverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2007 15:36
Aynen bende katılıyorum zaten papagan balığında balık güzelliği bile yok bence , sevmediğim bir tür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 250
theoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2007 19:37
[QUOTE=Really]Sadece boyalı papağan değil, kimse papağan da almasın. Bilmiyorum farkettiniz mi ama bu rezil uygulamalar hep papağanların başına geliyor; neden? Çünkü papağanın ortaya çıkması bile tamamen ticari bir bakış açısının sonucu. Dolayısıyla bu ticari "oyuncak" balığı boyamak, kuyruğunu kesmek gibi işler üreticilere normal geliyor. Yapay bir tür olduğu için üzerinde oynamakta sakınca görmüyorlar. Yani papağan almayarak hem bunu önleriz hem de doğuştan bazı fizyolojik sorunları olan bu özürlü balıkların artık daha fazla dünyaya gelmemesini sağlarız. Papağan besleyip sadece boyanmasına vs. karşı çıkanlar çelişki içindedir. Eğer gerçekten hayvanları düşünüyorsak bu balıkları satın almayız ve üretmeyiz. Yakında bu balıkla ilgili bir makale yazmayı düşünüyorum sitemizden de bu konuda "resmi tutum" bekliyorum. Sürekli artan papağan balıkları da en az pirana kadar, hatta daha büyük bir sorundur. [/QUOTE]
                                                                                                                                  % 100 katılıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir