ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
laplace
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2011 15:05
Son Ziyaret:
27 Ekim 2019 17:19
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
T. Murat Cagatay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

T.Murat Cagatay

SON 10 MESAJI

H-tech Nano Cuba
Umut Bey, hayırlı olsun, ufak tefek kazalar her kurulumda oluyor ister istemez, umarım bundan sonrasında sorunsuz devam edersiniz. Ben de takipteyim.

Tanıtım mesajınızda tabanda kullandığınız misket gübre ile ilgili bir bilgi göremedim. Sadece sıvı gübre mi kullanacaksınız? Cuba'larla birlikte eklediyseniz hangi ürünü tercih ettiniz?
Kıpkırmızı platiler
Mehmet Bey,
Gerçekten çok güzel platiler. Renklerinin kırmızılığı için özel bir yem kullandınız mı? Önceki yorumlarda bettagran veya red discus yemi önerilmiş, faydasını gördünüz mü?
Teşekkürler.
Bu bitkinin türü nedir?
Bu konuda internetten biraz araştırma yapınca bitkiyi bulabildim. Hygrophila difformis yani çınarın emers formuymuş. Merak edenler için linkler aşağıda.



Mayalı co2 Difüzör sorunu yardım
Aynı difüzörü 5 gün boyunca ben de kullandım, ancak 6. gün difüzörden co2 çıkışı durdu. Biraz araştırınca öğrendim ki bu ürünü mayalı sistemlerde kullanacaksanız, difüzörü mayalı sistemden hiç ayırmamak yani co2 beslemesini durdurmamak gerekiyormuş, aksi takdirde difüzörün seramigi tıkanıyor. Ben geceleri difüzörü pet şişeden ayırdığımdan 6. gün tıkandı, difüzördeki seramik parçayı sıcak suya, hatta çamaşır suyuna bile koydum ama nafile... Şu anda kullanamıyorum maalesef. Bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Kum dekorasyonu hakkında
Akvaryumdaki suyu yarı yarıya başka bir kaba boşaltıp dekorasyonu yaptıktan sonra tekrar akvaryuma doldurabilirsiniz. Böylece hem balıklarınızı yakalamak zorunda kalmazsınız hem de kumu daha kolay yerleştirirsiniz. Yeni kum eklediğiniz için bulanıklık kaçınılmaz, ama filtre sayesinde bir kaç gün içinde tamamen kaybolur.
Hi-fin kılıçlarım ( Yeni resimler eklendi)
Kılıçlarınız gerçekten çok güzel. Yalnız forumda aykılıç erkeklerinin gonopod uzunluğu sebebiyle çiftleşemediği şeklinde yazılar mevcut. (Hatta sünnetten bile bahseden arkadaşlar olmuş) Baliklarinizi görünce erkek ay kılıçların da çiftleşebildiği sonucunu çıkarıyorum, siz özel bir şey yapıyor musunuz çiftleştirmek için? Ben esasen çiftleşemediği bilgisine dayanarak erkek aykılıcımdan ümidi kesip normal erkek kılıç ekledim akvaryuma.
Bu bitkinin türü nedir?
Merhaba arkadaşlar,
Resimde sol öndeki bitkinin türü nedir? Akvaryuma 2-3 saat önce ekledim, ilk eklediğimde gayet canlıydılar ama sanki yaprakları sönükleşiyor gibi geldi.

Jumbo plati ve normal plati
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2 hafta önce yeni kurduğum akvaryuma 2e 4d jumbo plati aldım. Normal platilere göre büyük olmaları ve yavruların da normal plati yavrularından büyük doğması sebebiyle balık sayımı biraz daha artırmak istiyorum ancak aldığım yer dahil gittiğim akvaryumcularda jumbo plati yok, olanlar da ya beyaz benek olmuş ya da mantar. Bugün akvaryumcuları gezerken normal boy plati mi alsam diye düşündüm. Size sorum normal plati alsam acaba jumbo plati ile çiftleşirler mi? Yavru alabilir miyim? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.
flagy
Merhaba,
1 kaç saat önce nöbetçi eczaneden 5 tl ye aldım. Yalnız ilacın doğru adı Flagyl şeklinde. Benim gibi Flagy diye sormayın, öyle bir ilacımız yok diyorlar.
Anubias Barteri üzerindeki yumurtalar
Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar, bu sabah yaprakların üzerinde hiç bir şey kalmamıştı, ne yumurtalar ne de yumurtaların içinde bulunduğu ağımsı tabaka. Hepsi gitmiş. Ya salyangozlar çıktılar, ya da balıklarım yumurtaları afiyetle yediler. Akvaryumda her tarafa iyice baktım ama salyangoz falan göremedim. Bir kaç gün daha izleyeceğim, umarım çok küçük olduklarından görünmüyorlardır henüz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.