ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
deli_3338
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Aralık 2010 20:56
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2011 05:08
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman Soyak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
makine mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman Soyak
Lepisteskoliklik devam ediyor- moscowblue-moscowgreen- filamingo-german...

SON 10 MESAJI

Lepistes üretimi ile yeni bir tank almak istiyorum ama nasıl?
Bu kadar dert etme bence :)) Rafya en iisi bu konuda gönlünü ferah tut. dip çekimi yaparken rafyayı az suyun içinde karıştırırsın olay tamam. illa çıkarıp tertemiz etmene gerek yokkii?
Bak benim akvaryumdan görüntülere ekledim aşağıda. Daha ne diyeyimki :)) bu resimleri çekeli 1 ayı geçti, şimdi komple curcuna...  Yavrular neden hep o köşeye toplanıyor dersende, yemlemeyi o bölgeden yapıyorum ve rafyada ordaydı, bitkiler yeterince büyüdüğü için rafyayı çıkardım.

Şöyle bir durumda var, formda çok bilgili arkadaşlar (onların paylaşımları için gerçekten çok teşekkürler) var ama yanısıra bildiğini zannedenlerde. Benim bitki ile bir sorunum vardı sorayım dedim, arkadaşın teki lepisteslerin bitkilerini yiyor dedi çıktı :)) Sorunum ise potasyum eksikliği idi çözdüm mesela..



deli_33382011-05-05 02:13:08
Lepistes üretimi ile yeni bir tank almak istiyorum ama nasıl?
Olayın esası şöyledir,
Doğuracak balığı herhangi bir şekilde ayırmak sağlıklı değil, stres vb durumlardan ölebilir. En doğru olanı biraz geniş bir akvaryuma sahip olmak ve akvaryumun bir köşesine rafya yerleştirmek (yada uygun bitkiler yetiştirmek). O bölümdeki yavruları belirli zaman dilimlerinde ayırmak.

Şahsen eski bir trapikal üreticisi olarak, şuanki evimdeki akvaryumum 130-50-70, içinde damızlık 50 adet filamingo lepistes var, ve yüzlerce boy boy yavrular... Akvaryumun bir köşesinde az miktarda rafya var ve bitkili. Zaten  balık rafyanın içine girip doğum yapıyor, yavrular hemen su yüzeyine çıkıyor. ilk etapta anaçlardan böyle kaçmış oluyor. 1 haftaya kadarda rahatça geziniyolar.

Balıklar düzenli azar azar günde 5 öğün yemleniyor, arada bir canlı yem desteği. Anaçlar yavru felan yemiyor iyice alıştılar. Benzer uygulamayı sizde deneyin 1m lik akvaryumdada dediğim gibi rahatlıkla besleyebilirsiniz.Sonra benim gibi yavru koyacak yer bulamayın başınız belaya girsin :)))

Yavru akvaryuma kum koymak ise size kalmış bir durum. daha rahat dip temizliği yapmak istiyosanız koymayın.

Eğer  küçük akvaryum, küçük yavruluk anaç balık ayırma vb uygulamalar kullanırsanız sizi bekleyen durumlar hastalık, yavru ve anaç kayıpları sonra hüsran...



Lepistes üretimi ile yeni bir tank almak istiyorum ama nasıl?
Akvaryumcu mantığıyla hep ilerlenirya, hani canlı doğuranlar ucuz vs gibi durumlarından yeni başlayanlara tavsiye edilirya... Eğer acemiysen canlı doğuranla başlama derim seni hayal kırıklığına uğratır, canlı doğranlar narindir su değerleri değişiminden (ısı,nitrit,nitrat gibi değişimelerrden bahsediyorum) hemen etkilenip ne olduğunu anlamanıza fırsat vermeden telef olur. Ki en problemlisi olan lepistesle başlayayım diyosun...

Malavilerle başlayarak acemiliğini at, ama akvaryumun çok küçük 40 lt anca yavruluk olur. büyük akvaryum düzeni küçüğe göre aslında daha kolaydır, su değerlerinde değişim küçüğe göre daha yavaştır.

Aslında herşey çok kolay arkadaşlarda bahsetmiş, akvaryumunu ve kumunu iyice yıka (deterjan vb kimyasal kesinlikle kullanmadan temizle)

Suyunu doldur, filtreni ve ısıtıcını çalışıtır, 1 haftaya gerek yok bence 1-2 gün yeter baıklarını koyabilirsin.

Akvaryumun küçük filtrenin sikülasyonuna dikkat et, akvaryumu ıramağa çevirmesin :)) haftalık %25 su değişimi şart, su düzenleyici felan kullanma, 2 çay kaşığı kaya tuzu (başlangıçta) işini görür. haftalık su değişiminde %25 yapıyosan eğer yarım çay çağışı ekleyebilirsin. aldığın balıkların sağlık durumuna dikkat et, mümkünse forumdaki arkadaşların ilanların bi tanesine yönel.

Gerisi zaten gelir...

Kolay gelsin diyorum...

Permasol
Permasolü kullanmayı düşündüğünüze göre biliyosunuzdur ciddiyetini?

Balıkları parazit için banyo yaptıracaksınız ama akvaryumunuzda parazitler hala olacağı için bence pek sağlıklı olmayacak. Akvaryumda denemeniz gerekli, tüm riskleri göze alarak... Yada en doğrusu gidip uygun ilacı almak...
120-50-60 bitki akvaryumu aydınlatma
Arkadaşlar teşekkür ederim ama iyi bir zeminden kastınız nedir?
Akvaryum kumu dere kumu ve quarz karışık, birde misket gübre serili. pro element ve potasyum gübresi kullanacağım. bu şekilde pek sorun yaşamam sanırım. CO2 kullanmayacağım.

120-50-60 bitki akvaryumu aydınlatma
120-40-60h ölçilerindeki birki akvaryumuma,

3 adet  OSRAM FLUORA L 36w/7 T8
2 adet  OSRAM 28W/865 BEYAZ T5

şeklinde aydınlatma yaptım. sizce yeterlimidir? bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Bitkilerimde sorun
Akvaryum taban kumu, beyaz quarz. Ama üstüne az midye kırığı sepiştirdim bembeyaz taban bitkilerle pek iyi görünmüyordu. Resimleri ekledim.

http://img217.imageshack.us/i/14220067.jpg/
http://img823.imageshack.us/i/45444267.jpg/

Akvaryuma bitkileri dikeli 2-3ay oldu. Lepistesleri getireli 3 hafta oldu.
Bitkilerimde sorun
Birol Bey,
Gübreleme sadece seranın tablet toprağa gömülen gübresini kullanıyorum.
Başka hiçbir şey akvaryuma ilave etmiyorum.
Bitkilerimde sorun
Kerim Bey olayı lepisteslere nasıl bağladın anlayamdım? Yüzlerce arkadaş bitkili akvaryumda lepistes besliyor...

Harun Bey forumlardaki okuduklarım doğrultusunda durum sanırım ışıklandırma problemi. Bazı arkadaşar formül felan yazmış onlara göre benim ışık gücüm 250w gibi bişey çıkıyor. Aceba böylemi denesem?

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.