ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Crazyforblue
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ekim 2010 21:11
Son Ziyaret:
17 Ocak 2011 10:06
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Toprak OKUMUŞ
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Yönetici Asistanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


24 lt bombeli Bitkili Betta
1xbetta vt(bıcırık),1xcüce vatoz(zıbıdık),1xçöpçü(kopil :D)

SON 10 MESAJI

www.teleskopakvaryum.com.tr
 Sipariş takip bölümü yenilenmektedir , o yüzden hata veriyor hafta sonu tamamlanmış olacaktır..
 
Siparişinizle ilgili bir problem yok ürününüz bugün 18:30 da kargolanacaktır.
 
Saygılarımla.



[/QUOTE]

Tekrar merhabalar, dün sabah siparişini vermiş olduğum Tetratec ht-25 ısıtıcım kargoya verilmemiştir ve konuyla ilgili herhangi bir bilgi alamamış durumdayım, anlaşmalı olduğunuz mng tahtakale şubesinde dün için Ankara'ya hiçbir kargo çıkışı olmamış Yeni Teleskop Akvaryum'dan..Şubenizi arayınca bilgi alamadım, telefona çıkan kişi bilgim yok diyip mngnin telefonunu verdi halbuki sipariş numaramla siparişin durumunu kontrol etmesi ve bana bilgi vermesi gerekirdi. Hem İstanbul hem de Ankara mng kargo şubelerinde de adıma gelecek herhangi bir kargo görünmemekte, siparişimin sorunsuz olduğu dışında hiçbir bilgi alamadım ancak kargom verilmemiş bile henüz. Sipariş numaram 14404440, lütfen siparişimi kontrol edip bana bilgi veriniz.

Kargom Ankara'daki şubeye ulaşmıştır, bilginize..Teşekkürler.Bu tarz bilgi ve takip eksikliklerinin azalması umuduyla, saygılar sunarım..
Crazyforblue2011-01-14 10:15:29
Isıtıcı ve tüketim sorunu (artık yok Tetratec HT-25 ısıtıcı aldım)
Arkadaşlar hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim ancak akvaryumumda kullandığım ekipmanlar ve harcamaları belli maalesef sorun ısıtıcı çünkü büyük ihtimalle termostatı bozuk, dış filtre vs birşey yok arkadaşlar akvaryum 24 LT, imzamda mevcut zaten Tebessüm Bir tane eheim iç filtre var 3,5 watt bir tane de silikon ledli aydınlatma sistemim var o da 3,6 watt (5 saat açık sadece) başka harcama yapan hiçbirşey yok. Sadece akvaryumda değil ev genelinde de yok ve ben tek kişi yaşıyorum ayrıca gündüzleri 8:00-19:00 arası evde bulunmuyorum yani buzdolabı ve ısıtıcı haricinde 24 saat ben olmasam da çalışan ekipman yok evde, e buzdolabı 5 aydır çalışıyor benim faturam 2 aydır fazla geliyor. Yani sonuç ve sorun belli maalesef, ısıtıcım arızalı. Yarın Tetratec HT-25 ısıtıcım gelecek bir aksilik olmazsa kargo vs ile ilgili, bakalım bununla tüketim azalacak mı merak ediyorum. Tetra'nın Atman'a göre kat kat randımanlı olacağından eminim ve umuyorum.Saygılar.

Arkadaşlar dün akşam Tetratec HT-25 ısıtıcım geldi ve akvaryuma yerleştirdim eski atmanı çıkarıp, şimdilik bir sorun yok gibi ısıtmada çünkü 25 dereceye ayarladım ve akvaryum tam 25 derece olunca ısıtıcı da duruyor yani termostatı problemsiz. Termometrem de hagen bu yüzden güveniyorum, Almanlar bu işi biliyor ya Tebessüm Fakat şöyle bir durum var, ısıtıcımı akvaryumun sol köşesine yerleştirdim hemen yanına da Eheim 2006 iç filtremi yerleştirdim ki sıcak suyu çekip sirkülasyon yaptırsın tüm akvaryuma diye, doğru mu yaptım yanlış mı bilemiyorum zira ısıtıcı çok hassas 0,25 derece ısı farkını algıladığında çalışıyor tekrar Sikkin Yani filtre yanında olmasına rağmen akvaryum sıcaklığı 1 derece bile düşmeden hatta 0,25 dediğim gibi, ısıtıcı tekrar devreye giriyor termometreye bakıyorum sıcaklık 24,5 derece Big%20smile bu normal tabi, hatta olması gereken bu ama bu şekilde de çok tüketim yapmaz mı acaba? Çünkü sıcaklık maksimum 15 dakikada 0,25 derece düşüyor zaten. Bu da ısıtıcının 15 dakikada bir çalışması demek ancak atman gibi 30 dakika ısıtmaya çalışmayıp 10 dakikada sıcaklığı tekrar 25 dereceye getirip duruyor o da ayrı bir konu tabi..
Crazyforblue2011-01-15 09:14:52
www.teleskopakvaryum.com.tr
Merhabalar, 2 hafta evvel sitenizden bir Eheim pickup 2006 siparişi vermem ve hemen ertesi gün elime ulaşmış olması nedeniyle ve bunun vermiş olduğu güvenle bugün de bir Tetratec 25 watt ısıtıcı siparişi verdim, fiyatı çok uygundu umarım bu da sorunsuzca ve hızlı bir şekilde elime ulaşır. Fakat sitede maalesef hala bir sipariş takip sistemi yok, daha doğrusu var ama çalışmıyor hata veriyor. Bu konuda da birşeyler yapmanızı umuyoruz teşekkürler. Saygılar.
Isıtıcı ve tüketim sorunu (artık yok Tetratec HT-25 ısıtıcı aldım)
Arkadaşlar 40 küsür kişi okumuş konuyu yok mu fikri olan? Aglama Lütfen arkadaşlar, bir taraftan balıklarımın yaşam kalitesi söz konusu diğer taraftan da 800 TL maaş alan birine göre fazla kabarık olan faturam Sikkin Düşünsenize 50 TL fatura ve gelir 800 Kafasi%20Karismis Tebessüm şaka gibi ama gerçek maalesef..Hayvancıkları 20 derece suda yaşamak zorunda bırakmak istemiyorum, ki sanmıyorum da yaşayabilsinler öyle Sikkin Isıtıcımı değiştirmeye kalksam bu da en azından 2 ayı bulur ne yazık ki çünkü zaten elimdeki atman, daha iyisini almam gerekecek bu da ya sera ya da jager, tetra gibi birşey olmalı ki işe yarasın e onların da fiyatları malum Aglama Bu 2 aylık süreçte de elimdeki ısıtıcıyı kullanmaya devam etmem benim 2 ay daha 50 küsür fatura ödemem demek ki bu da beni batırır ne yapacağım ben? Aglama

Güncelleme: Sorunum hallolmuştur, internetten çok uygun bir fiyata Tetratec 25 watt ısıtıcı buldum ve sipariş ettim. Muhtemelen derdime derman olacaktır diye umuyorum saygılar.
Crazyforblue2011-01-13 11:10:22
Isıtıcı ve tüketim sorunu (artık yok Tetratec HT-25 ısıtıcı aldım)
Herkese iyi forumlar ve sağlıklı akvaryumlar dilerim arkadaşlar, hemen konuya gireyim 2 aydır elektrik faturam 45-50 TL arası gelmekte ve bundan önceki zamanda 25 TL üstü gelmezdi, akvaryumum 24 Lt ve oda sıcaklığım 22-23 derece civarında kışın bu zamanında, ısıtıcım Atman bt-50 ve 50 watt tüketimi var..24 derecede sabit ayarlı durumda.Özetle şunu sormak istiyorum ve yorumlarınıza göre de karar vermek durumunda kalacağım; 50 Wattlık bir ısıtıcı 22 derecelik bir oda sıcaklığında elektrik faturasını 2 katına çıkarabilecek bir tüketim yapabilir mi? Kafasi%20Karismis Ha bu arada şunu da belirteyim tabiki faturayı kabartabilecek başka hiçbir şey yok evde Sikkin Isıtıcımı son olarak bir süre fişten çekip daha sonra su sıcaklığı oda sıcaklığına geldiğinde 22 dereceye ayarladım. Garip olansa odamdaki termometre ve aynı zamanda akvaryumdaki camlı hagen termometre de ısıyı 22 derece gösterirken ısıtıcı çalışmaya devam ediyordu Kafasi%20Karismis. Bir müddet bekledim belki ısıtıcının termostatı 1-2 derece farkediyordur termometrelerle diye ama tam 30 dk boyunca çalışmaya devam etti ve sönmedi hatta fişten çekerek kapattım mecburen. Şimdi arkadaşlar akvaryumda eheim 2006 iç filtre var ve su sürekli dolaşım yapıyor yani akvaryumun her tarafındaki sıcaklığın hemen hemen aynı olması gerekli bu durumda ısıtıcım mı bozuk acaba yoksa her iki termometre mi bozuk? Sikkin Son olarak bu fatura kabarıklığı beni ciddi ölçüde batırmakta bu nedenle şayet ısıtıcıdan kaynaklanıyorsa ki bence öyle görünüyor, akvaryumdan çıkarmam halinde (epey bir süre yeni bir ısıtıcı alamam şayet bozuksa ve bu fazla tüketimi hemen azaltmam gerekmekte) maksimum 22 derece su sıcaklığında balıklarım hastalanmadan yaşayabilirler mi sizce? ısıtıcının tüketiminin kabaca hesabını yapabilecek arkadaşlar varsa çok yardımcı olurlar gerçekten bana, gerekli bilgileri vermeye çalıştım eklemem gerekirse; ısıtıcı 24 dereceye ayarlıyken ve oda sıcaklığı da 23 civarındayken bile yaklaşık 10-15 dakikada bir çalışıyordu, yani 10 dakika kapalı kalıp hoopp 10 dakika sonra tekrar devreye giriyor Sikkin Burdan yola çıkarsak 24 saat sürekli fişe takılı duran ısıtıcım yaklaşık tahminen 22-23 saat çalışmakta yanlış mıyım? Fazla uzattım arkadaşlar farkındayım ama bu konu epey canımı yaktı yardımınızı bekliyorum, şimdiden sağolun. Saygılar. Crazyforblue2011-01-13 17:45:34
Pipo ve İç filtre aynı anda
[QUOTE=deepdarkcold]Sayın Toprak Merhabalar
Gerekli bilgileri vermişsiniz zaten akvaryumunuz için iç filtre yeterli olacaktır pipo filtrenin amacı suyu çekerek partikülleri yüzeyinde toplamak buna dayanarak mekanik filtrayonu da sağlayabileceğiniz iç filtre işinizi görecektir sizinde dediğiniz gibi duyunuz gayet berrak balık sayınız normal çok abartıya kaçmamışsınız  ve betanız için serbest bir ortam en azından fanuz gibi bir ortama hapsetmemişsiniz bu konuda size teşekkür ederim
 
hava motorunuz kalsın akvaryuma bir hava taşıyla güzel bir görüntü getirebilir.
pipo filtreye artık ihtiyacınız kalmadı diye düşünüyorum
 O2 çözünmesine gelirsek yanlış bilinen bir konu hava kabarcıkları sadece su sirkülasyonunu sağlayarak yüzeydeki suyun değişmesi bu şekilde çözünmeyi sağlatır yani içeriden hava vermenin bir amacı yoktur diye düşünüyorum
 
Saygılarımla Sağlıklı balıklar ve güzel hobiler diliyorum
 
 
[/QUOTE]

Bu durumda iç filtremin suyu ve yüzeyi hareketlendirmesi ile zaten yeterince oksijen ihtiyacı karşılanacaktır diyorsunuz? Zaten bu anlamda endişelerim Bettam için değil çöpçüm ve vatozum için, malum betta için hava problem değil. O halde pipoyu ve hava motorunu hemen bu akşam iptal ediyorum zira ses ve elektrik yönünden çok şikayetim var Sikkin Teşekkürler. Saygılar.

Not. Bu arada hava motorunuz kalsın demişsiniz şimdi farkettim ama hava taşıyla da pipo filtredeki gibi kabarcık sesi oluşturmaz mı acaba? Yani hava taşıyla da ses yaparsa çıkarmamın bir mantığı kalmayacak zira motor kendisi zaten gürültülü, üstüne pipo da gürültü yapıyordu o nedenle çıkarttım.


Son gelişme: Pipo ve hava motoru iptal edildi ancak su üstünde iç filtrenin yeterli dalgalanma yapmaması sonucu yağlı bir tabaka oluştu, ayrıca hava yetersiz geldi bunu balıklarımın halsiz halsiz bir kenarda durmalarından anladım, sonuç olarak pipo ve hava motoru geri konuldu şu anda herşey eskisi gibi normal balıklarım canlandı yine. Çıkarmamak lazımmış, balıklar bol oksijene alışmışlar. Crazyforblue2011-01-13 23:44:59
Pipo ve İç filtre aynı anda
Merhabalar arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar ve sağlıklı akvaryumlar dilerim. Benim sorum şu; yaklaşık 4 aylık olan 24 Lt Betta akvaryumuma geçen hafta başı bir Eheim Pickup 2006 iç filtre almış (3,5 watt ve 50-180 lt/s) ve kullanmaya başlamıştım, şu ana kadar da gayet sessiz, sorunsuz ve iş görür nitelikte görev yapıyor ancak akvaryumumda bir de ADA marka 2,5 Watt gücünde hava motoru ve buna bağlı tek süngerli pipo filtre bulunmakta. Şimdi sorun şurda, pipo filtrem tek başına akvaryuma yeterli gelmiyordu mekanik temizlik yönünden, bu nedenle iç filtre destek olsun diye almıştım fakat iç filtre beklentilerimin çok çok üstünde bir performans gösterdi şöyle ki tek başına tüm akvaryumu pırıl pırıl yapıyor ve bunu fazla akıntı yapmadan beceriyor çünkü debi ayarı mevcut Tebessüm Şimdi ben pipo filtreyi ve hava motorunu iptal etsem, iç filtrem tek başına gerekli oksijeni sağlar mı sizce? Zira hava difüzörü yok bu modelin ve filtre mecburen suyun 1 cm kadar altında durmak zorunda ama gene de yüzeyde aşırı olmasa da bir dalgalanma sağlıyor. Hava motoru ve pipo (kabarcık sesleri plastik kapak yüzünden inanılmaz eko yapıyor) çok fazla ses çıkartıyorlar, kapatınca iç filtre kulağımı cama dayarsam ancak duyuluyor Tebessüm Özetle sadece iç filtre kalırsa gürültü yönünden hatırı sayılır bir gelişme sağlayacağım evimde. Tabi bunun yanında 2,5 watt da olsa 24 saat çalıştığı için faturama istenmeyen bir külfet yükleyen hava motorundan da kurtulmuş olacağım. Tavsiyeniz üzerine bu akşam pipoyu ya çıkartacağım ya da kalacak, şimdiden teşekkürler. Bu arada imzamda mevcut diye balık yükünü belirtmedim ama gene de yazayım 3 adet balık var; 1 Betta yaklaşık 7 cm kadar sanırım, 1 adet çöpçü 4 cm civarında ve bir cüce vatoz o da 5 cm boyunda yaklaşık..Saygılar.


Not: İç filtre şu anda fotoğrafta göründüğünden biraz daha yukarıda durmaktadır.
Crazyforblue2011-01-11 10:52:12
58 litre için?
[QUOTE=gokhantiknaz]
Akvaryumunuz cok sade gozukuyor. Discusakvaryumda  guzel plastik deniz  arka planlari var. Bi bakarsaniz hosunuza gidecek. Ve beyaz kumla cok guzel olacak.

Bende filtre duzenegini ekleyim. Su sekilde malzemelerim.



Siz ne tavsiye edersiniz bu siralama icin. Ayrica akvaryumumda Mangrowda var. Bununda sarartma etkisi illa ki oluyordur sanirim ne dersinz?

Ayrica kendim bir dis filtre yapmaya calisacagim:)
[/QUOTE]

Akvaryumum flaştan ötürü arka plan yokmuş gibi çıkmış, ama var..En koyu ton siyah cam filmi var arka camda, hem arkadaki kablo tesisatı vs görünmüyor hem de hafif saydam olduğu için gündüz  mevcut ışığı da içeri alıyor. Akvaryum zaten sade, çünkü öyle istemiştim sadeliği seviyorum ve bana göre balıklar için de bu tarz bir arka plan daha uygun çünkü düşünürseniz doğal ortamlarında arka plan yok Big%20smile Doğada hangi balık arkasını dönünce arka fonla karşılaşabilir ki?Dil%20Çikarma Ayrıca deniz arka planı ve betta? Sikkin Tebessüm Özetle tavsiyeniz için sağolun ama bu halden memnunum şimdi gelelim sizin filtreye; dış filtre ve malzemeleri konusunda inanın hiçbir bilgim yok çünkü kullanmadım bu nedenle ne desem hata olur diye düşünüyorum. Bu konuda dış filtre kullanan birinden tavsiye alırsanız uygun olacaktır. İyi forumlar, sağlıklı balıklar.
58 litre için?
[QUOTE=ozgurbera]Bugün tam on gün oldu ve geçmedi ben bu işi yapamıyacağım galiba suyu da değiştirdim ama o sis dumanı suyun içinde anlamıyorum. .

[/QUOTE]

O sis dumanı tabir ettiğiniz bulanıklık muhtemelen ölü bakteri tabakası, tahminen konuşuyorum tabiki ama eğer böyle ise yararlı bakteriler akvaryumunuzda ürüyor ancak yaşayamıyorlar ve ölüp suyu beyaz yapıyorlar..Fazla yemleme de suyu o şekilde bulanıklaştırır ama suyu değiştirince düzelmesi gerekirdi, büyük ihtimalle ya bakteriler ölüyor ya da kumunuz ya da başka bir şey salınım yapmakta.


[QUOTE=gokhantiknaz]Şelale filtrem tamir edildi fakat suyum halen berrak değik. O yüzden pickup 2006 veya REsun Cy 20 alabilirim önümüzdeki günlerde.[/QUOTE]
Ben kendim de Pickup 2006 kullanıyorum gayet memnunum ancak suyun berraklığını etkileyecek bir temizlik yapmaz bu filtre, mekanik temizlik yapar. Biyolojik de yapar ama çok az yani süngerinde ne kadar bakteri barındırabilirse o derece işte Sikkin Ben ayrıca pipo filtre de kullanıyorum daha çok o biyolojik temizlik yapıyor.Sizinse ihtiyacınız olan kimyasal ve biyolojik temizlik ve sanırım cy 20 daha çok işinize yarayacaktır diye tahmin ediyorum. Zira hem aktif karbon gibi bir su temizleyici hem de seramik gibi bir bakteri tutucu eklenip her çeşit temizlik elde edilebilir.Bir de tabi şu da var, suyun bulanık ve berrak olmamasının sebebi yerleşemeyen ve işini yapamayan yararlı bakterilerdir, suyu onlar kristalize ederler, bunu da hesaba katıp bence siz önce bir bakteri kültürü alın ve ekleyin birkaç gün gözlemleyin akvaryumunuzu, daha sonra sorun devam ederse dış filtre alın. Saygılar..
Bu da benim akvaryumdan bir kare...filtrasyon ve su kalitesi; 3 aylık su hemen hemen...

Crazyforblue2011-01-06 20:56:09
58 litre için?
[QUOTE=gokhantiknaz]Arkadaşlar Resun Cy 20 kullanan yokmu başka. 56 net 45 brüt hacim için ne kadar sağlıklı olur? Yorum bekliyorum arkadaşlar. Çok kararsız kaldım bu filtre hakkında. Bazıları yetmez diyor. kocabey arkadaşımız yeter diyor.

Derdime derman... Şelale filtre dolphin h 300 ile su sesi ve bazen motor sesi oluyor bunu istemiyorum. Ayrıca çokta faydasını göremedim gibi. iç filtre tavsiye ediyorlar hem ucuz hem çok sessizmiş.

Ne yapayım? Siz olsanız ne yapardınız?[/QUOTE]

Siz bence biraz bütçenizi zorlayabilirseniz Eheim pickup 2006 veya 2008 model iç filtrelerden birini almalısınız, çok sessiz ve gayet iyi mekanik temizlik yapıyorlar tavsiye ederim. Fiyatları da 40-55 TL arasında değişiyor..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.