Kafam Çok Karışık Çıkar Yolu Bulamıyorum...


Fishman10Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 195
Fishman10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 21:59

Boş olan lepistes akvaryumumu bitkili akvaryuma çevirmek istedim gerekli bi kaç kum ve ışıklardan aldım ama sadece işi buraya kadar yaptım o kadar yazı makale forum konuları okudum ki hiçbirşey anlamadım veya anladım o kadar çok okumaktan anlamıyorum lütfen yardımcı olun sizin yardımlarınızla akvaryumum ayakta duruyor...Konum şu ;

Hagen Siyah Kum
Misket Gübre (El Yapımı)
Bitki Gübresi (El Yapımı Sıvı)
Anlamadığım konu bunlar bitkili akvaryum kurmaya yeterlimi misket gübreleri en alta koyup üstüne hagen kumu mu ekliycem yada başka birşey alacakmıyım.Eksik olan birşey warmı, yada misket gübreler en üstte mi konulacak sadece zemine hagen kum yeterlimi lütfen ve yardımcı olun.Hagen Kumu yıkamam gereklimi birde...Bitki toğrağı veya zemin gübresi almam gereklimi ben çıkamıyorum işin içinden...
Fishman102010-12-26 22:06:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 23:10
Bitkili tankta en önemli şey tabandır. Bitkileri besleyecek şeyler alta ve güzel görünüm için ve gübrelerin salınımı kontrolü için hagen yada başka bir kum. Güzel bir bitki toprağı veya torfu, misket gübre ve en üst tehagen. Misket gübre seçmek daha iyidir hem sadece bitkiye yönelik olur hemde suya az salınım yapacağından yosun sorunu az olur. Kumun tamamı 10-12cm yükseklik sağlıklısı. Hagen 5-6cm yeter az bir yıkama yetrlidir. İlk önce tabanı hazırlayın hatta bitkileride dikin sonra su koyun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 23:14
 Kafanız çok karışmış :( Sadece tabandan bahsedecek olursak , tabanın görevi : Yararlı bakterilere yaşamaları için uygun alanı sağlamak , bitki köklerinin tutunmaları ve besin almalarını sağlamaktır.Buna ek olarak abartırsak akvaryumdaki PH'ın istenen düzeyde kalmasını sağlamaktır. Hagen kum ve gübreler bunun yarısı için yeterlidir. PH sorununu co2 ile veya tabanda kil bazlı akvaryum toprakları kullanarak çözebilirsiniz. Sayısız kombinasyon olsada size 2 örnek yazmak istiyorum.

 1-)
 üstten alta :
 Hagen kum
 hindistan cevizi torfu
 misket gübreler

 2-)
 Akvaryum toprağı ( dazs soil , oliver knott vs... )
 misket gübreler

 Her ikiside işinizi görür. Birinicisinde kullandığınız torfun suyu boyamadığına emin olun ve çok az miktarda kullanın. Prodac'ın bir ürünü var 2 plaka şeklinde torf onu temin ederseniz işinize çok yarayacaktır.

 İkincisinde ise daz soil tek kullanımlıktır. Akvaryumdan çıkarıp tekrar kullanmaya kalktığınızda tamamen dağılıcaktır. Akvaryuma çok müdahale edicekseniz ( tabana ) kullanmayın.

 Hagen kum'u yıkayabilirsiniz içeriğinde besin yoktur.Hagen kumun olayı bitkilerin köklerini ne boğacak kadar ince nede kök salmalarını engelleyecek kadar kalın partüküllere sahip olmasıdır.

 Misket gübreleri tabanı kurarken değilde kurulumdan sonra biraz bakteri oluşumuna zaman tanıyıp öyle kullanmanızda bir diğer alternatifdir. Misket gübre besin içeriğinden dolayı her zaman en alta yerleştirilir.
 

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fishman10Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 195
Fishman10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 23:16
Teşekkürker. Emre bey ilk olarak verdiğiniz birinci örnekte hindistan cevizi torfu yok bende olan ve benim anladığım en alta misket gübreleri yerleştir bu işlem tamamlandıktan sonra hindistan cevizi torfu yerleştir en üstede hagen kumu yerleştir.acaba doğru anlamışmıyım anlamadıysan üzgünüm kafam gerçekten çok doldu artık ama pes etmiycem 
Fishman102010-12-26 23:24:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir