Kertenkele


okanoksakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 381
okanoksakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2010 04:46
[QUOTE=kayıpbalık]İyi akşamlar herkese. Yeri burası mıdır bilmiyorum ama az önce akvaryumuma bakarken, boyu 5-6 cm olan bir kertenkele de duvara yapışmış halde akvaryumun karşısından o da balıkları seyrediyordu. İnanın bana çok komik bir görüntü oldu. Resmen kafasıyla balıkları takip ediyordu. Hatta bir an göz göze geldik Big%20smile ben kertenkeleyi yakalamak için kepçeyi alınca o da fırladı akvaryum dolabının altına kaçtı. Akvaryumu kuralı 3 ay oldu. Bu arkadaş akvaryumdaki balıklar için mi geldi yoksa tamamen tesadüf mü? Bir sorum daha var. Bu kertenkelenin herhangi bir zararı olur mu? Teşekkür ederim. Saygılarımla [/QUOTE]
Muhammed Bey;
Açtığınız konuyu geç gördüm.Kertenkelelerin bir zararının olduklarını fazla düşünmüyorum.Üstü kapalı ise zaten birşey olmaz.
Gördüğüm bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.
Youtube da mantis goldfish şeklinde arama yaparsanız peygamber devesi (mantis) nin balıkları bile avlayabilme yeteneğinde olan bir BÖCEK olduğunu görürsünüz. O görüntüleri de koyan kimseler, bardak içine japon balığı, bardak kenarına da böceği koymuşlar ve hususi şekilde zavallı balığı avlayabileceği bir düzenek oluşturmuşlar.Böcek te vahşi ve yırtıcı bir böcek türü zaten, avladı balığı ve yedi.Suyun içinde hemde... Duyarsız kimselerin yaptığı iğrenç video olduğu için paylaşmıyorum.
Böcek deseniz zaten ABD de tarım ilacının yasak olduğu eyaletlerde yumurta keseleri satılıyor.Siz bahçenizin tarlanızın metrekaresini kutucuğa giriyorsunuz, site ne kadar kese almanız gerektiği konusunda hesap apıyor, ona göre belirli aralıklarla bahçenize,tarlanıza tumurta keselerini yerleştiriyorsunuz, aynı bizim bu sitedeki hesaplamalar linkinde akvaryum ölçülerini girip cam kalınlığı hesapları yaptığımız gibi...Bahçenizi, tarlanızı zararlı böcekleri yiyerek kurtarıyor.Hem de sonuna kadar yer.10 sene evvel evimde beslemiştim.Yırtıcılar.
 
Üstü açık akvaryumumuz ve akvaryum dışına çıkan bitkilerimiz varsa, akvaryumumuzu balkonda ya da bahçedeyse biraz dikkatli olmamız gerekiyor.

Konuyu açmanız iyi oldu.Bu vesileyle hatırlatma yapmakta bir fayda var...

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayıpbalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2009
İl: Denizli
Mesaj: 95
kayıpbalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2010 13:52

"Üstü açık akvaryumumuz ve akvaryum dışına çıkan bitkilerimiz varsa, akvaryumumuzu balkonda ya da bahçedeyse biraz dikkatli olmamız gerekiyor." Teşekkürler Okan Bey. Yazınızdan alıntı yapıyorum zira benim akvaryumun üzerini 1/3 oranında açık bırakmıştım. Bunun yanında eledoa bitkilerim var.  Çok uzadılar, artık tepeleri suyun üzerinde yüzüyor. Yukardan bakınca balıklarla bitkiler karışık güzel bir göl gibi oluyor. Bir de iç filtreden bozma dış filtre yaptım. suyun sesi şıkır şıkır geliyor. Belki bütün bunlar onu bu su kenarına çekmiş olabilir. Teşekkür ederim. Saygılarımla.

Kertenkele aşağıdakine benziyordu. Hatta aynısı, burdakinin kuyruğu kopmuş sanırım.


kayıpbalık2010-08-21 13:56:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2010 14:26
Okan Bey; gerçekten çok güzel bir canlıdır. Bir süre beslemişliğim vardır. Böcek yetiştiremek iyice dert olunca doğaya bırakmıştım.

Aslında ne peygamber devesi ne de kertenkele doğrudan akvaryuma tehdit oluşturmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BekomikoÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2010
İl: Bursa
Mesaj: 45
BekomikoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2010 15:27
Ben olsam elime bir kağıt alır onunla yakalar ve dışarı atardım olmadı öldürüp ölüsünü atardım balıklara zararı olmasa bile insan tırsar birden görünce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir