ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
birol2003
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
35
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2010 17:32
Son Ziyaret:
25 Mart 2024 11:40
Toplam Mesaj:
262 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Birol Gumus
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgisayar Programcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Birol Gumus / Ankara

SON 10 MESAJI

Eheim Magnetic Selenoid Valf
Şu video yu biz izle istersen

https://www.youtube.com/watch?v=XXLIR-F8NuE[EDIT]birol2003,2022-03-03 13:03:56[/EDIT]
Bitkili Ve 100 Litre İçin Tavsiye
Zemin ve üst boşlukları hesaba kadarsak ortalama 70-75LT bir akvaryumunuz var, buraya 1-2 Sae, mümkünse 1-2 otto, 10 kadar neon türü, 1-2 çift canlı doğuran, 4 adet çöpçü yeterli gelecektir fazlası sıkışık olur
Bitki Akvaryumu Su Rengi
Bitkili akvaryum = Sabır, Büyük bitkili akvaryum = daha çok sabır :)

Biraz bekleyin 15 gün sürmeden düzelmeler başlayacaktır, aceleci davranıp suya yada filtreye bir şeyler eklemeyin, haftalık %20 - %30 su değişimi yapın. Her şey gönlünüzce olsun
Tepe Flitre 250 Lt İçin ?
Biolife ürünlerine bir göz at, bence temizlik konusunda dış filtrelerden daha iyi olabiliyorlar, 200 ve 140 LT lik iki tankımda kullanıyorum sonuç berrak akvaryum.
İsta Co2 İndicatör Sıvısı Hk.
Selamlar dilim döndükçe sorularınıza yanıt vereyim

İsta indicatör sıvısı kaç gün ölçüm yapıyor? Açıkçası süre ölçümü yapmadım aylarca gidebiliyor ama
Sıvının ölçüm yapıp yapmadığını nasıl anlarız? Sıvı normalde mavi renkli, indikatörün içine koyup akvaryuma yerleştirdikten sonra rengi değişmez ise CO2 eksik, Sarı olursa CO2 fazla yeşil olursa CO2 seviyesi uygun demektir.
Mesela co2 yi ölçerken yeşile dönüyor, sıvının etkisi geçince ne oluyor, tekrar maviye mi dönüyor? Sıvının etkisi geçince şeffaflaşıyor su gibi oluyor.
Tekrar maviye dönüyorsa, sıvının etkisi mi geçti diye düşünmeliyiz, yoksa co2 miktarı az mı diye düşünmeliyiz? Bu sorunun cevapları diğer soruların cevaplarını okuyup anlayınca kendiliğinden gelir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bitkiler Ölüyor.
Bitkiler tank değişimlerinde bir adaptasyon süreci geçirirler, bu süreçte yaprak dökülmesi normaldir, siz dışarda biraz bekletmişsiniz bu süreç biraz zorlu geçecek gibi görünüyor bazı bitkilerinizi kaybedebilirsiniz, bazı üreticiler bitkileri su dışında büyütüp akvaryum bitkisi olarak satarlar ama o bitkilerinde sucul ortama alışması zaman alabiliyor pek çok durumda da bitkiyi kaybedebiliyorsunuz. Dikkat etmek ve biraz sabırlı olmak lazım.
Bitkili Akvaryuma 20gün Bakım Yapmamak
Yem olayını çözersen 3 hafta biraz orman olur belki biraz yosunun olur başka problem olmaz :)

Ben çok yaptım o şekilde yem bile vermeyip 10 gün bıraktığım oldu canlı doğuran akvaryumunda yem sorun olmaz heleki bitkili ise hiç sorun olmaz.
Çift Filtre Kullanım
300 LT akvaryumumda önceden çift dış filtre kullandım birinde sizinde dediğiniz gibi biyolojik diğerinde ise hem mekanik hemde uv sistemi kullandım çok başarılı oldu, o sistemi sattım 5 sene kadar önce yeni sistemim 250 lt ondada bir dış bir askı filtre kullanıyorum, bitki akvaryumu yaptığım için suyu fazla dalgalandırmadan en doğru yöntem bu oldu çift köşeden emiş yaptığım için tortu birikimi oldukça azalıyor.
Salyangozlar Hakkında
Senin derdini yine aynı tür olan Helena (katil salyangoz) çözer.
Akvaryumda Kurtçuk
Ege[QUOTE=HOBIMBALIKKUS] Neden cevap yazmıyorsunuz?[/QUOTE]

Egemen bey konuyu açtığınız ana başlık alakasız bir yerde ondan kaynaklı olabilir. Ayrıca forumlar ve müdavileri soru cevap şeklindeki konuları genelde görmezden gelmeyi tercih ederler, bakmayın benim biraz boş vaktim vardı o sebeple bunları yazdım, forumlar bilgi paylaşımı sebebi ile oluşturulduğu için (asıl amacı) sizin sorununuz ile ilgili emin olun onlarca mesaj vardır, önce araştırmayı deneseniz inanın bu kadar beklemezdiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.