ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ömer Erdil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2011 00:19
Son Ziyaret:
28 Haziran 2011 11:32
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Yavuz Erdil
Doğum Tarihi:
04 Mart 1993
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Yavuz Erdil

SON 10 MESAJI

Kakadunun hastalığı
Teşekkürler, ama iç parazit olmadığı açık. Zira karnında çökme yok, ayrıca yemin peşinden gitmiyor ama yanına götürdüğümde yiyor, yüzgeçlerini de kapatmıyor aksine hiç olmadığı kadar açık tutuyor sarsılırken. Nitrat zehirlenmesi daha olası çünkü yakın zamanda çürüyen bir bitkim olmuştu yapraklarını dip çekimiyle temizlemeye fırsatım olmadı. Uzun süre bekledi. Peki ama niye diğer hiçbir balığa etki etmedi? Genelde nitrat oranındaki yükseklik tüm balıklara etki eder.
Kakadunun hastalığı
Merhaba,
A. Kakadum son birkaç gündür, çok yavaş hareket ediyor. Yemlere karşı çok ilgisiz. Ayrıca arada bir tüm vücudu sarsılıyor. (1 sn'lik periyotlarla). Yine arada bir kuyruğunu ritmik ve sağlıksız bir şekilde sarsıyor. Dış görünümünde hiçbir değişiklik yok. Büyük ihtimalle bir iç hastalık. Anlattığım kısıtlı bilgiye rağmen teşhis yapabilen veya önerilerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
65-35-60 tür seçimi
Küçük akvaryumlar için Apistogramma ailesini öneriyorum. Türlere bakıp beğendiğinizi alabilirsiniz. Ancak Urfa'da bulunup bulunmama durumunu bilemem. Bir erkek, iki-üç dişi görsel olarak tatmin edecektir. Yalnız, saklanma yeri de eklenmeli. Saygılar.

Apistogramma Kakadu'nun kuyruğu

Merhabalar,

Son derece aktif ve agresif bir balık olan albino labeo'dan akvaryumumda bir tane mevcuttu ve küçük ve orta boylu balıkları sürekli kovalıyordu. Ama bir zararının dokunduğunu görmemiştim. Akvaryumda en sevdiğim balık olan erkek kakadu'ya ise hiç ilişmiyordu. Önceki gün yanına dişi kakadu ekledim ve albino labeo erkek ve dişi kakaduyu da kovalamaya başladı. Ayırma hazırlıklarını yaptıktan sonra, çok geç kaldığımı gördüm: erkek kakadu'nun o güzelim renkli uzun kuyruğu ince bir çizgiyle ikiye ayrıldı. Labeo'yu ayırdım ayırmasına ama acaba Kakadu kuyruğunun düzelme ihtimali var mı, bu konuda ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Melek yavrularının beslenmesi
Büyük ihtimalle yarın melek yavrularım yüzmeye başlayacak fakat ben artemia bulamıyorum bir türlü. Önerebileceğiniz daha kolay bulunan, alternatif bir canlı yem veya kendim hazırlayabileceğim bir şeyler var mı?
Kabomba sorunu
Kabombalarım hiç budaklanmadan sürekli uzuyorlar. Bütün yüzeyi kapladılar ama budamaya da korkuyorum çünkü gerçekten hiç budaklanma ve ayrılma yok. Ne yapabilirim?
Yumurta akvaryumdan nasıl alınır?
Yumurtaların transferini nasıl yapmayacağımı anladım. Fakat hangi araçla ve nasıl yapacağım?
Yumurta akvaryumdan nasıl alınır?
Melek balıklarımın yumurtalarını ayrı bir yerde yetiştirmeyi düşünüyorum. Zira akvaryumdaki diğer canlılar önceki yumurtaları iç ettiler ve onları koyacak ikinci bir akvaryumum yok. Akvaryumun içinde yavrulukta yetiştirebilir miyim? Yumurtaları yapışık oldukları yerden nasıl toplayacağım?
Katil kim?
Bir de çift artık ayrı dolaşıyor, hiç yer tutmuyorlar. Çift tuttuktan sonra bozulma ihtimali var mıdır?
Katil kim?
Daha önce de meleklerimin yumurtlaması hakkında birkaç konuda danışmıştım bu forum üyelerine. Sahip olduğum akvaryum içinde yumurtaların güvenle gelişebileceği söylenmişti. İlk 3 gün hiçbir sorun çıkmadı. Gerçekten de yumurtaların yanına kimse yaklaşamadı, anne-baba sürekli yanında durdu. Fakat ne zaman ki yumurtaların kuyrukları ve gözleri oluştu, kaos başladı. Sürekli hareketlenen yumurtaları anne ve baba yakalayıp yakalayıp geri tükürüyordu. "Bu böyle devam eder" diye düşündüm 5. gün sabah uyandığımda yumurtaların yarısının yerinde yeller estiğini görene kadar. "Yarısı bile fazla" gibi vurdum duymaz bir düşünceyle okula gittim ve geri döndüğümde yumurtalardan hiçbir iz yoktu.
Akvaryum:
85 lt. Bitkili. Zanlılar: 3 zebra tetra, 2 plati, 1 vatoz, 1 elma salyangozu, 2 melek balığı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.