Discus İçin Hava Motoru...


tatalevoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 752
tatalevoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2016 20:13
[QUOTE=renoibo]Ramazan beyin konusunu okumuşunuzdur akıntı yönü ile ilgili?

Edineceğiniz Discusların boy oranı önemli Ufuk bey yada ben yada diğer arkadaşların türlere bakış açısı bakımları farklı.

Bende ilk 4.5ay sürecinde günlük yüksek su değiştirdim,hava motoru kullandım işteyim balıkları görmüyorum gün boyu, yukardamı aşadamı nefes alıyormu canlı yükü kaldırırmı tank gibi konulardan.

Şuan akıntı dönüş sump sistemime göre su çevrimi su içinde , kimi arkadaş üstten suya verdirmiş tek tek konu sayfalarını ekleyebilirim.oksijen alımı için.

Temelde bunlar geçerli gibi profesyonel değilim ama bence akvaryumda bir üst yazıdaki yazıdaki alıntıları dikkate almak gerekebilir, Hatta yurtdışı özel sistemle saf o2 verilen düzenleri görebilirsiniz nedenleri halen muallakta da olsa görebildiğim kadarı.
Bu konuda bilimsel yaklaşabilecek aydınlatabilecek keşke bir bilgi aktaran olsa.

Üst buhar camı tamamen kapalı ise su buharlaşması ile suyun özelliği bozulabilir mi , döngüsel olarak tank dışına çıkabilmesi iyi olur gibi ,

Suyun damıtma ilkeleri hakkında araştırabiliriz ,oksijen nereden girecek 0 hava girmiosa? diyebilrim o derece kapalı ise tabi handikap derdim .

[/QUOTE]

Ibrahim bey dediginiz gibi kendi akvaryum sartlarimzda kendiniz tecrubelenecegiz artik:) Bilimsel bir aciklama bende bulamadim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2016 20:19
Eh biraz oyle oluyorda ufak tefek te olsa yabanci forumlari yarim yamalakta cevirse o2 ile birtek suyu sertlestirir gibi yazi okudum bugunde tabi makele gibi bir bilgi degildi.
o2 suda sertlesme yaptirirmi suyu dongusel olarak mesela alttan su uzerine verdirdigimizden etki tepki olayi ne olusturuyor test imkanim olsa merak ettim suda hava motoru olmadan ne deger oldugunda ne degerler degisiyor gorebilsek super olurdu belkide..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2016 09:05
Nacizane eklentimi yapayım, suyun havalanması için bence şart. Eğer ciddi sumplu bir sistem yok ise bilindiği gibi discus akvaryumları genelde akıntısız ve az hareketlidir. Yemlenen balıklar yem sonrası hızlı nefes alıp verir vedaha çok oksijene ihtiyaç duyar. Eğer tank balıklar için küçük kalmıyor ise sıkıntı yok da, kalabalık ise şart oluyor. Tecrübe ile sabittir. Bu arada hava bir yerden sonra ne kadar artarsa artsın, su içerisinde çözülme oranı değişmiyor :)

Benim için olmazsa olmaz. üretim tanklarımda bir hafa taşı bir pipo filtre var. Birisi diğerinin yedeği aslında [:lol:] ikisine gerek yok.

Beğenenler: [T]164246,renoibo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]164246,renoibo[/T]
+1: [T]164246,renoibo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir