Çok önemli değil, Sadece kafama takıldığı için soruyorum.


Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 09:50

      Öncelikle güneşli bir Karadeniz sabahından herkese selamlar,saygılar.

      Yaza doğru kurmayı planladığım tropheus akvaryumu ile ilgili biraz araştırma yaparken aklıma birşey geldi. Olurmu olmaz mı bilmiyorum, o yüzden fikirlerinizi almak istedim. Kuracağım akvaryumu şu andaki 2 katlı profil sehpamı kullanarak kullanmak istiyorum. Yani 2 akvaryum ve 2 ayrı tür düşünüyorum.

       Aslında forumda bir arkadaşımızında kurduğu bir sistem çok kafama yatmıştı. 2 akvaryumu birbirine ust akvaryumun tabanından actığı delik ile bağlamıs ve kule sistemi ile sump yapmıs.

      Simdi benim sormak istedigim, aynı sekilde bende 2 akvaryumu birbirine baglasam ve sump yerine Fluval FX5 dıs filre kullansam olur mu? Sump mu daha iyi olur, yoksa filtremi?

      Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray_aÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 227
koray_aÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 22:20
sumpdan ziyade bir dönem kullanmış olduğum sistemi size yazayım anlatamazsam şimdiden k.bakmayın:=). üst üste 3 akvaryum akvaryumların her birinin dip kısmında delik ve bu deliklerde takılı pimaş borular vardı pimaş boruların yüksekliği her bir akvaryumun boyundan 3cm  kadar kısa(filtre durduğunda sular boru hizasına kadar inip ondan sonra alt akvaryuma akış duruyor bu sistemde dış filtre kullanıyordum emiş borusu en alttan alıp en üste veriyor üstten srasıyla en alta kadar bu borular sayesinde su iniyor.. Olası elektirik kesilmesinde akvaryumdaki sular pimaş boru seviyesine kadar alta dökülüp duruyor tabi tek dez avantajı en alttaki akvaryumu üstteki akvaryumların boşalma oranını hesaplayarak doldurmak işinize yararsa pratik kolayca yapılabilen bir sistem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir