ilk akvaryumum:önerilerinizi bekliyorum.


izmirli81Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 336
izmirli81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 23:59
[QUOTE=pınarrr]Neredeyse ben bu işe nereden kalkıştım demek üzereyken son gelen teşvik edici mesajlar içimi biraz olsun rahatlattı.
 
Hakikaten ben yanlışlarımı düzeltmek için bir konu açtım ama beni suçlamaktan kendini alamayan arkadaşlar oldu. Ben bu işin nasıl olması gerektiğini bilsem zaten kimseye sormazdım ki. Bunu yapma şunu yap demek varken neden beni hayvan katili gibi itham ettiniz anlamadım.
 
Son olarak bana yazılan yorumların içinde de ne kadar çelişkili ifadeler olduğuna bakarsınız(özellikle yem çeşidi konusu)yorum yazanlar içinde de çok da tecrübeli olmayıp da yıldırma taraftarı olanlar olduğunu üzülerek düşünüyorum.
 
Ne olursa olsun ben bu işi bir şekilde öğrenip çok daha güzel tanklar oluşturucam.
 
Yapıcı olan eleştirilere teşekkür ederim.
[/QUOTE]

Pınar hanım bu yazdıklarınızı üzülerek okudum maalesef.Akvaryumunuz ve balılarınız için  öneri istediniz ve arkadaşlar bildikleri kadarıyla size yardımcı olmak adına konunuza yorum yazdılar.
Konunuzda yapılan yorumlarda gördüğüm kadarıyla hobi adına yapıcı eleştirilerden cok bunlara karşı yapılan gereksiz ve anlamsız karşı gelmeler olduğuydu.Anladığım kadarıyla akvaryumunuz hakkındaki olumsuz yönlerini belirten yorumları siz kendinizce yanlış yorumladınız.Siz akvaryumunuz beğeniye sunmadınız ki Pınar hanım tabiikide olumsuz yorumlar yazılacak,bunlar olacak ki sizde veya bizde eksiklerimizi yanlışlarımızı düzelteceğiz demi...
Akvaryumunuza atacağınız kaya tuzunun oranını tutturmanız cok önemli.Bence kaya tuzu atmayın.Değişim yapacağınız su miktarı kadar dinlenmiş su hazırda bulundurun ve bu suyu akvaryuma koyun.Bakteri kültürü oluşması adına sera nitravec kullanabilirsiniz.Yem konusunda şunu diyebilirim sadece;sarı prenses üreten baya bi arkadaşım var ve hiçbirisi bitkisel yem vermiyor balıklara.etçil protein ağırlıklı yem veriyorlar.Tetra discus verilebilecek güzel bir yem mesela.Birde hafatada bir gün sindirim sitemlerinin biraz rahatlaması adına sipruluna tablet veya sera flora haricinde bir bitkisel ağırlıklı pul yem verebilirsiniz.Neden sera flora olmaz derseniz flora yağlı bir pul yemdir pek tavsiye etmiyorum.Bütün buların dışında akvaryumunuzda yapay malzemeler haricinde müdahale yapılması gereken bir sey yok.Su değerleri iyi olsun düzenli bir şekilde yemlemeyi yapın göreceksiziniz balıklarınız sizi kendi yavrularıyla sevindirecekler....
izmirli812011-03-13 00:00:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teskereÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 332
teskereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 07:25
Hiç bir zaman kızmayın darılmayın gücenmeyin.Burda kimse size ters bir şey demek için yazmadı.Sadece öneriler verdi özellikle biz hobiciler yapay malzemeler konusunda biraz titiz olunca ortaya böyle şeyler çıkabiliyor.Ancak arkadaşları yardım ediyorlar gibi değerlendirirseniz sizin için de iyi olacaktır :)
İnanın kimse sizin akvaryumunuz kötü falan demez ki bir insanın hele ki bir bayanın benim için akvaryum sever olup hangi tür olursa olsun balık beslemesi mükemmel bir şey.
Annem ya da kız arkadaşım da keşke istese :)
Kaya gözünüze nasıl hoş geliyorsa o kadar ekleyebilirsiniz.Gnays kayaları her akvaryumda "bence" çok güzel durur.Şekline bakabilirsiniz.Ben yoğurt kabında kaya tuzunu 1 yemek kaşığı eritip atıyorum siz de öyle yapabilirsiniz.
Bol yavrulu bol balıklı günlere...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kwinstonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 684
kwinstonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 09:07
Yem olarak NLS cichlid formula ve NLS Thera+A ve tetra pro vegetable vermeniz kafi gelecektir. Kaya tuzu oranını kafanıza takmayın her su değişiminde ekleyeceginiz suyun için 10 lt'ye bir tatlı kaşığı gelecek şekilde atabilirsiniz.
kwinston2011-03-13 09:08:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykomeÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 110
aykomeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 09:18

Ben klişe bilgilere takılmamak gerektiğine inanıyorum.Sarıprenses 120 litre altında olmaz deniliyor.Olur diyorum bende.1 erkek olması kaydıyla,yanına da 5 dişi bu akvaryumda rahatlıkla bakılabilir.Gönül ister ki gölümüz olsun içinde besleyelim balıklarımızı ama olmuyor malesef.

"Bazen nerden bu işe bulaştım dediğim oluyor" demişsiniz.
 
Bu inanın 20 yılını devirmiş hobicilerde de olan bir durum ama biraz daha sabredin derim.Baktınız ki gerçekten bu işi beceremiyorsunuz ve balıklarınızı bir bir kaybediyorsunuz o zaman bırakabilirsiniz.Bu hem balıklarınız için hemde sizin için doğru karar olur.
Ancak şuan için erken olduğunu düşünüyorum.Hatta bana birisi bu şekilde olmaz şu şekilde yapmalısın dediğinde onun düşündüğünün aksininde olabileceğini göstermeyi severim.Bilinenden çok kendim deneyerek bulmayı,hatalarımdan ders çıkararak öğrenmeyi tercih ederim.Bana tecrübe kattığına inanıyorum.Sizde bunu deneyerek görebilirsiniz.
 
Arkadaşlar size yardımcı olmaya çalışmışlar 120 litrede olmaz dedikleri için heralde alındınız.Her hangi bir olumsuzluk veya hobiden soğutma gibi bir şey söz konusu olamaz.Burdakiler inanın yardımlaşma konusunda örnek insanlardır.Bunu ilerleyen zamanlarda daha iyi gözlemleyebilirsiniz.Yemler konusunda da inanın o kadar çok firma var ki herkes kullandığı yemden örnek verdiği için çelişki var gibi gözükmüş.Aslında içerikleri çok farklı değil.Benim tavsiyem pul yem olarak sera flora,phyII  granül olarak tetra diskus'tur.Severek tüketeceklerdir.Saygılarımla.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pınarrrÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2011
İl: Samsun
Mesaj: 40
pınarrrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 21:42
Arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemem. Ben tabi ki akvaryumumu beğeniye sunmadım, eksiklerimi öğrenmek için deneyimli arkadaşların yorumlarını öğrenmem gerekti. Benim üzüldüğüm nokta teşvik olmaması. Yani derste sözlüye kaldıran hocanın "Otur, sıfır!" demesi gibi oldu biraz. Tüm söylenenleri kafamda birleştirip inşallah en doğru olanı yapıcam ve daha çooook yardıma ihtiyacım olacak. Çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirli81Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 336
izmirli81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 09:06
Pınar hanım konunuza yazılan yorumlardan daha iyi teşvik edici ne olacak...Bakın arkadaşlar mümkün olduğunca sizin daha iyi bir şekilde balık bakmanıza yöneli teşvik edici şeyler yazmış.Kimse sizden dört dörtlük bir akvaryum bekleyemez.inanın '' ben bu işi tam anlamıyla yapıyorum'' diyen kişinin bile eksiklikleri vardır bu hobide o yüzden herşeyi zamana bırakın ve balıklarınızın keyfini cıkarmaya bakın.Bende ilk başladığımda 5 tane mavi prensesi ufacık diyebileceğim bir yavru akvaryumuna koymuştum ve içinde sadece çeşmeden doldurduğum su vardı :((( Bir gün sonra baktım balıklar yan yatıyor ama nefes alıyor dedim bunlar dinleniyor, bidahaki baktığımda nefeste almıyordı; dedim ölmüş bunlar...Balıkları o suyun içinden cıkartırken dikkatimi suyun aşırı soğuk olduğu çekti ve üşüdüler herhalde o yüzden öldü bunlar dedim.Bana o balıkları veren abinin bana akvaryuma su doldur ve bunları sana vereyim bakarsın demesinden başka birsey dememesi yüzünden ne ısıtıcı nede hava taşı ve ihtiyacları olan hiçbirseyi akvaryuma koymamıştım ve balıkları öldürmüştüm Pınar hanım.Demem o ki,şimdiki gibi bilgilerini bizimle paylaşabilecek arkadaşların olması hepimiz acısından cok iyi.O hocalar bizide sözlüye kaldırıyorlar ve otur yerine daha bisey öğrenememişin deyip basıyorlar sıfırı ama umarım bir gün tam olarak olmasada kendimizi idare edecek kadar  öğreniriz  bu işi....... izmirli812011-03-14 19:08:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 452
celikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 17:43
[QUOTE=pınarrr]Arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemem. Ben tabi ki akvaryumumu beğeniye sunmadım, eksiklerimi öğrenmek için deneyimli arkadaşların yorumlarını öğrenmem gerekti. Benim üzüldüğüm nokta teşvik olmaması. Yani derste sözlüye kaldıran hocanın "Otur, sıfır!" demesi gibi oldu biraz. Tüm söylenenleri kafamda birleştirip inşallah en doğru olanı yapıcam ve daha çooook yardıma ihtiyacım olacak. Çok teşekkür ederim. [/QUOTE]

Pınar hanım konunuzdaki yorumları eleştri olarak değil( ki eleştrilebilir de bence bir sorun olmaz yanlış veya eksiklerimizi görmemize yardımcı olur ) , yardım olarak kabul ederseniz , hem yorum yazan arkadaşlarımızı , hemde kendinizi daha mutlu etmiş olursunuz .Saygılar .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir