Japon balığım taş yuttu!


memoli78Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 416
memoli78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 22:53
[QUOTE=protex]Sen kendini suçlama evladım herkes yanlış yapar.Sadece acele kararlar verme.Ne alelacele gidip balık al nede ben bir daha balık beslemem de.Bende sen yaştayken ısıtıcım bozulmuştu bütün balıklarım haşlanıp ölmüştü.Hayat mücadele demektir zaten.
[/QUOTE]
Yuh geçmiş olsun amca one balıklarımın başına herşey gelsin gözü bile patlasın ama haşlanıp ölücekse ben kesin başlamadan bırakmıştım hobiyi.
 
Bir günde bukadar balığın toplu şekilde ölmesi çok garip muhtemlen bulaşıcı bir hastalıktır taş konusuna gelince beni teleskopum boyukadar bezelye yutmuştu hayvandedim boğazı şişmişti 3-4 gün senin balığınla aynı belirtiler devam etti hiç yem falan yemedi 5. gün baktığımda gitmişti sizinkisi birde taş olduğundan parçalamak oldukça güç olmuştur hayvancağıza ki en sonunda pes edip ölmüştür arkadaşlara katılıyorum akvaryumcunu değiştir forumdaki makalelerden balık alırken nelere dikkat etmemiz gerekir bunu araştır eğer hobiyi bırakıcam dersen bu balıkların vebali seninle gelecektir ama sen sonunda güzel bi tank kurunca onlarda diğer tarafta mutlu olucaktır.
Kum al akvaryumu boşalt iyice temizle dezen fekte et filitreyle bikaç gün dursun sonra balık almaya başla (uygun hacimlerde olmasına dikkat et)eminim kısa sürede çok güzel bir akvaryum kurarsın.
 
İyi seğirler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 23:14
Seviyorsan pes etmek olmaz. Yeniden başla. Başla dediysem yeniden gidip balık alma hemen. Forumu araştır bu sitede bilgilendirici birçok konu var. Sakın sakın sakın ola ki acele de etme. Daha iyi bilgi sahibi olduğun uygun bir zamanda tankını yeniden kur ve başla derim kardeş. Tabii bugün tüm bunların neden olduğunu da araştırıp bul ki tecrübe olsun sana.

Mutlu günler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hastek2Çevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Karabük
Mesaj: 1
hastek2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2011 05:05
2 japon balıgım var ve çok hareketlıler yaklasık 1 aydır beslıyorum . birde agızlarını sanıyede 1 açık kapatıyolar nedenı ne yardımcı olabılrmsnız ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yunus İlkayÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2010
İl: Aydin
Mesaj: 339
Yunus İlkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2011 08:39
İlk iş olarak ince kum almanı öneririm. Sonra da biraz forumu araştırıp balık almanı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir