CO2 ve Gübreleme


nazdorovyaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 26
nazdorovyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 20:50
Selamlar
 
Akvaryumumun özellikleri aşağıdaki şekilde ;
 
120 40 60    288 Litre   
 
8  x 30 Watt Aydınlatma   Aydınlatma  6 ,6 olmak üzere 12 saat
 
2 adet dış filtre
 
Tüplü Co2 Sistemi
 
Akvaryumun içindeki bitkileri fotograflardan görebilirsiniz.
 
Balık olarak  6 adet melek 5 adet çöpçü,2 adet albino vatoz ve 15 adet çeşitli tetra  bulunmakta .
 
Akvaryumda daha önce 8 çift diskus bulunmaktaydı . Diskusları çıkardım ve melek aldım . Meleklerinin ikinci günü çok ağırlaştılar . Co2 den şüphelendim ve Co2 yi kapatarak akvaryuma hava verdim . Ve iki gün içinde tüm balıklar resmen canlandılar . Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum , bu tank için Co2 gereklimidir . Co2 kapatarak sadece gübreleme ile devam etsem bir sorun teşkil edermi .
 
Econordis ve Anubias da yaprak erimeleri var bunu engellemek için gübreleme yapmayı düşünüyorum elimde aşağıdaki gübreler var ;
 
Seachem  Excel
Seachem Iron
Seachem Potassium
Tunc Beyin Mikro element gübresi
Ve Potasyum Nitrat toz olarak mevcut DIY gübre yapmayı düşünüyorum
 
Şu anda  seachem potasyum gübresi ve günlük olarak ıron verıyorum 180 watt ışık var . Co2 kapalı . Econordıs ve anubiasların eski yapraklarında erime var fakat yeni filizlerde vermekte .
 
Tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum ,en sağlıklı nasıl yapabilirim akvaryumu
 
 
 


KaPTaN2010-03-24 21:21:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

midnightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 284
midnightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 00:09
Merhabalar hakan bey bence co2 sistemi varken balıklar rahatsız oluyor diye low tech bir akvaryuma dönmek iyi bir karar değil yapmanız gereken kh ve ph test kiti edinerek akvaryumunuzda bulunan co2 miktarını kh-ph tablosundan ppm olarak bulursunuz 40ppm'e kadar bir sorun teşkil etmez çünkü doğal ortamlarında da suda çözünmüş co2 40ppm .Gübrelemenizde fosfatı da unutmayın çünkü sudaki nitratı dengelemek için fosfat da lağzım olacaktır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sayerÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,65899[/C]
Kayıt: 14/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1267
sayerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 12:20
 
Hakan Bey, öncelikle sizin bir konuda karar vermeniz gerekiyor.Bu tank bitki akvaryumumu olucak yoksa balık ağırlıklı bir akvaryummu.Bence önemli olan olan konu bu.
 
Tankınız, yüksekliği dışında (onu da tabanı yüksek tutarak bir ölçüde bir dengeleme yapabilirsiniz) bitki akvaryumu için olması gereken bütün teknik donanıma sahip.Elinizde bu malzemeler varken,düşük destekli bir sisteme dönmek tabi ki sizi kararınız.Ama ben olsam yapmazdım.
 
Co2 kapatmakta hiç doğru olmamış,yukarıda (midnight) arkadaşımızın da söylediği gibi Co2 nin miktarını tespit etmek gayet kolay.
 
Tankın kurulumunu ne zaman yaptınız yazmamışsınız ama,eğer niyetiniz bitki yetiştirmekse  co2,makro ve mikro gübrelemeyi yapmanız gerekiyor.
 
Son olarakta benim şahsi görüşüm,tankınız bitki akvaryumu olucaksa birinci planda bitkiler olmalı yani öcelikle bitkileri sağlıkllı yetiştirmek önemli, balık sadece tamamlayıcı bir unsur.Başarılar dilerim.
 
Saygılar...
sayer2010-03-25 12:24:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nazdorovyaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 26
nazdorovyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 14:13
Selamlar
 
Akvaryumu bir sene önce kurdum .Daha önce high tech tankım bitki ağırlıklıydı .  Kova kova budama yapmak beni biraz sıktı ,eski malawi alışkanlığımdan gittim 8 tane diskus aldım ve bitkili diskus olarak değiştirdim tankı . Fakat diskuslar ile birlikte bitki yetiştirmek gerçekten zor .
 
Diskusları işyerimdeki akvaryuma getirdim ve resimdeki melekleri aldım bir kaç hafta önce . Balık sayısını artırmayı düşünmüyorum ,bitki yoğunluğuda bu şekilde kalacak . Co2 deneme yanılma yolu ile mümkün olan en yüksek seviyeye ayarlıyacağım . yaprakların erimesini kesmek ve sağlıklı bitkiler istiyorum işin açıkcası . Bu bitkiler için Co2 elzem midir acaba .
 
Şu anda ki düşüncem  6 sabah 6 aksam 12 saat 180 watt ışıklandırma .ışıklandırma süresince co2 takviyesi ,Gübreleme DIY Potasyum Nitrat ,Seachem İron .haftalık %20 su değişimi . Bu bakım ile bitkilerin erimesini kesebilirmiyim . Bitkilerin eski yaprakları erimekte fakat yeni filizlerdede bir sıkıntı yok acaba yerlerinemi alışıyorlar .Büyük yapraklılar ekleneli 15 gün oldu . Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir