green terör


demir42Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2010
İl: Konya
Mesaj: 136
demir42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 11:01
300 lt tankım var  1 çift green terör + 2 yaşayan kaya + 3dişi 1 erkek ahlim var      green terörlerin üremesini engellermi diğer balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 11:15

300 lt tankda problem olmaz sanıyorum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 12:27
http://www.izlesene.com/kanal/canannuman
Burada green terör balıklarımın çiftleşmesi ve karma akvaryumdaki durum ile ilgili bir fikriniz olabilir.
Benim akvaryum hiç tek tip olamadı hep heveslenir içine başka tür atarım. Ancak balığın yırtıcılığının derecesi kadar balıkların boyutlarıda önemli.
Nasıl desem Örneğin Green terör 20 cm ancak diğer agresif olsa bile olsa (İstisnalar hariç Piranha) diğer balıklar 10 cm. büyüklüğündeyse  20 cm büyüklüğündeki çift üstünlük kurar. İstediği yeri beğenir alır diğerlerini edindiği bölgeye sokmaz. Ama boylar hemen hemen aynı ise yer büyük ise ki dekor da akvaryumu bölen bir unsurdur bence ben bunu hep kullanırım. Akvaryumda dekor seyrek ise direkt balıklar birbirini her açıdan görüyorsa o zaman daha sıkıntı olur.
Örneğin ben akvaryumun orta kısmına labirentler ve kontrol edilmesi zor bir alan yaparsam sağ veya sol taraftada uygun görüşü boşluklu dekoru az ve balığın kontrol edeceği bir alan yapar isem o balık kontrol edeceği alanda duruyor ve herhangi bir taş arasından yumurtaların olduğu bölgeye diğer balık için giriş ve kaçış yeri kalır ise o ihtimali gözardı etmiyor sınırını o kontrol edilemez noktada tutuyor.
Tabii bu benim deneyimim bilmem anlatabildimmi? Kusura bakmayın anlatımım biraz sadelikten uzak oldu belki bir başkası okuyunca anlar daha rahat anlatır.
Saygılarımla.


Şimdi kontrol ettim ilk muhabbet kuşu çıkıyor ama sağ taraftan aşağı inerseniz balıkların olduğu videolara rastlarsınız.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 13:28
Atilla kardeşim,
 
Eğer bu kurulu bir akvaryum ise iki hata var.
 
Birincisi, balık tipleri farklı. GT'ler asidik su sever. Diğer yazdıkların ise sert ve biraz yüksek pH'lı su sever. Dekor ihtiyaçları da çok farklı. Yani uyumlu türler değiller.
 
İkincisi ise, 330 litrede bir çift GT bakıyorum. 300 litre az bile geliyor. Şunu söyliyebilirim, eğer GT'ler eş tutarsa önce diğerlerini akvaryumda bir köşeye sıkıştırırlar, çıkmayı denedikleri anda "Allah yarattı" demezler. Yumurtlama döneminde de böyle devam eder. Yavrular serbest yüzmeye geçtikleri anda işler daha da karışır. Bu sefer diğerlerinin yavrulara gitmesi değil, yavruların diğerlerine doğru gitmesi bile ölümlere neden olabilir. Sadece bölge savunmak için değil, öldürmek için saldırabilir ve sertliği pekçok afrika çikliti ile kıyas olmaz.
 
Sonuç olarak ya akvaryuma hiç dokmayın ya da 300 litrede tek tür besleyin. Bunlara green terror denmesinin bir nedeni var...
 
İyi hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir