F0 veya F1 satışlarında doğru sertifika.


citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 01:37
Sitemizde süregelen zaman içerisinde gerek üyelerimizin,gerekse Yönetim olarak bizim F0 satışlarının serbest kalması adına gelen, beklenti mesajları yada yorumları neticesinde ilan verilmesi serbest bırakılmıştır.

Yönetim olarak,doğasından bir şekilde yakalanıp ülkemizde satılan canlılara bakışımız ,gerek doğal dengenin bozulması gerekse cazipmiş havasına bürünmemesi(fiyatların uç noktalara çıkıp,hobiye bu yönde etkisi) adına belli bir dönemde satışın yasaklanmasıydı. Yukarıda belirttiğim sebeplerle şu anda serbest olan bu ilanlarda dikkat edilmesi gereken hususlar...

3-İlanlar İle İlgili Kurallar

3-2
Satılan canlı F0 ile kendisinin, F1 ise ebeveyinlerinin veya kendisinin; üzerinde ilan verenin ismi yazan, yurt dışı giriş belgeleri veya kaç adet hangi türden geldiğini yazan sertifikaları ilana eklenmelidir.

Bu şekilde ilan verecek arkadaşlardan isteğimiz ve kural gereği beklentimiz,internetten herhangi bir şekilde kopyalanan fotoğraflar yerine,bu (gerçek) sertifikaların üzerinde ilan sahibinin isminin özellikle bulunmasıdır.
Benzeri uygulama, yarışmalarımız katılımcılarından istenilen imzalı,akvaryumun önünde çekilmiş dipnot şeklindeki bir yerde ispat niteliği taşıyan belgedir.

Bu sertifika ile ilgili örnekte aşağıdaki gibi Burak FIÇICIOĞLU (burak618 ) Bey'in ilanına eklediği sertifikadır.
Bu şekilde verilemeyen yada sertifikada belirtilmeyen ilanlar daha önce olduğu gibi,bundan sonrada silinecektir.
Burada amacımız her zaman olduğu gibi,her ne kadar ilanlara müdahil olamasakta,en azından bu ilanların muhataplarının neyi,hangi örnek veya belgeyle aldığına yardımcı olabilmektir.






citronx2009-03-18 02:30:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir