ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bbm833
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2011 21:05
Son Ziyaret:
18 Eylül 2020 01:21
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Yılmaz
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1923
Yaş:
100
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur Yılmaz

SON 10 MESAJI

Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
ANKARA AKVARİSTLER MESLEK GRUPLARI*

1- Mustafa CENGİZ (green06) "KARAYOLLARI 4.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME BAŞMÜHENDİSLİĞİ TOPRAK LABORATUVARI"ADRES : DIŞKAPI / ANKARA
GÖREV : LABORATUVAR TEKNİSYENİ
2-Batuhan AYDIN (batuaydin)=Gazi üniversitesi-Sağlık MYO-Çevre sağlık-Laborant ve veteriner sağlık
3-Mustafa TİVEM(semihsungur)=Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde Tekniker olarak çalışıyorum.  (Havadan para kazanıyoruz yani) Aynı zamanda tiyatro işi de var. Sahne oyunları ve özellikle Geleneksel Türk Tiyatrosunun vazgeçilmesi olan Gölge oyunu, yani Hacivat-Karagöz. 
4-Bülent DEMİREL(bdemirel)=Bilgisayar Programcısıyım,
Linux ve Windows Tabanlı Server Sistemlerinin kurulum ve Yönetiminde görevliyim.
Windows'tan nefret ettikten sona Linux sistemlere geçiş yaptım ve son 5 yıldır Linux Sunucularının Yönetimi ve Web üzerinde Projeler geliştiriyorum.
Linux , Apache , MySQL , Php konularında yeterli bilgiye sahibim.
5-İbrahim ÇALIŞKAN(sergioxx)=Büyükşehir Belediyesinde Elektrikçiyim
6-Alper KARMIŞ(kribensis)=D&R Film, Kitap, Müzik, Elektronik Mağaza Yöneticisi
7-Serif GÜLAY(sherif)=Ben Özel eğitim merkezidnde zihinsel + işitme egelliler sınıf öğretmneliği yapıyorum.
8-Murat ATAŞ(depresif)=Ben de diş hekimiyim.
9-Mustafa KARTAL(gdtn)=Gazi dekoratif sanatlar öğretmenliği mezunuym.(el sanatları)
10-İbrahim BALCI(ibrahim-ankara)=Ben de çevik kuvvet şube müdürlüğünde polis memuruyum
11-Oğuzhan YILMAZ(byyılmaz)=Gazi Üniversitesi Kimya 2.sınıf öğrenciyim
12-Azad ÖZDEMİR(azadca)=Özel bir kargo firmasında şoförlük ve kargo teslimatı teslimat yapıyorum.Şehirlerarası canlı sevkiyatları konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
13-Özgür İNCE(özgürince)=MEB de çalışıyorum yeni bakanlık değiştirdim. Okullarla işiolan herkese yardımcı olabilirim.
14-Turan HOŞAF(TuranH)=Anadolu Teknik Lisesi Elektrik-Elektronik (Elektronik Haberleşme) Öğrencisiyim. Aynı zamanda Arçelik-Beko' yetkili servisinde stajyerim.
15-Olcay ULUTAŞ(olcay14)=Sınıf öğretmeniyim
16-Şahin SAZAK(mavican)=Etlik semtinde Erkek Kuaförüyüm
17-Fatih ŞEN(tembeladam)=Elektrik  Elektronik Muhendis
18-Furkan GÜNER(elpresacanario)=Öğrenci
19-Buğra POYRAZ(B@B@06)=İstatistikçiyim. İstatistik sorularınıza elimden geldiğince yardım ederim, SPSS analizleri yaparım
20-Faruk AÇIKGÖZ(MrFaruk)=Konfeksiyonda çalışıyorum erkek giyim üzerine satış temsilcisiyim
21-Bünyamin ŞENSES(buyo06)=İthal duvar kağıdı uygulama ustasıyım. ..Yardımcı olabileceğim arkadaşlar olursa elimden geleni yaparım.
22-Erkan FİDANCI(bonji)=Arçelik servisde elektronik teknisyeni
23-Mustafa ŞENER(mustafaankara)=Kızılay Mithatpaşa caddesinde kendi yerimizde aile işletmesi olarak muhasebecilik yapıyorum. Her türlü konuda elimden geldiğince yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
24-Tayfun ÖZMEN(BadgeR)=Maden Mühendisiyim.
25-Yunus YAŞAR(jaccall leopar)=İşsizim boş gezerim kısa bir süre sonra asker 
26-Kılıçarslan DİZMAN(listenon)=Anestezi teknisyeniyim.Ankara hastanesinde çalışıyorum.Kısacası bayıltırım:)
27-Nadir GÖKTAN(nadirgoktan)=Hacettepe üniversitesi hukuk müşavirliğinde 2 haftalık tazecik memurum:)
28-Koray DURMUŞ(korty)=Bilgisayar programcıiığı mezunuyum okul yeni bitti iş arıyorum
29-İlhan BATU(warner_ank)=Ankarada renault servisinde atölye şefiyim
30-Ersin KANTAŞ(ersin06)=Sosyal güvenlik kurumunda özel güvenlik olarak çalışıyorum mitatpaşa caddesindeyim emekli olacakları beklerim
31-İsmail OKTAR(i.oktar)=Ben ankarada tek entegre tekstil firmasında ustalık yapıyorum 2001 yılında bursadan geldim döşemelik perdelik yatak örtüsü tül vs 
32-A.Saner KARAKUŞ(saner)=ODTÜ Fizik Mezunuyum.
33-Yunus Emre KAPSAL(cosmos_71)=Karadeniz teknik üniversitesi-şehir ve bölge planlama öğrencisiyim şubatta bitiyor okul inşallah.
şimdi kocatepe caminin orada bir büroda staj yapıyorum aslında staj bitti çalışmaya devam ediyorum...
34-Fatih YAZGAN(fatih15)=ODTÜ Maden Mühendisliğinde 2008 den bu yana profesyonel olarak öğrencilik yapmaktayım.
35-Yavuz GÜLCAN(biolog)=Özel Dershanelerde Biyoloji Öğretmeniyim
36-Erdal AKDOĞAN(aslan_erdal)=Aşçıyım genelde restaurantlarda çalıştım şu anda kısa bi süre için  panora  burger story deim.
37-Kadir AYDOĞDU(06kdr91)=Askeri lise çıkışlıyım. Hava h.o. terk  şimdi hazırlık bitti odtü fizik 1.sınıftayım
38-Bekir YÜCEL(bkrycl)=Bilgisayar teknisyeni olarak kamuda çalışmaktayım, donanım ve network konusunda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara elimden geleni yaparım. Parça, Pc, tedariğinde yardımcı olabilirim. En azından piyasadan ucuza temin edebileceğimiz pek çok ürün var faydamız olmuş olur
39-Yakup DEMİR(avar)=Gazi iktisatı bitirdim ama milli eğitim bakanlığında şefim. Eğitimle ilgili sorunlarınızda fikir danışabilirsiniz
40-Murat GÖÇER(murat006)=Sağlık meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl dışkapıda stajerlik yapacağım
41-Ali ALTUN(allone)=inşaatlık kereste satıyorum aynı zamanda hasköyde müteahhitlik yapıyorum.Daire alacak arkadaşlara yardımcı olurum.
42-Halit MÜLAYİM(hlt1245)=Konya Selcuk Üni. Ziraat Mezunuyum-Ankara Büyük Sehir Belediyesi-Cevre koruma  Ve Kontrol Dairesi Baskanlıgında Calısıyorum..Aynı zamanda özel olarak peyzaj uygulamaları (Park Bahce Düzenleme) ile ilgileniyorum.
43-(ahmetberk06)=Satış danışmanıyım
44-Emre AKKAŞ(subwoofer)=Abidinpaşa Meslek Lisesi'nde Bilgisayar Öğretmeniyim.
45-Ömer GÖNCÜ(elognc)=Hacettepe Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliğinde öğrenciyim.
46-Mustafa VURAL(vargatron)=Bilgisayar programcılığı 2.Sınıf öğrencisiyim 11 yıldır etkin olarak bilgisayar kullanıyorum herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar özel mesajdan bana ulaşabilirler.
47-Mert ATA(thecrow)=Bu sene üniversite sınavına girdim.Veterinerlik istiyorum.Puanım tutuyor.Veterinerlik okuyacağım
48-Mustafa DEMİR(madencimustafa)=Konya Selçuk Üniversitesi Maden Mühendisliği mezunuyum.TRGM de hizmet alımı personeli olarak sürünüyorum :) 2012 KPSS sınavında başarılı olursam bende kamuda çalışan mühendis arkadaşlarıma dahil olacağım.Benim alanım kimsenin işine yaramaz malesef :)
49-Hüseyin BORA(hbora)=Yazılım müh.yim kurumsal java,android ,ios üzerine uygulamalar geliştiriyorum
50-Sarp GÜNERİ(neanderthal)=Ankara Üni. Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri mezunuyum.Elimden gelen bir şey olursa yardımcı olurum.
51-Refet Ali YALÇIN(bjkalley)=ODTÜ Makine Müh. mezunuyum.
Boğaziçi Üni. Mak Müh. Yüksek lisansım bitmek üzere, bir aksilik çıkmazsa bu ay sonu mezun oluyorum, doktoraya da kabul aldım.
Alanım ısı, yenilenebilir enerji.
Doğma büyüme Ankaralıyım, 2 senedir İstanbul'dayım, ancak 2-3 haftada bir haftasonları geliyorum, ailem hala Ankara'da. Boğaziçi Üni Bilgi işlem merkezinde çalışıyorum. Mesleğimle pek alakalı olmasa da, asp, ms sql, ajax tabanlı web uygulamaları yazıyorum. İleride hoca + danışmanlık / şirket ikilisini yapmayı düşünüyorum.
52-Fatih KALE(fatihkale)=Herkese merhaba avukatım
53-Mustafa Karaman(karakan87)=Arkadaşlar ben ayakkabı satış elemanıyım(reyon sorumlusu olarak).Yakında indirim olacak size haber veririm.1 alana 1 bedavaşşşiiiiitttt kimse duymasınnn.Kaliteli markalar vardır,beklerim her zaman
54-Halil KUNDAKSIZ(Halil_38)=İnşaat dekorasyon işleri yapıyoruz,tasarım ve uygulamada ihtiyaç duyan olursa yardımcı olmaya çalışırım.
55-Ali ÜNLÜ(jsolano)=Resmi kurumda Güvenlik Personeli ve Temel itaat Köpek Eğitimcisi
56-Onur FERMAN(Ferman06)=Ben T.Vakıflar bankasında çalışıyorum 13 yıldır bankacıyım.Ankarada yaşıyorum  bankacılık işlerinde yardım bekleyen arkadaşlara her zaman yardıma hazırım.
57-Tolga DEMİRALP(fealp)=Avukat
58-Mehmet KARAYEL(MehmetAbi)=Selam Eskişehir Anadolu Ünv. Mezunuyum. 2002 yılının sonunda 9.sertifikasyon sınavınıda vererek M.C.S.E. (Microsoft Sertifikalı Sistem Mühendisiliği) oldum. Bilgisiyar Ağır donanım, Alfa, Beta server, kabinet kurulumları, kablolama, sonlandırma ve Network tabanlı Sunucu ve data sistemleri üzerine kimseye bağlı olmadan kendime çalışıyorum. Bunun yanında Cep telefonu mekanik servis, Kamera ve güvenlik sistemleri üzerinede uzun zamandır hizmet vermekteyim.
59-İsmail AKAR(goksn41)=Elektronik teknikeri ve manyağı ben, ses (müzik sistemleri) konusunda hertürlü elektronik desteği veririm
60-Serhat BAŞAK(Serhat BAŞAK)=İlk mezun olduğum okulum Dokuz Eylül Grafik ve Tasarım, kısa bir süre grafikerlik deneyimim oldu. Şimdi ise Bilkent üniversitesinde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okumaktayım. İtalyanca ve İngilizce dillerince çeviri, Tasarım, elektronik ve elektirik, Terraryum ve ekipmanlar, Sürüngenler hakkında ve özellikle iguana hakkında yardımcı olabilirim ihtiyacı olan arkadaşlara.(Akvaryum konusunda da tasarım bölümünde her konuda yardım edebilirim
61-Murat BUDAK(discus_06)=Türkcell' de satış yönetiçisiyim.İletişim ile sıkıntısı olanlara yardımcı olurum. Fazla faturası gelenler mümkünse msj atmasın...
62-Cihan CANLI(joint)=Catering işi yapıyorum. yemek hizmeti ihtiyacı olanlar ulaşabilir.  532 434 06 94
63-Kerem YAYIK(kirkkerem)=Malesef öğrenciyim bilgi paylaşmak haricinde elimden bişey gelmez :)
64-Hakan YÜKSEL(hakanyuksel71)=Türkçe öğretmeniyim.
65-Faruk AKKAYA(terekeme0636)=Bowlıng salonunda tekniker olarak görev yapıyorum.
66-Koray ABREK(kory23)=Şu an üniversitede Spor Yöneticiliği okuyorum. Sporla ilgili elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım (ö.m yollarsanız, bilgilerim dahilinde).  Ayrıca tiyatro ve dizi oyunculuğu geçmişim var.
67-Cemilcan ŞAN(ikbalcan)=Yenimahallede (kadrom ilce m.e.müdürlügünde oldugu icin okul ismi yazamiyorum)Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeniydim.Esimin görevi nedeniyle 4 yildir Almanyada hayatimin en uzun tatil ve cocuk bakicigi görevini yapiyorum.Geri sayim basladi.Son bir yil.
68-Ali KARA(orka)=İstanbuldan Ankara Mamak Battalgazi end. mes. lisesine atandım inşaat teknolojileri öğretmeniyim.
69-Ethem KUŞTEPESİ(@hem)=Lise 3 öğrencisiyim aynı zamanda futbol oynuyorum.Maç konusunda her türlü yardımcı olurum :)
70-Berkay AYDIN(jenga)=Odtü sosyoloji bölümünde araştırma görevlisiyim, aynı zamanda bu bölümde doktoraya devam ediyorum. Ne gibi bir katkım olur bilemiyorum ama alanım ve eğitim ile ilgili yapabileceğim birşey olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.
71-Yusuf SANCAR(sancar_71@hotma)=beşevler de KAYNAKCI.
72-Sedat ÖZDEMİR(ametist)=23 yıllık jeo mühendisiyim.
73-Osman YILMAZ(osman0660)=10 senedır özel bir şirketin muhasebesinde dirsek çürütüyorum
74-Uğur BEKİZ(fortuneugur)=Son dönemdeki şehitlerimizin meslektaşıyım
75-Üzeyir DEMİR(Yılan Avcısı)=Özel bir şirkette lojistik sorumlusu olarak çalışıyorum.Firmamız kan tahlili yapan bir firma.Hastanelerde kan tahlili lazım olursa ki inşallah lazım olmaz yardımcı olmaya çalışırım.
76-Bekir DELİBAŞ(Kral740)=Gazi üniversitesinde çalışıyorum.
77-Tamer TANAĞARDI(tamerce)=İçişleri Bakanlığında MEMUR idim Zonguldak devreğe asıl mesleğim olan ÖĞRETMEN olarak atandım. Bu yıl devrekte olacağım haftasonları ankara bir yıldan sonra hep ankara inşallah.
78-Bener AKŞAR(beneraksar)=Endüstri Mühendisiyim , ayrıca MBA yüksek lisansı yaptım. Bankacıyım:)T.Halk Bankası Gen. Müd.Kredi ve Proje Değ. Daire Başkanlığı'nda Kıdemli Mühendisim.Birimim gereği şube işlerinden pek anlamam, ama yatırım yapacak olan arkadaşları yönlendirebilirim.
79-Mert ATAŞ(Mauvzel)=Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim
80-Ramazan ULU(ulucaptain)=Elektrik teknikeriyim.Ulusta özel bir şirkette orta gerilim satış elemanı,ihale sorumlusu,ofis boy, kamyon yükleme boşaltma işleri şirketin  jokeri aynı zamanda amelesiyim. (trafo,pano,kablo,tel,izolatör,beton köşk,hücre gibi ve diğer konularda da) Yardımcı olabileceğim birşey varsa ben hazırım.
81-Emre Can BÜLÜL(bulemrebul)=Makina mühendisiyim.Ankara da özel bir şirkette çalışıyorum.
82-Mustafa ÖZBAY(mstfFB)=Gazi Üniversitesi İktisat bölümü kadrolu öğrencisiyim .İnşallah bir ay içinde bitiyor.
83-Halit KESKİN(hkn06)=Adalet Bakanlığı--CTE-- Ankara Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda çalışıyorum Allah Kimseyi düşürmesin Herkeşlere slm.
84-Melik ÇİMEN(kasva)=Özel bir şirkette satınalmaya bakıyorum.
85-Ali SEZER(SEZER)=Tahsilim Process control üzerine,geçmişimde kasaplık,bilgisayar teknisyenliği,toptan gıda malzemeleri satışı,kerestecilik-mahrukatçılık,rezistans büküm ustalığı vs...mevcut.Şu anda ise kimyasal temizlik malzemeleri üretimi yapıp kendime ait iki marka ile piyasaya arz ediyorum.
86-Tunçhan GÜNAYDIN(thunch84)=Hukuk Fakültesinden mezun olmama bir ders kaldı.
87-Serdar DEMİRAY(Rabelah)=Elektronik teknikeriyim, ama proje firmasında doküman kontrol ve arşivleme üzerine çalışıyorum.Bunun yanısıra domain ve hosting satışı yapıyorum. İhtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
88-Volkan PELİT(Pargalı)=Gazi üniversitesi ilköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum. 2005ten beri çeşitli dershanelerde matematik ve geometri öğretmeni olarak çalıştım. Bu sene boştayım. KPSS ye hazırlanıp MEB e yerleşeceğiz inşallah :)
89-Gökhan ÇELEN(GöKHan)=Türkiye ve dünyanın heryerinde(ırak, azarbeycan,afganistan) taahüt ve dekorasyon işleri yapıyoruz. Ankara mamak da yap sat. Ayrıca Balgat da inşaat malzemeleri satışı ve nakliyat işleri yapıyoruz.Yardım edebileceğim her konuda çayımı içmeye beklerim.
90-Orhan İLKHAN(orhanbrs)=Banka zırhlı aracında güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum,akşama kadar dünyanın parasını taşıyorum ve akşam işten çıktıkdan sonrada bim e ucuz yoğurt almaya gidiyorum 
91-Faruk ÖZDOĞAN(faruk06)=Özel bir Şirkette Muhasebe şefi olarak 21 yıldır görev yapmaktayım.
92-Hüseyin BÜYÜKAVCI(altınovaiöo)=Pursaklar'da rehber öğretmen olarak görev yapıyorum.
93-Onur POYRAZ(poyraz_o)=Uçak ve helikopter teknisyeniyim...
94-Muammer Pınar KÖKER(purusha)=Antropoloji Bölümü mezunuyum. Pek tabii işsizim.
95-Harun Reşit Zincir(ReaLİST)=Önce kimya müh.  sonra da işletme okudum.  Boya üretimiyle uğraşıyor ve tesis yönetiyorum. Boyayla ilgili teknik konuda aklınıza takılan her türlü soruya karşı sizi aydınlatmaya hazırım :)
96-Ayhan DİNÇ(axewodo)=Özel bir şirkette muhasebe sorumlusu olarak çalışmaktayım.
97-Yunus Emre ÇALIŞKAN(guramimania)=Doğduğumdan itibaren çiçekçiyim. Ama bu sene bu işi bırakıyoruz. Seneye abimle otomatik şanzuman tamirciliği ve oto tunning ,face lift ,karlık, tampon, mercek far vs vs..(sıradan oto sportçulardan biraz farklı) üzerine bir işyeri açacağız (abim otomobil tasarımcısıdır) Şuan eğitim ve ARGE aşamasındayız. bu sene çiçekte, senyede otomobil üzerine yardımcı olabilirim.
98-(grafiker86)=Grafikerim::))
99-Hasan SINAYAN(hasansinayan)=Alçı üretimi yapan bir firmada process operatoruyum. Bu tamam da yazılanlara katılıyorum amac mesleki bilgi almaksa 20 sayfa tek tek araştırmak biraz zor gibi . Birde yazilimci bir arkadas gördüm iOS icin bir uygulama yapsa balik türleri ile ilgili super olur :)
100-Ramazan AKÇAY(rmz_akcay)=Şu anda işsizim ama Muhasebeciyim :)
101-Bilal KÜÇÜK(bilocan)=Arkadaşlar bende dışkapı yunus emre halk çarşısında eski adı rus pazarı 7 peron 7 no da kozmetik parfümeri işi ile uğraşıyorum.Siz akvarist dostlarımı herdaim beklerim kaliteli ve kalıcı açık parfümlerim var.Uygun fiyatdan yardımcı olurum. Alış veriş bahane sohbet şahane bi bardak çayımı için.Herkeze saygılar.
102-Rasim Aydan GÜVEN(wallborg)=Öğrenciyim üniversite sınavına hazırlanıyorum
103-Serdar ÖNAL(sancos)=Öveçler 2. cadde de Yapı Denetim'de İnşaat Mühendisi olarak çalışıyorum.
104-Hüseyin KAMIŞ(Nicolas)=Asıl mesleğim bilgisayar teknisyeni ama Büyükşehir Belediyesinde sekreterlik yapıyorum
105-Onur Fatih YENİCE(onurank)=Bende Dikmende Notebook tamiri ve serverlar üzerine çalışan Vizyon  Bilşim adında firma sahibiyim.
106-Fahrettin UNLU(gumrukcu06)=ODTÜ İşletme mezunuyum. Gümrük ve Ticaret Bakanlığında, Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısıyım:)
107-Kenan BALCI(kenan_balci)=Özel Bir Şirkette Muhasebe / Finans bölümünde çalışıyorum.
108-Mehmet YILDIRIM(ZeUss)= optisyen -gözlük -lens -güneş gözlügü
109-Gökhan TIKNAZOĞLU(gokhantiknaz)=Gectigimiz ogretim yili fizik ogretmeni olarak Celal Aydin Dershanesinde calistim. Ama kismetse bayram sonrasi yazilimci olarak bir firmada ise baslayacagim.
110-Çağatay ÇİĞDEM (chapi)=seyahat acentası sahibiyim.
111-Bener AKŞAR (beneraksar) = Endüstri Mühendisi, Halkbankası Kredi ve Proje Değ. Kıdemli Mühendis
112-Mehmet Eray KOLSUZ(eraykolsuz)= Dİş Hekimi
113-Fatih Güner(maketci)=Memurum.Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğünde çalışıyorum. Özel sigorta şirketleri ile ilgili bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. (kasko, zorunlu trafik, bireysel emeklilik vs.)
Adres:Hazine Müsteşarlığı
14. Kat  İnönü Bulvarı No:36Sigortacılık Genel MüdürlüğüEmek/ANKARA
İş Tel: 2046414 GSM  :0532 2206916
114-İbrahim ÖLMEZ(-ibrahim-)=Pvc kapı pencere üzerine imalatta çalışıyorum ank/ostim.(kapı ve pencere konsunda aklınızı kurcalayn konularda seve seve yardımcı olurm.)
115-Erol DEMİR (erocan) = amele
116-İbrahim Soysaldı (soysaldi_06) = Endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı - Elektronik Teknisyen
117-Mehmet GÖKDUMAN (mtgokduman)= Ziraat Yüksek Mühendisi Tarım Gıda Bakanlığı Tarım Reformu Gn. Md. Arazi İşleri Dairesi Etüd ve Islah Uzmanı Ağaç, Toprak, Budama, Aşılama ve süs bitkileri konusunda arkadaşlara bilgi desteğinde seve seve bulunurum..
118-Gökhan GÖKÇE (gokhangokce87) = Kısaca tiyatrocu (yıl boyu sahne tozu yutma potansiyelli kamu personeli) :)
119-İbrahim ÇELİK (celik06 ) = Kısaca kamu personeli dersem hakkaten kısa olacak ama olsun bakalım  :)
120-Mete KÜRKCÜOĞLU (metehan79) = Makine teknikeri özel bir holdingte satınalma sorumlusu. Bilgisayarda çizim ve tasarım konusunda yardıma hazırım.
121-Fatih Eren YÜKSEL ( Werneri ) = Bimeks Bilgi İşlem Forum Ankara mağaza Yöneticisi ( teknoloji konusunda elimden birşey gelirse seve seve )
122-Servet TAYLAK (servet)=Arkeolog
123-Resul Batuhan GAYRETLİ (Resul Batuhan)= Peyzaj Mimarlığı 4. Sınıf Öğrencisi, İlgili konuda yardımcı olamaya çalışırım.
124-Berat VURUCUEL (BeRaT)= Biomedical teknisyesi - 2 yıl sonra teknikeri - 4 yıl sonra mühendisi :)
125-Barış KARAKAYA (06brs06) = Sondaj teknikeri ama şu an SGK'da güvenlik görevlisiyim
126-Yusuf KAYA (Yusuf KAYA)= Fotoğrafçılık ve Fotoğraf Malzemeleri hakkında bilgi alabilirsiniz
127-ARİF DEMİRBAŞ(ardem)= KURU TEMİZLEMECİ
128-Tolga TRAK(Tolga Trak)= Veteriner hekim.Sorularınız olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
129-Abdullah Furkan ÇELİK(AbdullahHoca)= Özel bir dersanede yöneticiyim. Yardımcı olabileceğim konu var ise 0312 231 75 15
130-Tolga SÜLOĞLU (tsuloglu)= Kızılay / Ankara - Yurtdışı Eğitim Danışmanı, yurtdışında üniversite, dil eğitimi, Master, MBA, Work and travel konularında yardımcı olabilirim. 0554 49 49 049
131-Mahmut ÇAĞLAR (Minik Hunter)= Bilgisayar Teknikeri
132-Murat ACI (mrtcnnt)= Kamuda bilgisayar işletmeni
133-Ümit KILIÇ (KILIÇ) = Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Dairesi Atama Servisi- Şef -(Memurların veya atanmak isteyenlerin atama, intibak, terfi, dava, vb...her tür soru ve sorunlarına yardımcı olmaya çalışırım)
134-Aykut SANCAK (ecz_05)=Eczacı.etlik bölgesinde eczanem var.
135-Doğu Hakan ŞELEM (hakan.selem) = Panora avm Avea abone merkezi mağaza müdürüyüm avea hat işlemleri kontör , fatura vs.. cep tel. ve aksesuarları satışı. Herzaman beklerim.Benden fiyat almadan Cep tel. almayın.
136-Mustafa VAROL (wetcander)=Veteriner Hekim kamuda çalışmaktayım... 0505 361 96 72
137-Mutlu GÜÇ(mutluguc)= Kamu personeli Bilgisayar
138-Faruk ALBAĞLAR(mymoon1964)=PVC kapı ve pencere sistemleri toplu ve perakende satışı ile uğraşıyorum.
139-İlkay ÇOBANOĞLU(Hades92)=Hacettepe'de 2.yılım, öğrenciyim..O okulda okuyan yakınlarınıza,yei başlayan arkadaşlara yardımcı olabilirim..(Beytepe Kampüsü)
140-Harun TUNCER(war-blade)=  İnşaat Mühendisi
141-Ferit ERDEM(DAMATFERİT06)= Muhasebeci SMMM Sınavına gireceğim. Ders notu olna varsa alabilirim.Muhasebe konusunda yardımcı olabilirim
142-Mehmet Ali ŞANLITÜRK(luna06)=Ankara üniversitesi memur
143-Buğra KARAGÖZ (bugri06)=FOTOĞRAFÇI ANKARA BAÇELİEVLER ÇALIŞIYORUM
144-Halil Yavuz YAYLACI(mertsah) = ankara yenimahalle kadastro harita teknikeri
145-Faruk ÜNER (GOLFMK2)=Kimyager - Bp Akaryakıt Kalite Kontrol
146-Sadık ÇETİNKAYA (miniyk011)=Elektronik Teknisyeni..
147-Zekai ÖZSÖZGÜN(l_chaylak_l)=Adalet Bakanlığı - memur
148-Engin BADEM (engince)=Network uzmanı MHT Elektronik A.Ş
Webmaster E-ticaret başta olmak üzere birçok web sitesi tasarımı. Örnek: www.ankaofis.com  www.bademler.net 
php fusion cekirdek yapı ile ilgili her türlü destek verilir
149-Recep YILMAZ (invariant)=Elektrik-elektronik mühendisi SLT mühendislik
150-Murat ESENDEMİR (mutara)=Ailece kendi reklam ajansımızda içerik yönetimli web tasarım hizmeti veriyoruz.Kendim iste fotoğrafçıyım.Ne tam profesyonelim ne de orta düzey :) Reklam ajansımız Siteler' de.Aynı zamanda Siteler Sanayi Bölgesi üzerine çalışmalar yapıyoruz.Mobilyacıları geliştirmek ve tanıtmak için.Bir internet sitemiz var www.sitelerankara.com günlük 5bin dolaylarında ziyaretçimiz var.Siteler' de iş yeri bulunan ya da Siteler'den alışveriş yapmak isteyip çekinen ya da koca Siteler'i dolaşmak istemeyen herkese memnuniyetle yardımcı oluruz.
151-Abdullah BESDİL(abdullahbesdil)=Bende Konyalı olsamda 3 senedir Ankrada'yım, en az 2 sene daha Ankaradayım inşallah; Bilkent Endüstri Müh. 3. sınıf öğrencisiyim.
152-Sinan Güngör (GeogeN)= Elektronik Teknisyeniyim aynı zamanda a.ö.f edebiyat bölümü öğrencisiyim nerden bulaştıysam bu bölüme :)
153-Yusuf KAYA(Yusuf KAYA)=Elektronik Teknisyeniyim aynı zamanda a.ö.f edebiyat bölümü öğrencisiyim nerden bulaştıysam bu bölüme :)
154-Olcay YÜCEPETE (olci) = halkbankta bankacı. ve kimyager, kimya öğretmeni. #çayyolu
155-Anıl Halit DEMİRÇİN (sipugi)=Gazi üniversitesi Siyaset bilimi ve kamu yönetimi 2. sınıf.
156-Engin KARADEMİR (06 ENGİN) = Devlet Tiyatroları Sahne Işıklandırması Akun Sahnesi MEMUR 
157-Lokman SAĞLAM(lokmansaglam) =REPREZANT-TIBBİ SATIŞ MÜMESSİLİ
158- Ömer ÜNLÜ (princeoflaw) = Avukat
159-Sadettin Orçin Demiray (bbm833) = Yazılım Mühendisi. C++, MFC, Qt konularında yardımcı olabilirim
160-
161-

midyem kayıp
Arkadaşların da dediği gibi midye kendisini toprağa gömmüştür, meraklanmayın.

Midye öldüğünde de suya salınım yapmaz, içiniz rahat olsun.

http://www.akvaryum.com/Forum/tatli_su_midyeleri_Ile_Ilgili_her_sey_k303522.asp
Anubiaslar çürüyor
Selamlar,

Bitki akvaryumunda tuz kullanılması pek önerilmez.

http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryumlarda_neden_tuz_kullanilmaz_k331796.asp?PID=1799650 adresindeki linki inceleyebilirsiniz.

Anubias her ne kadar çok ışık istemeyen bir bitki olsa da, sadece oda ışığını yeterli olmayacağını düşünüyorum.
Anubiaslar çürüyor
Selamlar,

Anubiası dikerken rizom gömülmemeli. Rizomu gömdüysen anubias çürüyor olabilir.

http://www.akvaryum.com/forum/anubias_nana_k351066.asp adresinde sayfanın ortalarına doğru rizomun resmi gösteriliyor.
Co2 Sorunu
Aydınlatma için 10-12 watt bir ampul yeterli olmayacaktır. Daylight ve grolüx floresan kullanmanızı öneririm.

Akvaryumunuzda kaç tane floresan olmasını gerektiği akvaryumunuzun ölçülerine ve hacmine bağlı. Forumda low-tech aydınlatma diye aratırsanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.


Co2 Sorunu
Selamlar,

Saz, Anubias ve Elodea için CO2 vermenize gerek yok. Limon konusunda bilgim yok.
Yeşil Su
Hocam, suyu güneş gören bir yere koyarsanız yeşil su oluşacaktır.
internetten alışveriş için tavsiye
İnternetten alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım iki site var: www.canlipetshop.com ve www.petburada.com

İkisiyle de alışverişim oldu, bir problemle karşılaşmadım; iki siteyi de tavsiye ederim. Petburada'da 50 tl ve üstü için kargo ücretsiz.
Yeni üye, Yeni akvaryum, yeni balıklar...
Selamlar,

150 lilterlik bitkili akvaryumumda çöpçüler ve yosun yiyici balıklar hariç olan balıklarım 5 tane beyaz ay kuyruk valifera ve 4 adet siyah ay kuyruk moli. İki dişi valifera birer hafta arayla doğum yaptı; diğer balıklar yavrulara dokunmuyor; yavrularla ilgilenmiyor.

Bir kaç yerde de valifera ve molinin yavrularını yemediğini okudum ama valifera ve molinin yavrularını yemediğine dair bir genelleme yapabilir miyiz bilmiyorum. Daha uzun zamandır canlı doğuranlarla uğraşan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse ben de sevinirim.

Demek istediğim şu ki, lepistes, plati, kılıç kutruk gibi yavruları yeme olasalığı yüksek olan balıkları koymadığınız sürece, bence yavruluk gibi alternatiflere ihtiyacınız yok. Beyaz kap olayıyla ilgili yakın zamanda forumda yazılanları ve eksilerini okuyabilirsiniz.

Bitki olarak tilki kuyruğunu özellikle öneririm; yavrular için çok iyi bir saklanma yeri oluşturuyor.

Dediğim gibi valifera ve moli yavruları yemez genellemesi yapılabilir mi bilmiyorum, araştırılmalı...

Sağlıklı balıklar.
Lepistes tankı için Eledoa?
[QUOTE=Poseidon06] [QUOTE=Halil_20]Adaptasyon sürecini aştıktan sonra arsızca gelişir. Tavsiye ederim. 26 derece normaldir. Bir şey olacağını sanmam zaten canlı doğuran akvaryumlarında tavsiye edilen sıcaklıktır.[/QUOTE]

Teşekkürler.Kimileri 23 dereceden sonra uygun değildir demişti bu yorum içimi rahatlattı.[/QUOTE]

Akvaryumumun sıcaklığı 25 derece, eledoalarda bir sıkıntı yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.