matlasma ve solungaçta pütürlesme fotoğraflı


heaven45Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2010
Mesaj: 26
heaven45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 01:22
Fotoğraf:
http://img163.imageshack.us/img163/1454/lepistes.jpg
http://img258.imageshack.us/img258/903/meleks.jpg
http://img801.imageshack.us/img801/6563/labeo.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/8582/tetram.jpg


Canlıdaki Belirtiler:solungaçlarda pütürlenme, renkte matlasma, dıskı renginde beyazlık vs..

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50  lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2tetra, 2 plati, 1 kılıçkuyruk, 1 lepistes, 1 kırmızı vatoz, 1 melek, 1 albino labeo, 3 yavru çay balığı büyük ihtimal sazan, 4 ad. yine çaydan tuttuğumuz kedi balığı, 1 dalmaçyalı moli


Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: özel yapım dış filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: deep acrifix

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
arkadaşlar büyük bir zevkle başladığım hobiye akvaryumdaki bazı sorunlarım yuzumden uzuntuyle yaklasmaya basladım.. öncelikli olarak lepistesimin rengi iyice gitti ve şeffaflaştı.. hatta diğer balıklarımın renginde de gözle farkedilir bir şekilde matlaşma var ayrıca solungaçlarında da kızarıklık ve pütürlenme var.
 
ikinci sorunum labeo da pulları sanki yok gibi kuyruk kısmının bir bölümünde var diğerlerinde yok gibi duruyor.. aynı sekilde solungacı çok asırı pütürlü ve turuncu bir renk almıs.. dısardan bakıldığında bir başka balığın saldırısına uğramış gibi..
 
Arkadaslar melek balığımın üzerinde her iki tarafındada beyaz kagıdın üzrine uçlu kalemle vurduğumuzda cıkan siyah noktalar gibi noktalar cıktı.. ayrı bir tanka alıp yaklasık 3 gündür deep acrifix uyguladım ama herhangi bir değişme olmadı..
 
buda tetra balığım, benzerinden bir tane daha olmasına rağman bu sanki zayıfladı gibi.. aralarında gözle görülür fark olustu.. rengi lepistesteki gibi seffaflastı ve diğer balıklarımın haricinde pek fazla yemede atılmıyor.. yem yediğini neredeyse görmüyorum..
 
Arkadaslar genel olarak balıklarımdaki sorunlar bunlar, iç parazitten süphelendim dışkılarının beyaz olmasından dolayı ama genelde yem yeme gibi bir sorunları yok.. solungaclarında yıpranma ve renkte matlık genel olarak görülen bir sorun akvaryumumda.. Yem olarak akvaryumcudan aldığım kurutulmuş karides ve kendi yaptığım un, havus patates vs...den olusan yemlerden verdim.. Ara ara su değişimi ve dip çekimide yapıyorum ayrıca kafa motorundan yaptığım dıs filitrede devamlı calısır durumda lütfen yardımlarınıza cok ihtiyacım v ar.. akvaryumumun yanına gidemez oldumm.. Moralim çok bozuluyor.. Hepinize tesekkur ederim..
heaven452010-10-26 01:56:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 03:28
Akvaryumu karantina tankına çevirin,sanırım tüm balıklarda benzer şekillerde hastalık belirtileri mevcut,bu tip durumlarda akvaryum suyunu yarıya indirip ısıyı 20-30 derece ye çıkartın,iç ve dış parazit tedavisini aynı anda uygulamaya çalışın,her gün ilaç kalıntılarnı temizleyerek günde %30 civarında özellikle ısısı eşitlenmiş taze su değişimi yapın,ısı artacağı için çözünmüş oksijen miktarı düşecektir,daha fazla hava vermeye gayret edin,filtre bakımınıda ihmal etmeyin,umarım kısa zamanda hastalıktan kurtulursunuz.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

heaven45Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2010
Mesaj: 26
heaven45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 04:06
Şuan sıcaklık 25 derece, 30 a çıkardığımda balıklar ölürmü diye korkuyorum.. Birazda tecrübesizliğin acemiliğin verdiği bi korku var.. Akvaryumda canlı bitkiler var, ilaç kullanımı nasıl yapmalıyım ve hangi ilaçları kullanmalıyım.. Balıklarda hangi hastalık gözüküyor, hava motoru zaten akvaryumu kurduğumdan beri çalışıyor.. bunun bir zararı olmus olabilirmi? Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nawienÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 25
nawienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 04:18
Hocam bir tür bakteri çakışması, aslında diğer balıkları çok bilmiyorum ama melek balığınız çok fazla dayanamayacaktır. Bende melek balığı bakarken akvaryumcudan aldığım bir balığı ekledikten sonra benzer belirtiler kaydettim. Meleklerin yarısını kurtaramadım. Tedavi olarak 3 gün aralıksız flagyl ve sera bactopur uyguladım. Su ısısını yükselttim ve bunları yaparken akvaryumun içinde hiçbir aksesuar bırakamdım.
Bitkileri ayırıp hemen tedaviye başlamanız taraftarıyım. Özellikle dışkıda beyazlaşma başladıktan 1 hafta sonra balığınızı kaybediyorsunuz. Akvaryum türlerinin içine kesinlikle dereden bulduğunuz canlıları koymayın ve diğer materyalleri kaynatmadan koymayın.
Işığı kapatıp 3 gün iç parazit tedavisiyle başlayabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

heaven45Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2010
Mesaj: 26
heaven45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 06:36
Suan filitre acık akvaryumun etrafını kapattım.. tamamen kararttım biraz deep acrifix damlatmıstım 1-1.5 mg ceviz yapragını suda demledim onun suyundan koyacam forumda mantarlara ve parazitlre karsı etkili olduğu yazılmıs... onun dısında ilaç konusunda sonuç alan varmı acaba benzer hastalıklara karsı

..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir