Köşk Akvaryum-Yok Artık Dedirttiler


GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2013 18:44
Merhaba arkadaşlar;
 
Yaklaşık 10 gün önce Eminönü çarşısına yolum düştü, kayınçoyu beklerken oyalanmak maksadı ile akvaryumcuları bir gezeyim dedim. Neredeyse tüm akvaryumcularda Sulawesi gölünün meşhur Poso Tavşan salyangozları mevcuttu, 3 akvaryumcuda da Kristal karides mevcuttu, A ve B grade Kristal karideslerin fiyatları 15-20 TL civarındaydı.
 
Lafı fazla uzatmadan geleyim konuya. Köşk akvaryuma girdim, 3-4 çeşit salyangoz vardı. Bir de baktım yurt dışındaki toptancı listelerinde ''Assorted Horn Snail'' gibi isimlerle geçen, anavatanı Asya olan Nerite salyangozuna benzer bir salyangoz satılıyor, büyüklüğü de leblebi tanesi kadar...Ki bu salyangoz; Hong Kong ve Tayvan dan karides getirtirken yanında 20-30 adette ondan at dediğim, eşantiyon olarak gelen bir cins. Toptancısında 1000 adedi inanamayacağınız kadar cüzi bir rakama satılıyor. Adedinin maliyeti herşey dahil (vergi,prosedürler,taşıma,v.s.) 1 TL dan düşük bir rakam.
 
Fiyatını sorduğumda (sormadan önce de içimden diyorum, bunlar kazıkçıdır şimdi 5 lira fiyat çeker ama ben hepsini almayı teklif ederim de belki 3 liradan filan alırım diye kendi kendime kuruyorum) 
- Satıcı:  ''15 lira abi''
- Ben: ''Yapma yaa neden bu kadar pahalı?''
- Satıcı: ''Abi katil salyangoz bunlar zararlı salyangozları filan yerler, oldukça yararlılar''
- Ben: ''Bende katil salyangoz var dilediğin kadar getireyim sana istersen sen bana 1 adet bundan ver ben karşılığında 2 katı kadar büyük katilden sana 2 tane vereyim''
- Satıcı: ''Abi ben burada boş zamanlarda takılıyorum, v.b. falanlar filanlar falanlar filanlar......
 
Sonra Nerite salyangozları sordum 20 TL dediler :D:D
 
Nerite salyangozun noktalısını sordum 25 TL dediler :D:D
 
EL INSAF diyorum artık ne diyeyim. Allah sizlere bol müşteriler, bol satışlar versin diye dua ediyorum sizler için. Dua ediyorum çünkü sizler bu kafayla bilen bir insana ürün satamaz; bilmeyen acemilere de 1-2 kere ürün satabilirsiniz.
 
Düşünsenize toplandığı yerde adi salyangoz olarak kabul edilen, bu yüzden de yurt dışı toptancı listelerinde yok pahasına satılan, hatta değersiz olduğu için para etmeyen ve bu sebeple 1 alımda en az 1000 adet alınması zorunlu olan bir salyangozu arkadaş 15 liraya satıyor hemi de Katil Salyangoz sıfatıyla :D:D
 
Yok artık Köşk Akvaryum... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Bir daha gezmek için bile uğramam :D:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tatarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 128
tatarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2013 01:45
Bu akvaryumcu anlayışı ülkemizde fazlasıyla yaygın malesef,kim yerse pazarı,bu tür durumlar karşısında üzülmemek elde değil.Bol satışlar dileriz ne diyelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BirDeistÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 243
BirDeistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 16:17
Benzer şeyleri bende çok yaşadım; adam keklemeye bayılıyorlar sağolsunlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir