ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adlucem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2011 11:31
Son Ziyaret:
03 Şubat 2011 14:05
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
deniz gezen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

deniz gezen

SON 7 MESAJI

japon balığım neden ölmüş olabilir ?
Metilen mavisi ve tuz haricinde başka bi şey kullanmadım.Yapmam gerekenleri şöyle düşündüm;

- Daha büyük bir akvaryum almalıyım,uygun bir dış filtre ve ısıtıcı.
- Kaliteli ve çeşitli yem almalıyım.

İlginize teşekkür ederim umarım başka balığım ölmez.
japon balığım neden ölmüş olabilir ?
Teşekkür ederim öyle yapacağım,sanırım bir hatam da metilen mavisinden kaynaklanmış,ilacı daha sonra aktif karbonla uzaklaştırmam gerekiyormuş.Bense sadece bi kaç gün su değişimi yapmıştım ve su mavimsi kalmıştı,sanırım ilaç kaynaklı zehirlenme de olmuş olabililr  Sikkin
japon balığım neden ölmüş olabilir ?
Bazen yemi ufalamadan veriyorum ve balıklarda küçük olduğundan yemi parçalayarak yemeye çalışıyorlar,bu yüzden olabilir mi bu hava kesesi patlaması olayı? 
japon balığım neden ölmüş olabilir ?
Akvaryum Kapasitesi (litre):30 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:japon ve çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:şelale tipi iç filtre

Daha önce iki japonda beyaz benek hastalığı olmuştu,tuz ve metilen mavisi kullanmıştım ve iyileşmişlerdi.Bu ölen balık daha önce hasta olmamıştı,vücudunda yaralanma belirtisi ya da  karın şişliği gibi başka bir anormallik yok göze çarpan.Dün sabah akvaryumda herşey yolundaydı ,akşam eve geldiğimde bu balığın yan yüzdüğünü gördüm.Diğerlerinden ayırdım,suyuna metilen mavisi ekledim,yem attım,yemi yemedi.Su kabını hareket ettirdiğimde normal yüzüyordu ama sonra sanki yorulmuş gibi geri yan yatıyordu.Sabah baktığımda da ölmüştü.

  Sabahları renk renk olan kapsül şeklindeki yemlerden veriyordum,akşamsa tetra pro crisps.Protein ağırlıklı yemler japonda kabızlık yapabilir yazıyordu forumda,haftada bir ıspanak da verdim balıklara.Haftada bir, üçte bir oranında dinlenmiş su ile su değişimi yaptım,şimdi bu balık neden ölmüş olabilir,nerde yanlış yaptım onu düzeltmek istiyorum ??
japon ve diğer balıklar
Melekle aykılıçı geri verdim,japon besleyeceğim,iki de çöpçü var içinde.Cevap yazanlara teşekkür ederim.
japon ve diğer balıklar
O halde melekleri geri veririm,zaten pek hoşuma gitmemişlerdi,peki aykılıç kalabilir mi ? O balık hem çok güzel hem de zararsız gözüküyor.
japon ve diğer balıklar
Arkadaşlar ben hem forumda hem de bu balık besleme işinde yeniyim. Öncelikle kendime iki küçük japon almıştım, fanusta besliyordum. Fanusta balık beslemek hayvana eziyet yazmış çoğu kişi, bende balıklarıma kıyamadım ve 40 litrelik bi akvaryum aldım. Yanına da iki tane aykılıç ve iki tane küçük melek balığı almıştım. Alırken de akvaryumcuya sordum, bunlar geçimli mi diye, biraz birbirlerini tırtıklarlar ama birşey olmaz dedi.

Önce aykılıçlardan biri  akvaryumdaki bütün balıklara saldırdı, ayrıca balığın aykılıç olduğundan da süpheliyim, hiç internettki fotoğraflara benzemiyor, bilahare onun fotoğrafını da buraya atmak ve size sormak istiyorum.

Aykılıçın birini geri gönderip yerine iki çöpçü aldım. O çok masum görünen, herşeyden korkar gibi duran melekler, meğer hem etçil hem de otçulmuş, keza aykılıçlar da ve japonla beslenmezmiş.

Beyaz japonumun tek gözünde tahribat var sanki. Önceden de mi böyleydi, yoksa diğer balıklar mı yaptı bilmiyorum. Sadece iki japon olduğunda da biri diğerii kovalayıp duruyordu, o zaman da olmuş olabilir.

Aykılıç gittikten sonra kimse kimseye saldırıyor gözükmüyor ama forumu okuduktan sonra da içim tam rahat değil. Sizce ne yapmalıyım ?
freeasabird2011-01-03 12:15:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.