Cüce Vatoz Yavru Ölümü Bikaç Soru


alican9206Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2016
İl: Kirsehir
Mesaj: 38
alican9206Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2016 01:19
Selamın Aleyküm arkadaşlar.Geçenlerde akvaryumumu izlerken sağ alt köşeden sıçrayarak gezen bir canlı farkettim, hemen file yardımıyla yavruluğa attım.Ardından birkaçtane daha görünce diğer balıkları ayırıp teker teker yavruları aradım taşların arasında ve 20 tane yavru bir tanede yumurta buldum.


Yavruların vatoz yavrusu olduğunu anlayınca çok şaşırdım çünkü vatozların cinsiyetlerini şansıma ne olursa diyerek almıştım küp felan hiçbirşey yoktu.
Yani üremeleri zor denildiği için pek ilgilenmiyordum üretmekle.

Tank su değişiminden sonra motorun şelale ekipmanını takmıştım bu ekipman takılıyken sıcaklık düşük oluyor biraz. Galiba suyu çok hareket ettirdiği için 22-23 derece arası bi sıcaklık vardı ve galiba ondan sonra yavruladılar.

Neyse ben fileyle çekerken 2-3 tanesinin yaralı olarak yavruluğa girdiğini anladım.Yan yatıyorlardı ve karınlarında kırmızılık ve baya bir şişlik vardı.Bi süre sonra sayılarında azalma oluyor gibi hissettim ve yavru lepisteslerim yerde yatanları yemeye çalışıyorlardı.Peynir kutusundan bi kutu hazırlayıp akvaryuma montaladım.Vatozları taşıdım ve yattım.Bu sürede hemen hemen 10'a yakın balığım yan yatıyordu.Sabah kalktığımda canlı balık yoktu.[:((][:((][:((]

Bu arada filem geniş olduğu için bazı balıkları kuyruklarından elimle tutup atmıştım.

Allah-u Teala affeylesin İnşAllah.Bir vebal içerisindeyim ama olan oldu.Şimdi içimde bi umut var paraya kıyıp bi yavru tankı döşeyip lepistesleri ona aktarmayı düşünüyorum.Vatoz içinde bir küp ayarlamayı düşünüyorum.

Sorularım şunlar:
Benim hatam neydi ?
Neden tüm balıklarım öldü?
Yavruluğa almayıp akvaryumda bıraksaydım ne oldurdu?(Akvaryumda bitki yok sadece renkli akvaryum taşı döşeli zemin)
Bu durumda diğer balıklar yavruları yemezler miydi?
Cüce vatoz türleri kaç ayda veya ne kadar sürede bi yavrularlar ?

Balıkları alalı tahmini 1 ay oldu.Ortalama olarak 1.5-2 haftalık bir akvaryumdu, akvaryumum vatozları aldığım zaman.

[B]Yani kısacası arkadaşlar ben bu vatozları üretmek istiyorum.Ne yapmam gerek bu durumda ne almam gerek.Tam olarak hatalarımla geniş bi açıklama yaparsanız sevinirim arkadaşlar.

Bu arada akvaryumum:2 cüce vatoz 1 dişi moli,1 çöpçü, 3d1e olmak üzere 2 grup endler lepistes karışık 15 yavru endler lepistes karışık

Şimdiden Allah-u Teala hepimizden Razı olsun İnşAllah[/B]


[EDIT]alican9206,2016-02-22 01:33:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2016 07:32


Selamlar vatozlarınız çiftse gene yavru yapacaklardır siz olumlu şartları oluşturunca.Vatoz yavrularınız.Akvaryumda kalsada büyük ihmal öleceklerdi.Kenzini suçlu görmeyin.Yavrular hareketli formları düzgün olsa bir vatoz yavrusunu zaten elinizle kuyruğundan tutarak yakalamanız.Hemen hemen imkansız.Yavrular çok zayıf ve güçsüz doğa biliyor bazen bu yavrularda sizdeki gibi hepsi veya büyük çogunluğu zayi olabiliyor.Bazı balık gruplarını ayırmanız veya vatoz çiftini başka akvaryuma almanız.Yararlı olacaktır.Anne değilde baba vatozlarda dişi yumurtayı bıraktıktan sonra küpün içinde baba çıkışı kapatarak yavrular belli bir boya gelmeden salmıyorlar.Sizde bir başka balık yada anne baba arasında bir anlaşmazlık durumu yaşanmış yavrular olmasından erken bir şekilde akvaryuma salınmışlar.Bütün olanların açıklanması bu.Saygılar.

Beğenenler: [T]182423,alican9206[/T][T]80804,Anuenlil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alican9206Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2016
İl: Kirsehir
Mesaj: 38
alican9206Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2016 12:58
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar vatozlarınız çiftse gene yavru yapacaklardır siz olumlu şartları oluşturunca.Vatoz yavrularınız.Akvaryumda kalsada büyük ihmal öleceklerdi.Kenzini suçlu görmeyin.Yavrular hareketli formları düzgün olsa bir vatoz yavrusunu zaten elinizle kuyruğundan tutarak yakalamanız.Hemen hemen imkansız.Yavrular çok zayıf ve güçsüz doğa biliyor bazen bu yavrularda sizdeki gibi hepsi veya büyük çogunluğu zayi olabiliyor.Bazı balık gruplarını ayırmanız veya vatoz çiftini başka akvaryuma almanız.Yararlı olacaktır.Anne değilde baba vatozlarda dişi yumurtayı bıraktıktan sonra küpün içinde baba çıkışı kapatarak yavrular belli bir boya gelmeden salmıyorlar.Sizde bir başka balık yada anne baba arasında bir anlaşmazlık durumu yaşanmış yavrular olmasından erken bir şekilde akvaryuma salınmışlar.Bütün olanların açıklanması bu.Saygılar.[/QUOTE]
Hocam teşekkürler peki sizce kaç aya yavrularlar yani ne kadar bi süre geçmesi lazım


Konu günceldir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alican9206Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2016
İl: Kirsehir
Mesaj: 38
alican9206Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2016 21:59
Arkadaşlar akvaryuma bir tane testi aldım ve iki vatozda testide bekliyor nedeni nedir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan03Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2015
İl: Ankara
Mesaj: 601
Hasan03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2016 23:15
İkisininde beklemesinde bi sıkıntı olmaz benim erkek hiç çıkmıyor arada dişide giriyor bi süre sonra dişi çıkıyor. Genelde erkekler küpe sahip çıkar.

Bu ararda akvaryum kaç litre.

Bu arada testinin sadece girişi olması lazım eğer girişi ve 1 tanede delik var ise onu toprağa dekgetirerek koyun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruyaavcisiÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2015
İl: Kastamonu
Mesaj: 13
ruyaavcisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2016 23:34
Selamınaleyküm hobici dostlar. Ben de iki yıl boyunca albino cüce vatoz besledim ve ürettim, fakat yüzlerce yavrudan bir kaç tanesini büyütebilmiştim. Yavru ölümlerinin en başında su sıcaklığı, su değişimi sıklığı, su değerleri ve alan darlığı geliyor. Sonradan tanıştığım bir arkadaşın da tam tersi kayıpsız yüzlercesini büyütüp sattığını söyledi ve kanıtladı. Bunun için vatozlara cama cam kumsuz akvaryum, dinlenmiş ve uygun sıcaklıkta su ile karanlık ortam sağlamış. Genel bilgiler de bu yönde zaten.

Cüce vatozlar ortam uygunsa ve beslenme iyiyse ayda bir, ya da bir buçuk ayda bir üreme eğilimindedirler. Yaşına, tecrübesine, sağlığına göre yumurta sayısı farklılık gösterebilir, sadece çiftleşme anında bir araya gelen çiftlerdir. Çiftleşme işi bir ya da iki gece sürebilir, sonra dişi tekrar ayrılıp kendi hayatına devam etmektedir. Yumurtaların başında erkek vatoz bekler, görevi yumurtaların bulunduğu küpün içini havalandırıp kopan yumurtaları mantarlaşma riskine göre uzaklaştırmak ve çıkan yavruları sarı yumurta keseleri kaybolana dek küpün içinde alıkoyarak onları korumaktır.

Yavrulama küpünü erkeğin en çok sevdiği ve rahat hissettiği bölgeye koymalısınız, su sıcaklığı da 27 dereceden aşağı olmamalı mümkünse. İçerde başka balık olmaması hem kuluçka bekleyen baba için hemde çıkacak yavrular için güvenli olacaktır. Umarım uğraşlarınız sonucu bol bol yavru büyütürsünüz. Kolay gelsin.

Beğenenler: [T]182423,alican9206[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alican9206Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2016
İl: Kirsehir
Mesaj: 38
alican9206Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2016 00:03
Hocam öncelikle ikinizede çok değerli yorumlarıniz için teşekkürlerimi sunarım.Evet bir giriş birde üst tarafında delik var .Yarın onu taşa yatırırım.Cinsiyet ayrımı yapamıyorum.Fakat şöyle söyleyeyim birisi tombul diğerine göre.Tank ayrımı yapmam gerekirse eğer lepistes yavrularımın tankına koyabilirim.Fakat baya küçük geleceğini tahmin ediyorum. Şimdiden teşekkürler ALLAH-u Teala hepimizden Razı olsun İnşALLAH .

Beğenenler: [T]173927,ruyaavcisi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir