ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umutcatalyurek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2011 23:20
Son Ziyaret:
21 Haziran 2011 04:10
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut çatalyürek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Amasya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

umut çatalyürek

SON 5 MESAJI

Bitki Akvaryumu konusunda destek ve önerileriniz?
Verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim..
Bitki Akvaryumu konusunda destek ve önerileriniz?
Akvaryum ölçülerim 80x40x30 100 litrelik bir tanka sahibim.CO2 hortumunu dış filtrenin su çıkışı kısmındaki hava hortumuna bağladım yani hava yerine co2 vermiş oluyorum umarım anlatabilmişimdir.Teşekkürler..
Bitki Akvaryumu konusunda destek ve önerileriniz?
  selam arkadaşlar akvaryumuma lepistes bakacağım için birtakım bitkiler aldım sizlerden bunların adını ve doğru bildiğim yanlışlar varsa düzeltmenizi istiyorum şimdiden teşekkür ederim..


  Bu bitkiyi tanıyorum adı anibuas diye biliyorum kökünün toprağa gömülmemesi gerektiğini buradan okuyup buna istinaden bir mercana çok sıkı olmamak kaydıyla bağlayıp yerleştirdim.

  Bunun dışında bitki köklerinin üzerine kum sıkıştırmasın diye sineklik kesip koydum ve üzerini o şekilde kapattım fayda görürmüyüm?

  Ayrıca seranın sıvı gübresini kullanıyorum ve mayalanma sistemi ile suya co2 veriyorum işe yararmı?

   Bunun dışında ışık 12 saat açık kalıyor co2 hortumunu ise dış motorun su girişindeki hava hortumunun olduğu yere taktım difüzör görevi görür mü?görmezse bile ne kadar verim alabilirim?

   Arkadaşlar cevaplarınıza çok ihtiyacım var bu konuda çok hevesliyim yanlış bişeyler yapmak istemiyorum şimdiden saygılar ve teşekkürler sunuyorum.

BİTKİLERİN ADI VE BAKIMLARI KONUSUNDA KISACA BİLGİ VERİRSENİZ YA DA YOL GÖSTERİRSENİZ MİNNET DUYARIM..


Arka Fon Çalışmam
Tesekkur ederim akvaryum ebatlarım: 120x50x60
Arka Fon Çalışmam
Öncelikle tüm akvaryum.com ailesine selamlar ve saygılar.Belki bunları ayrı bir bölümde yazmalıyım ama burada belirtmek istedim.Aranıza yeni katıldım akvaryum konusunda daha önce ufak tecrübelere sahip oldum.Strafordan bir arkaplan yapmaya karar verdim nette yaptığım ufak çaplı araştırmalar neticesinde forumu gördüm ve buradan birtakım ilhamlar aldım.

Çalışma Süresi: ortalama 1 hafta
Kullanılan malzemeler: 2 Adet 5lik strafor,sista köpük,akvaryum silikonu,georgian yağlıboya ve uygulama için gerekli birtakım teferruatlar(maket bıçağı ,fırça ,sünger.v.s) 

Öncelikle kafamda belirlediğim genel protatifi gerçekleştirmeye koyuldum..Ağaç deseni olacak kısımı daha folgun bir formda gözükmesi için ayrıca kesip diğer straforumun üzerine yapıştırdım.Resimlerde görüldüğü gibide kalan parçaları kayalık biçiminde tasarlayacağım için kompozisyon haline getirdim.Yapıştırma için köpük malzemesi kullandım.

Daha sonra ikinci aşama olarak desen ve form verme işlemine geçtim.Uzakta kalacak kısım için yakma işlemini kullandım.Yakın nesneler için falçata(maket bıçağı) yardımıyla desen verdim ki bu biraz tecrübe gerektirir ama bunu daha kolay yollada halledebilirsiniz.Ağacın ortasına kovuk şekli verme işleminide yakarak gerçekleştirdim onun dışında ağaç ve kayalıklar üzerinde yer alan doku ve desenler maket bıçağı kullanılarak verilmiştir.

Evet peşine boyama işlemimiz geldi.Kullandığımız boyalar georgian marka bitkisel resim boyaları solvent bazlı olmadıkları için suya salınım yapmayacaklar ve herhangi bir cila ya da vernik yardımına ihtiyaç duymayacağız.Yağlıboya tablo yaptığım için bu kısım benim için kolaydı gerekli renklerde boyadım ancak kuruması bir hafta kadar zaman aldı çünki bu boyalar üzerinde oynanma süresini uzatmak için geç kuruyor özelliği bu başta bunu biliyordum zaten:)

Akvaryuma yerleştirmeden önce bol miktarda su tutarak kalan strafor ve boya parçalarını temizledim ve akvaryuma yerleştirdim.Daha sonra su dolumu gerçekleşti tuzlu suda bir hafta bekledi ve tekrar su değişimi oldu ve ardından bir su değişimi daha yaptım

AKVARYUMDAN FOTOĞRAFLAR UMARIM BEĞENİRSİNİZ...



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.