Kısacık bir soru :)


BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1293
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 17:40
Arkadaşlar kısa bir soru sormak istiyorum ben tankımı low-tech yapıcam bazı bitkilerimin kök salmasını bekliyorum bu sıradada hazırlıklar yapıyorum.Ben tabanda 3 çeşit kum kullanacağım.En üste hagen kullanacağım(parlak görünümlü).Bitkiler için gübrede azoo misket gübre ve ev yapımı kapsül gübre kullanacağım.

Sormak istediğim şudur int. araştırmamda herkez sıvı gübre kullanıyor.Bu sıvı gübrenin ek olarak ne faydası var.Ben misket ve kapsül gübre kullanıcam bu sıvı gübre şartmıdır.?

Birde bu sıvı gübrenin karideslere zarar verdiği doğrumudur ?

Şimdiden teşekürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kutlutokdemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 434
kutlutokdemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 18:12
S.a arkadaşim benim bidigim kadarini söyliyim arkadaşlarda yorum yapar misket gübreyi bitkilerin arasina koydugun zaman 6 ay kadar gerekmiyor ama fazla degil yada bu benim inancim ilk kum dökerken inceden  dokup sonra misket gübre koyabilirsin üstüne de tekrar kum ve bitkilerini ekebilirsin 6 ay kadarda bişe yapmana gerek yok sıvı gübre karideslere evet zaralı mi dicek olursan ben kullandım hiç kayıp  vermedim ama yavrulara zaralıdır diye kullanmayi kestim ama faydasınıda gördümde bana sorucak olursanda misket gübreyi parcalayarak bitki yada zemine ekicegin yanlarina koyabilirsin eger yanlişim varsada kusura bakma ben bu şekilde biliyorum inş tatmin edicide olmuşumdurda 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir