Lotus tecrübesi :(


@immortalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
@immortalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 17:29
Haftabaşı kötü bir tecrübe yaşadığımı düşünüyorum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Lotus çiçeği haftasonu eğilerek suyun içerisine girmiş ve su seviyesinin 3-4cm kadar altına batmış. Suda da hafif bir yeşile çalma durumu sözkonusu idi ve akvaryumu hiç bu renkte görmemiştim. Daha sonra balıkları kontrol ettiğimde sayıca eksiklikler farkettim ve dikkatli baktığımda 2 adet raspora, 2 adet balon plati ve 1 adet kırmızı burun tetranın eksik olduğunu gördüm. Sonra balıklardan ikisini zeminde, ikisini de su yüzeyinde ölü halde buldum. Akabinde hemen su değişimi uyguladım ve balıklarım kendine gelmeye başladılar. Bugün de bir su değişimi yaparak şartlarını biraz daha iyileştireceğim. Umarım daha fazla kayıp olmaz.

6 aydır, 1 aylık tatil dahil balık kaybetmemişken bir anda yaşanan sorun tabi moral bozucu. Bu yaşanandan sonra hemen bitkiyi akvaryumdan aldım. Alırken biraz uğraştırdı çünkü öyle kök salmış ki çıkan köke inanamadım. Şimdi tabanda ışık alamayan bitkilerim acayip fotosenteze başladı. Son birkaç ayın acısını çıkartıyorlar sanki :). Bir daha asla su üstü yaprak atan bitki beslemeyeceğim. Ayrıca internetteki araştırmalarımdan lotus ve nilüfer çiçeklerinin zehirli olduğunu öğrendim. Dolayısıyla yaşanan sorunun bir numaralı aktörü lotus oldu :(. Akvaryumda bu bitkiyi besleyen arkadaşlar bence bu durumu dikkate alsınlar, ona göre lotuslarına çiçek açtırtmasınlar :).

http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryumum_k352427.asp?PID=2155762#2155762

Görüşmek dileğiyle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ö.A.Çevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Antalya
Mesaj: 162
Ö.A.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 17:51
Selam,

Kemal Bey başka bir sebepten olabilir mi acaba? Benim akvaryumumda sayısız lotus çiçeği batmıştır veya çürümüştür. Hiç bir problem olmadı şimdiye kadar.

Beğenenler: [T]204980,nzmyksl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir