Low-tech Iwagumi(yardımm mosslar ın durumu kötü)


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 18:46
Javamoss'un sararmasını nedeni eğer kullandıysanız %100 exceldir. Excel omurgasızlara (karides, salyangoz vb), yosunlara (moss ve mosball da dahil) bayağı zarar verir. Bitki ve balıklara belirli bir doza kadar zararı olmasa da sazan ve cuba gibi bitkiler ile narin balıklar çabuk etkilenebilir. Ayrıca balık ölmüyorsa bu onun mutlu olduğunu da göstermez. Excel aslında Glutaraldehyde (http://en.wikipedia.org/wiki/Glutaraldehyde) dediğimiz bir medikal sterilizasyon kimyasalıdır. x 2 dozundan başlayarak alg giderici özelliği vardır ancak akvaryumdaki bakteri popülasyonunu da vurur. Bence tecrübeli değilseniz kullanmayın.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1342
Kartal77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 19:01
[QUOTE=bjkalley]Javamoss'un sararmasını nedeni eğer kullandıysanız %100 exceldir. Excel omurgasızlara (karides, salyangoz vb), yosunlara (moss ve mosball da dahil) bayağı zarar verir. Bitki ve balıklara belirli bir doza kadar zararı olmasa da sazan ve cuba gibi bitkiler ile narin balıklar çabuk etkilenebilir. Ayrıca balık ölmüyorsa bu onun mutlu olduğunu da göstermez. Excel aslında Glutaraldehyde (http://en.wikipedia.org/wiki/Glutaraldehyde) dediğimiz bir medikal sterilizasyon kimyasalıdır. x 2 dozundan başlayarak alg giderici özelliği vardır ancak akvaryumdaki bakteri popülasyonunu da vurur. Bence tecrübeli değilseniz kullanmayın.

Saygılar
[/QUOTE]
Böyle bir etkisi olduğunu bilmiyordum excell'in ,hatta tankımın kuruluş aşamasında kullanmak için aramış ve bulamamıştım yosun tedavisi için.İsabet olmuş :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çağlar EgeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2010
İl: Denizli
Mesaj: 169
Çağlar EgeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 19:31
Yılmaz abi yemleme yapmıyorum...
Refet abi,
Excel in kapağını bir türlü açamıyorum bu da isabet olmuş :) bu dediklerinizden sonra kullanmam :)
Potasyum eklemiştim zararı olurmu?
ama benceben ya fazla ışıktan yanmıştır yada sıcaktan mutsuzlaşmıştır...


Çağlar Ege2010-08-26 19:32:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir