Gemma Yem


mustafa tokgözÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 32
mustafa tokgözÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 23:04
Hangi acıdan? Ayrıntılı bilgi verirseniz seninirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 09:50
"Protein Değeri %57 ve Tamamen Bitkisel Ağırlıklı Bir Yem".
%57 protein değeri Tropheus gibi bitkisel ağırlıkla beslenen balıklar için oldukça yüksek bir değer.Buna dikkatinizi çekmek isterim.
Saygılar
[QUOTE=MehmetAbi] [QUOTE=bugrakorkmaz]Siprulana ve bitkisel içerikli yemi malesef yok. [/QUOTE]

Gemma Ankara Bölge Bayisi Hobi Akvaryumun; Bilgisayar ve Teknik Bakımlarını Ben Yapıyorum. Yaklaşık 1 Ay Kadar Önce Gemma Tropical Granul Green, Gemma Discus Granul Green ve Gemma Chichlid Granul Green Olarak 3 Ayrı Bitkisel Ağırlıklı Yemi Piyasaya Yeni Soktular. Öncedende Kullanıyordum. Deneme Amaçlı Discus ve Melek Yavrularıma Vermek İçin 65 Gramlık Kutulardan Tropikal Granul Green ve Discus Granul Green Olanını Aldım.
Protein Değeri %57 ve Tamamen Bitkisel Ağırlıklı Bir Yem. Açıklamasında Yüksek Oranda Spiriluna ve 4 Çeşit Alg'den Oluştuğunu Belirtmiş. Bunun Yanında Koruma Amaçlı Sarımsak ve Multi Vitamin Değerleride Mevcut. Günde Toplam 5-6 Kalem Yemlemeden İkisini Bu Yemle Yapıyorum. Hazım Sorunu Yaşamadım. Bol Miktarda Deneme Amaçlı Yemlemelerimde Hiç Bir Eksi Yönüne Rastlamadım. Üstüne Basmakta Fayda Olduğunu Düşündüğüm Bir Yanı İse Sudaki Durumu. Kesinlikle ve Kesinlikle Suda Bozulma Renk Verme, Bulandırma, Yağlanma Olayına Rastlamadım. Yüksek Protein Oranı Balıklarda Kendini Bariz Belli Eiyor.
Son Derece Güzel Bir Yem. Uzun Soluklu Kullandığım Discus ve Etçil Protein Ağırlıklı Yemlerindede Bu Tür Sorunlarla Karşılaşmadım. Fiyatıda Cabası. Ben Direk Bayisinden Edindiğim İçin Fiyat Belirtmeyeceğim.
Arkadaşlar Reklam Amaçlı Anlaşılmasın. Sonuçta Bir Çok Akvaryumcu ve Toptancıya Servis Hizmeti Veriyorum. Burada Gördüm Aldım Denedim ve Yem Gerçekten Hoşuma Gitti. Yıllardır Tetra, NLS ve Sera'ya Bir Dünya Para Döküyorum. Kimse Kusura Bakmasın Ama Bu Yemle Tanıştım Tanışalı, Adı Anılan Marka Yemleri Sadece Ara Öğünlerde Veriyorum. En Mızmız Discuslarım Dahi Hiç Tereddüt Etmeden Yemi Kabullenmeleri Beni Çok Mutlu Etmişti. Şimdi Otçul Granul Discus Olanınıda Veriyorum. Sindirim Sistemi Çok Çabuk Abondene Olan Discuslar İçin Günde Bir Kez Ve Akşam Yemlemesinde Granul Green Vererek; Uyku Moduna Girip Metabolizması Yavaşlayan Balıkların, Bitkisel Yemleme İle Hazımlarının Uyku Halindede Rahat Bir Şekilde Yapılacağını Düşünüyorum. İşin Özü Discuslarda Dahi Tetradan Vazgeçmek Üzereyim. Bundan Sonrada Tetranın Bitkisel Pul Yemini ve Yavrulara verdiğm Larviva Start 300  Dışında Yem Almayı Düşünmüyorum.
Bana Verilen Bilgide Bitkisel, Etçil ve Karışık Olmak Üzere 3 Çeşit Pul Yeminde Piyasa Sürülmek Üzere Olduğunu Söylediler. Gelince Onlarıda Alıp Deneyeceğim. Bu Arada Yemlerin Hammaddelerini Büyük Bir Kısmı Dışardan Geliyor.

Saygılar...
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 13:19
Gemma yem kullanan arkadaş 7 aydır dip çekimi yapmıyormuymuş? Balıkların dışkıları uçup gidiyor demekki. Vah vah. İnsan azıcık tecrübesiz olsa bu işte, Gemma yem kullanacağım diye tüm balıklarını kaybeder iki gün sonra.Kribensis2010-12-09 15:09:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa tokgözÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 32
mustafa tokgözÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 19:10


Yem seçimi her balık için önemlidir ancak söz konusu balık Tropheus ise çok daha dikkatli davranmak gerekir.Çünkü bu türün yaşadığı sorunların başında yem gelir.Tabi yeme ve yemlemeye dikkat edilmediği zaman.

Tropheuslar gölde günlerini kayalar üzerlerindeki yosunları kazıyarak geçirirler.



Tropheuslar bitkisel beslenen canlılar olduklarından ötürü yalnızca protein ile beslemek balığı ölüme götürür.Balığın bitkisel beslenmesi hiç bir zaman etçil beslenmemesi anlamına gelmez.Ara ara (haftada bir yada 10 günde bir) protein içeren yemler verilebilir.

Öncelikle yukarıda tropheuslarin genel bilinen beslenme şeklidir. Ve en büyük hata proteinin sadece etten alındığı kanisidir. Ve genel kanı su çok söylenen fakat doğru olmayan yorumu beraberinde getirir. 
Tropheuslar etçil beslenmez ki?
Önce protein nedir ve nerelerden alınırız ona bakalım. 

Dışarıdan aldığımız proteinleri hayvansal ve bitkisel kaynaklı yiyeceklerden elde ederiz. Bu besinlerdeki proteinlerin kalite, çeşit ve miktarları birbirlerinden farklıdır. Sindirilebilirlik açısından en uygun olanı yumurta, et, süt ve benzeri hayvansal kaynaklı yiyeceklerden elde ettiklerimizdir. Bu besinlerdeki proteinin % 91 - 100'ü, tahıl ürünlerindeki proteinin % 79 - 90'ı, kuru baklagillerden elde edilen proteinin ise % 69 - 90'ı sindirilir. Kullanılabilirlik açısından tavuk yumurtası örnek proteindir, % 98'i vücut tarafından kullanılır.

Et, balık, süt ve bunların türevlerinden elde edilen protein ise iyi kalitede protein kabul edilir. % 75 - 80'i vücut proteinine dönüşür.

Hayvansal kaynaklı proteinler elzem amino asitler açısından yeterli düzeydedir. Düşük kalite protein diye sınıflandırdığımız bitkisel kaynaklı proteinlerde bazı elzem amino asitler yetersiz bulunmakta ve sindirimleri de güç olmaktadır. Bitkisel kaynaklı proteinlerin % 40'ı kullanılabilmektedir.

Yumurta albümini ve kazein gibi yüksek kaliteli protein alımı halinde, alınan amino asitler büyük oranda protein sentezinde kullanılmaktadır. Karışık bir Diyetle alınan proteinlerden elde edilen amino asitlerin büyük bir bölümü enerji temininde kullanılarak yıkıma uğramaktadır. Küçük bir bölüm ise protein sentezinde kullanılmaktadır.

Hayvansal kaynaklı proteinler içerdikleri doymuş yağ ve kolesterol nedeni ile aşırı tüketildiğinde insanlarda kalp - damar hastalıklarına neden olabilirler. Bitkisel kaynaklı proteinlere göre ekonomik yönden de pahalıdırlar. Bitkisel kaynaklı yiyecekleri birbirleri ile karıştırarak yediğimizde besinlerin birinde sınırlı olan elzem amino asidi diğer besinden karşılayabiliriz. Tahıllarla kuru baklagillerin veya süt türevlerinin birlikte yenmesi, elzem amino asitlerin yeterince tüketilmesi açısından daha yararlıdır. Etin fazla tüketimi yüklenmelerde kan asidozunun artmasına, sonuçta yorgunluğa neden olmaktadır. Sütün alkalizan etkisi nedeniyle süt proteini kullanımında bu olasılık daha düşüktür.

Evet protein budur ve sadece ette yoktur. Şimdi tropheus besleyen arkadaslar turkiye de en az %70 i spirulinali yem kullanır. 
Peki spirulina nedir kullananlardan bilen varmi?
Sipurilina ile ilgili kısa bir bilgi okuyalım. 

Spirulina her ne kadar 21. yüzyılın süper gıdası olarak tanıtılsa da yüzyıllar önce insanoğlu tarafından keşfedilmiş bir besindir. Spirulina'nın Texcoco gölü kıyısında yaşayan Aztekler tarafından tüketildiğine ilişkin en eski kaynak 1524 yılına dayanmaktadır. Ayrıca Çad Gölü kıyısında yaşayan Kanembu kabilesi yerlileri de bu besini çok eski çağlardan beri tanımakta ve yiyecek olarak tüketmektedirler.

Ancak ticari kültürlerinin yapılması ve bilimsel anlamdaki çalışmaların başlaması; ürünün 1963 yılında Fransız Petrol Araştırma Enstitüsü tarafından ortaya çıkarılarak, %60-70 oranında protein içeren spirulina, algini laboratuarlarında üretilmesiyle olmuştur. Daha sonra NASA astronotlara besin tableti yapılması amacıyla bu alg üzerinde yapılan ilk çalışmalara öncülük etmiştir. Dünya üzerinde bir çok ülkede spirulina üretimi yıllardan beri yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler ve Dünya Tarım Örgütleri tarafından spirulina'nın çocuklar ve yetişkinler için güvenli ve faydalı bir besin olduğu kabul edilmiş ve tüketimi önerilmektedir. Türkiye'de de 3 yıllık bir çalışmanın sonucunda başarı sağlanarak ilk yerli spirulina üretilmiştir

Evet %60-70 oranında protein o zaman bütün tropheuslerin olmesi gerekir. Aslında yüksek protein iyidir. Hemde her tür balık için. Fakat bilmeniz gereken proteinin kalitesi. Evet bitkisel olupta yuksek protein icermesi gayet normel en azından benim acımdan. Sorun sindirim sistemi ( otcul demiyorum ozellikle) çok narin olan tropheus balıkları bu yemı rahatlıkla sindire bilirmi?
Buda yemin yapım tekniği icerigindeki hammaddeler gibi etkenlerle doğru orantilidir. 
Ali Selim beyin bu yemle ilgili özellikle SAS teknolojisi ile ilgili bilgilerini takip etmenizi öneririm. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 00:16
[QUOTE=Kribensis]Gemma yem kullanan arkadaş 7 aydır dip çekimi yapmıyormuymuş? Balıkların dışkıları uçup gidiyor demekki. Vah vah. İnsan azıcık tecrübesiz olsa bu işte, Gemma yem kullanacağım diye tüm balıklarını kaybeder iki gün sonra.[/QUOTE]

Arkadaşım bu işin tecrubeyle yada acemilikle ne alakası var anlamadım. Su değerlerine zarar vermiyor yada minumum oranda değerlere sahip diye dip çekimi yapmamak bencede hiç iyi bir durum değil. Ama akvaryumdaki su dengesinin çok iyi oturması, filtrelerinin konum ve işlev olarak fit durumda olması bunu normal kılabilir. Bunu siz yapabilirmisiniz bilmiyorum ama bu iş tecrubesizler için yapılabilecek bir işde değil zaten.

[QUOTE=bugrakorkmaz]"Protein Değeri %57 ve Tamamen Bitkisel Ağırlıklı Bir Yem".
%57 protein değeri Tropheus gibi bitkisel ağırlıkla beslenen balıklar için oldukça yüksek bir değer.Buna dikkatinizi çekmek isterim.
Saygılar
[QUOTE=MehmetAbi] [QUOTE=bugrakorkmaz]Siprulana ve bitkisel içerikli yemi malesef yok. [/QUOTE]
Gemma Ankara Bölge Bayisi Hobi Akvaryumun; Bilgisa......
[/QUOTE][/QUOTE]

Değerli Hobicim Mustafa TOKGÖZ gerekli açıklamayı yapmış. Bir göz atın isterseniz.
Yıkın artık bu protein sadece etçil yemlerde vardır tabularını, Protein her canlı için bir gereksinimdir. Tropheus'da bir şekilde protein almalıdır. Bitkisel olarak balıklarınıza verdiğiniz sera tabletlerin dahi protein değeri %48 civarındadır. Bu az bir oran değildir. Etçil yoldan protein almasının sakıncası tamamen sindirim sistemiyle alakalı olgulardır.



MehmetAbi2010-12-10 04:31:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 00:27
Mustafa Bey,
Uzun açıklamanız wikipedia'yı aratmıyor doğrusu teşekkürler.
Kesinlikle bitkisel ve hayvansal proteinler vardır.Buna katılıyorum.Zaten hali hazırda 5 günde bir NLS ile balıklarıma takviye yapmaktayım.
Ancak Gemma'nın henuz Tropheuslar için ana öğün yem niteliğinde kullanılacak bir yem çeşiti çıkarmadığını görüyorum.
Saygılarımla..
Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 00:49
[QUOTE=bugrakorkmaz]Mustafa Bey,
Uzun açıklamanız wikipedia'yı aratmıyor doğrusu teşekkürler.
Kesinlikle bitkisel ve hayvansal proteinler vardır.Buna katılıyorum.Zaten hali hazırda 5 günde bir NLS ile balıklarıma takviye yapmaktayım.
Ancak Gemma'nın henuz Tropheuslar için ana öğün yem niteliğinde kullanılacak bir yem çeşiti çıkarmadığını görüyorum.
Saygılarımla..
Sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]

Burak Bey tropheuslarında kullanabileceği ana öğün içinde bir yem çıkardı . Hatta bu hafta gittiğimde 600 gramlıklarınında geldiğini gördüm. Lakin ana öğün için yeterlimidir değilmidir bilemiyorum değerlerinede hiç bakmadım. Buna en güzel  cevabı yine trohpçu arkadaşlar verecektir. Eğer uğrayabilirsem yemin resmini ve içeriğini buraya aktaracağım. Bakalım ana öğünlük yem olurmu olmazmı onuda tartışalım....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 09:06
[QUOTE=MehmetAbi] [QUOTE=bugrakorkmaz]Mustafa Bey,
Uzun açıklamanız wikipedia'yı aratmıyor doğrusu teşekkürler.
Kesinlikle bitkisel ve hayvansal proteinler vardır.Buna katılıyorum.Zaten hali hazırda 5 günde bir NLS ile balıklarıma takviye yapmaktayım.
Ancak Gemma'nın henuz Tropheuslar için ana öğün yem niteliğinde kullanılacak bir yem çeşiti çıkarmadığını görüyorum.
Saygılarımla..
Sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]

Burak Bey tropheuslarında kullanabileceği ana öğün içinde bir yem çıkardı . Hatta bu hafta gittiğimde 600 gramlıklarınında geldiğini gördüm. Lakin ana öğün için yeterlimidir değilmidir bilemiyorum değerlerinede hiç bakmadım. Buna en güzel  cevabı yine trohpçu arkadaşlar verecektir. Eğer uğrayabilirsem yemin resmini ve içeriğini buraya aktaracağım. Bakalım ana öğünlük yem olurmu olmazmı onuda tartışalım....
[/QUOTE]
Mehmet Bey,
İsmim Buğra öncelikle onu düzelteyim :)
Gemma'nın fabrikası bana çok yakın zaten.Muğla Milasta.Bir ara uğrama fırsatım olursa kendim gidip soracağım.Öte yandan içeriğini yazın ben size yorumlim.Bilmiyorum imzamdan belli oluyormu Tropheus beslediğim ve son 3,5 yıldırda devam ettiğim.Gene tabi diğer dostlarda yorumlarını paylaşsınlar burada.
Sağlıklı balıklar, saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 01:33
İşte Çok Merak Edilen GEMMA Chichlid Granul Green...



Arkadaşlar Gemma Chichlid Granul Green 5000gr kova, 2500gr kova, 600gr kutu ve 60gr kutu halinde piyasaya sürülmüş.

İçindekiler :
Düşük sıcaklıkta işlenmiş balık unu, kabuklu deniz ürünleri unu, balık yağı, tahıl tohumları gluteni, mısır nişastası, sarımsak, soya lesitini, spiriluna ve algler, bitkisel ürünler, mineral ve vitaminler içeriyor.

Bileşimi :
Protein: %56
Ham Yağ: %15
Ham Selülöz: %0.5
Kül: %10
Fosfor: %1.5 olarak belirtilmiş...


Sevgili Dostlar Diğer Yem Bilgilerinide Kısa Zamanda Ekleyeceğim Şu An Hazırlıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa tokgözÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 32
mustafa tokgözÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2010 20:38
Yaklaşık 2 haftadır1 Japon ve chicled lerden olusan akvaryumunda gemma kullanmsktayim. Öncelikle suda renk bulanıklığı yaratmadigini söyleyebilirim. Balıklarım yemi yadirgamadi. Keyifle yiyorlar. Pro red i de günde 1 kez veriyorum. Renk konusunda birsey soylemek için erken. Balıkların özellikle sindirim sistemlerini gözlemlemeye çalıştım. ( dışkılarını takip ederek) yemi rahat sindiriyorlar. Fakat Pro red growht a göre cok hızlı batıyor. Bu hoşuma gitmedi. Bu arada Pro red suya renk vermiyor. ( yem kırmızı renk). Neticede bu fiyatlar karşısında bir pets famly faciası beklerken verdigim paranin karşısında düşük olan beklentimin çok üzerinde bir performans aldım diyebilirim. ( 2 haftalık süreç teki gozlemimdir. )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adabisiÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 78
adabisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 01:01

Arkadaşlar fiyatın düşük olmasında Türkiyede üretilmesin de büyük etkisi olduğu kanaatindeyim.

bahtiyar2010-12-24 16:59:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aksazlıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2010
İl: Manisa
Mesaj: 13
aksazlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 02:51

Merhaba arkadaşlar bende gemma yem aldım 1 ay kadar önce bir arkadaşla kova aldık benim balıklar fazla beyenmediler üstelik yem akvaryumda 2 gün kalınca sanki üzeri küf olmuş gibi yem tanelerinin etrafları beyaz beyaz pamukcuklar oluyordu baktım olağı yok tetra diskus aldım balıklarım bayılıyorlar.

 
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cometasiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 7
cometasiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 18:27

Eğer bir akvaryumda yem 2 gün kalıyorsa o gördüklerin çok normal, sen heralde akvaryumunda sadece balıklarının yaşadığını zannediyorsun .Burda yemleri kötülemeye hiç gerek yok senin balıkların sevmez başkısının balığı severek yer .Ha bu arada yemi yeni aldım daha sonucu belli değil .Ben astronot besliyorum . Sikkinşu an yiyiyorlardaha 1 hafta oldu alalı . Akvaryumcu tafsiye etti,  60 gr lık growt yeminden bakalım göreceğiz sınıfı geçecekmi.

bahtiyar2010-12-24 17:03:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salih_alpbazÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 146
salih_alpbazÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 19:09
[QUOTE=aksazlı]

Merhaba arkadaşlar bende gemma yem aldım 1 ay kadar önce bir arkadaşla kova aldık benim balıklar fazla beyenmediler üstelik yem akvaryumda 2 gün kalınca sanki üzeri küf olmuş gibi yem tanelerinin etrafları beyaz beyaz pamukcuklar oluyordu baktım olağı yok tetra diskus aldım balıklarım bayılıyorlar.

 
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Hangi yemi akvaryumda bırakırsanız 2 gün içinde bahsettiğiniz hale gelir. Bunda bir gariplik yok.
Eğer akvaryumunuzda yenmemiş fazla yem olur ise, akvaryumdan almanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir