Lepites , Velifera , Plati


Angle4LifeÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2011
İl: Sanliurfa
Mesaj: 7
Angle4LifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 23:42
Urfa gibi bir şehirdeyim ama sorumsuz balıkçılarla karşılaşıyorum özz. hep girdiğimizde  Japon,Velifera,Lepites,Moli gibi vs ... Bundan başka çeşit zor görüyoruz bana biraz yardımcı olnu balıkçıdan 20 gün önce Velifera almıştım , bugün gittiğimde velifera turuncu olan balığı bana plati olarak söyledi aslında kuşkulandım bu nasıl iş bir çözüm bulun bana arkadaşlar. Birde akvaryummuda 2. tane Lepites birde Velifera aldığım halde Plati denilen balık :) 2 tane ondan 4 balık ve akvaryumum çok küçük işte böyle .. Bana yardımcı olnu Lepitesle velifera yaşarmı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 23:53
Yaşar arkadasım ancak tankın ölçülerini,bitki ve saklanma yerlerini yazmamıssın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 23:54
Aramıza hoş geldin. Soyismine bakılırsa aşirettensin :) Neyse akvaryumunuz kaç litre acaba ? Birde akvaryumcunuzdan şüphelenmişsiniz. Balıklarınızın fotoğraflarını koyarsanız yardımcı olabiliriz. Velifera ile lepistes yaşarlar. Plati de yaşar ama hacim önemli ve lepistes yavrularının kurtulması zor olur :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tremusaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2010
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 499
tremusaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 10:17
Velifera erkeğinin yelkenli gibi sırt yüzgeci olur,bazı plati erkeklerinin yüzgeçleride uzun gibidir ama veliferaların sırt yüzgeçleri balığın sırtında boylu boyunca yer işgal eder ,genel olarak veliferalarda ağız açıklığı yukarı bakar ,vücut platilere oranla daha uzundur ,platiler daha topalak olurlar.Plati erkekleri dişileri jet hızıyla kovalamayı tercih eder ,kur yapma kompleksi yoktur ,velifera erkeği dişinin önünde sorti yapar ,yüzgeçlerini dikip vücudunu sallar. Akvaryum hacmi darsa veliferanın erkeğide dişiside birbiri ile kavga eder ama platilerde yer kaygısı olmaz ,kavga etmezler.Plati en fazla 5-6 cm büyür ,velifera 9-15 cm arası büyüyebilir.  Genel anlamda iki türün ayrımı bunlar gözönüne alınırsa küçükte olsalar büyükte olsalar rahat yapılabilir. Standart haline gelmiş plati balığının kuyruk başlangıç noktasında siyeh leke bulunur veya vücudunda illaki bi yerlerde siyah leke bulunur. Ama sizin aldığınız balık sadece turuncu ve/veya sarılı renklerdeyse altın veliferadır lekesiz olur. Dediğiniz şartlarda oradaki akvaryumcularda lekesiz plati bulmanız zor.

Akvaryum hacminin 50 litreden az ise veliferaları beslemenizi kesinlikle önermem. 50 litrede yeterli değil ama herkezin evine su deposu kurma lüksü yok. Canlı doğuran beslemekte kararlıysanız moss ,elodea ,çam tarzı bakım istemeyen ,oda ışığında bile gelişen bitkiler tercih edin. İnternet üzerinden herhangi bir satıcıdan veya bu forumdaki arkadaşlardan temin edebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir