Flowerhorn Hasta, tedavi ve öneri


blue26Çevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2009
İl: Malatya
Mesaj: 284
blue26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 00:30
Arkadaşlar sanirim iç parazit sorunu var. Beyaz dışkı çıkatıyor ve yem yemiyor.
Birer gün arayla Flagy hapı eritip ağızdan veriyorum. Bu işlemi birer gün arayla yaptım ve 3. seansı uyguladım. Beyaz dışkı çıkartmaya devam ediyor. Karında çökme yok fakat ısıtıcı dibinden ayrılmıyor. En önemli sorun ise bir haftadır yem yemiyor. (Beyaz dışkı çıkarttığı günden beri)
Yem yemeye başlasa toplanacağını düşünüyorum. Bu konuda fikir öneriye ihtiyacım var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 10:09
Aşırı çiğ et etcil yemlermi verdiniz uzun süre sudamı dolandı bu artıklar, bunlar suyun filtrelerin kalitesinimi etkiledi, aşırı organik artıklar ayrıştırılamayarak, hızla bozularak suda nitratmı patladı acaba, aylar içindede balık yavaş yavaş zehirdimi acaba iç parazitlermi gelişti acaba?
Balığı ayırıp tedavi edebilirsiniz hava taşı ve ısıtıcı kullanacaksınız sadece. Aşağıdaki linkteki gibi. O konu ile birçok hasta balık hızla iyileştirildi.


Bu tür hastalıklar genelde kirlilikten oluyor, hobiciler filtreleri dışkı biriktirme yeri zannediyorlar uzun aylar filtreler aşırı organik yüklerle doluyor bozulmalar olabiliyor suyu bozuyor, su değişimide yetersiz olunca önce dışkı hafiften beyazlıyor sonra iç hastalı kkan zehirlenmeleri tamamen artıyor. balık sonra dönülmez yollara girebiliyor, Dış filtrelerinizi iç flitrelerinizi bakımdan geçirmenizi öncelikle sağlıklı balıklarınızın etkilenmemesi içinde tavsiye ederim sonra ana tanktan bu aralar sık sık su değişimi yapın, bir kereye mahsus bence şimdi olabildiğince fazla su çekip yerine dinlenmiş su eklemeniz iyi gelecektir klorsuz olmalı su dinlenmeli en az 2 gün kadar, ve akvaryumla aynı ısıda eklenmi, dilendirmeden su kullanıyorsanız bir anca çok fazla su çekmeyin 3 günde bir az az su çekin yerine taze su ekleyin birden çokfazla suyu direk çeşmeden basında örneğin yüzde 50 ye yakın diyelim, akvaryuma aşırı klor ve serbest yüzen ağır metaller suda bir süre dolanacaktır buda balıkları zehirleyebilir.
Ayrıca imzamda altta bir link var tedevi edilebilmiş balıklar linik orada birçok dropsy-bloat olmuş balığın tetavi yöntemleri mevcut.
mesutok2015-04-29 10:17:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue26Çevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2009
İl: Malatya
Mesaj: 284
blue26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 22:29
İlgi alakanız için çok teşekkür ederim. Silindir üretim filtresi ve iç filtre kullanıyorum. Haftalık filtre temizliği ve 2 günde dip çekimi çektiğim su kadar ileve şeklinde bir proğramım var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir