Fluval 305 Problem


LemarkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Izmir
Mesaj: 238
LemarkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 19:30
Bugün temizlikçi ben evde yokken yanlışlıkla akvaryuma su boşaltan boruyu akvaryumun dışına çıkarmış, tam o sırada eve geldim. Sigorta atmıştı priz ıslandığı için. Akvaryumdaki suyun yaklaşık yarısı boşalmıştı. Dinlendirilmiş, akvaryum suyuyla aynı ısıda su ile tamamladım seviyeyi. 3'lü prizi de yenisiyle değiştirdim.

Filtrenin debisi önce normal, eskisi gibiydi. Yaklaşık bir saat sonra tekrar baktığımda debinin oldukça azalmış olduğunu gördüm, fırsat bu fırsat hazır her taraf ıslanmışken dış filtre temizliği de yapayım debi ondan düşmüştür belki dedim. Önce kullanım talimatındaki gibi fitreyi temizledikten sonra içine hiç su koymadan çalıştırmayı denedim, 15 dk aralıksız hava tahliye pompasını kullanmama rağmen filtre dolmadı. Ben de içini açtım ve hiç su olmadığını gördüm.

Ardından içine su doldurup denedim, fitreden milin havada boş dönme sesi gelmiyor, normal çalışma sesi geliyor ancak devir olmuyor suda. Hava tahliye pompasını kullandığımda devir oluyor sadece, pompayı bıraktığım anda yine duruyor.

Ayrıca filtreyi fazla eğersem yada ters çevirirsem su akıtıyor. Acaba oradan hava alıyor olabilir mi?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuk4179Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 385
ufuk4179Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 19:47
Selam,  sepetleri düzgün yerleştirdiğinizden emin olun ayrıca sağa sola yatırdığınızda su akıtmaması gerekiyor düzgün kapatmamış olabilirsiniz tekrar bakın ve kovasını su ile doldurup bidaha deneyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MYavaslarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2010
İl: Manisa
Mesaj: 742
MYavaslarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 22:25
Bir ihtimal ama kafa kısmı yanmış olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir