ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EvsedKarides
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2011 23:20
Son Ziyaret:
11 Nisan 2022 22:45
Toplam Mesaj:
91 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Tandoğan
Doğum Tarihi:
20 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/s2048x2048/11707731_101702003528941_597777700807967665_o.jpg[/IMG]

SON 10 MESAJI

Arkadaşlar Yeşil-sarı Su Sorunu
Su piresi kullanabilirsiniz. Bir yavruluk içinde bakabilirsiniz. Çoğaldıkça balıklarınıza versiniz kısa sürede açılacaktır.
Tepe sump yapımı
Bahsettiğim modellerin tepe sumpa su göndermenin dışında bir yararı da akvaryum içinde pislikleri havalandırıp sirkülasyon sağlaması. Ama kafa motoru sadece su basma işine yarayacaktır. Zaten kafa motorları sump sistemlerinde temiz suyun sevk edilmesinde kullanılır. temiz su haznesinde durup temizlenmiş suyu tahliye eder. Tüm akvaryumdaki pislikleri toparlamak için yeterli olacağını düşünmüyorum açıkçası.  
Tepe sump yapımı
Kaç para maliyet çıkardınız akvaryum kaç litre bilmem ama aşağıdaki cihaz yada muadili bir şeyi alabilirsiniz   ben 2880 F modelini 200 Litre ciklet akvaryumunda kullanıyorum memnunum dış filitre hamallık kalır bunların yanında resmen.

 Sobo WP 880 F Tepe Filtre 650lt/Saat

Sobo WP 2880F Tepe Filtre 1800lt/Saat

Karides yakalama kepçesi
Merhaba İlkay Bey ben genelde bildiğiniz klasik balıklar için kullanılan beyaz tül gibi olan gözenekleri daha sık olan kepçelerin en ufak boylarını kullanıyorum. Sıkıntıda yaşamadım. Dediğiniz olay yine klasik kepçelerin yeşil fileli olanı var onlarda olabilir. Ama bildiğim kadarıyla kayıp uzuvlar ilk kabuk yenilemede geri geliyor.
Çaprazlama Deneyleri
Tekrar merhaba Beyaz inci dişisini siyah gül akvaryumuna bıraktım. 2 Gün geçmeden yumurta aldı. Turuncu sakura dişinin inadı devam etmekte  İlk fırsatta resimleri paylaşacağım.tolgalev2015-05-29 09:49:19
Çaprazlama Deneyleri
Bir süredir yazamamıştım. Durum hakkında kısa bir bilgilendirme yapayım. Turuncu sakura hala sırtında yumurtayla geziyor. En namuslu dişiyi seçmişim herhalde  Kendi türünden başkasına pas vermiyor. Biraz daha bekleyip başka bir dişi ile şansımı deneyeceğim sanırım. Mavi jely yavruladı daha yavrular çok küçükler ne oldukları çok anlaşılmasa da 1 aya belli olurlar sanırım. İlk fırsatta daha az namuslu bir turuncu sakura dişisi ile blody mary erkeğini ve beyaz inci dişisi ile siyah gül erkeğini deneyeceğim. bu ikisinin sonuçlarını çok merak ediyorum bende esasen. 
Acl Yavrular gidiyor
O dediğiniz canlı doğuran türlerine has bir yaradılış armağanı bırakın karidesleri bir çok balık türü bile canlı doğuranlardaki bu beceriden yoksunlar. Karideslerde de maalesef yok öyle bir özellik. 

Zamanla karideslerin akvaryum şartlarına bağlı olarak azaldığına şahit oldum ama yavrulayan karidesin yumurta tuttuğuna hiç şahit olmadım. Resim çekerseniz daha net birşey söyleyebiliriz. 

Akvaryumunuz ve bilgi birikiminiz hakkında fikir edinebilmek için açtığınız konuları inceledim. Anladığın kadarı ile 17 lt bir akvaryumda bitkisiz bir akvaryumda 2 tane iyi kalite kiraz karidesle işe koyulmuşsunuz karides seçiminiz doğru kirazlar yemsiz bile 2 haftaya kadar yaşayabiliyorlar. Muhteşem bir üreme potansiyellerine sahipler. öyleki vatoz besleyen arkadaşıma 5 tane hediye ettim şuan yüzlerce var ve arınamıyor bir türlü:)  Neyse seçiminiz doğru ama izlediğiniz yol yanlış acil çabuk yardım hemen bakın diye başlayan bir sürü konu açıp sorular sormuş ama gerekli ama gereksiz yanıtlar alıp çok yanlış kararlar alıp karideslerin ölmesi için epeyce uğraş vermişsiniz. Karidesler de sır az müdahaledir. 17 lt akvaryuma nasıl bir motor koyarsanız koyun hayvanları rahatsız eder cama vurarak ölmelerine neden olur çünkü yeni doğan karidesler çok sık kabuk değiştirir ısı ve su değerlerine karşı daha hassas olurlar. Yaşadıklarınız acı olsa da çok iyi bir tecrübe olmuş size bol bol okuyarak dahada çok tecrübe edinin ve yeniden başlayın anladığım kadarı ile 1 dişi karidesiniz kalmış 1 dişi ve 1 erkek daha edinin ısıtıcıyı çıkarın yazın düşmanınız soğuk değil sıcaktır bırakın akvaryum oda sıcaklığında kalsın. iç moturu çıkarıp hava ile çalışan pipo filtre koyun. suyu sık sık değil eksildikçe tamamlayarak değiştirin. Direk güneş ışığından sakının. Saklanacak yerler sağlayın kuru yapraklar atabilirsiniz (ceviz,fındık,yenidünya) özellikle ceviz tavsiyemdir. Daha yaşayıp öğreneceğiniz çok şey var sadece çok değil yeteri kadar ilgi gösterin. Gönül verdiğiniz canlı lepistes gibi üremek için dizayn edilmiş rahat olu kendi hallerine bırakın onlar gerisini halleder. Sürçü lisan ettiysem affola.
Acl Yavrular gidiyor
[QUOTE=Cbci]    Selamun Aleyküm arkadaslar. Dün kiraz yavruladi Ama yavrularını çoğu mefta.


1 Elektrikler gitmişti ve isi baya düşmüştü ama yavrularda dusuk ısıda doğmuştu. Acaba düşük ısıda mi öldüler. Ve ya düşük ısıdan işi 26 ya yükseldi o yüzden mi öldüler?


2 Yavrular Kirazın Ilk yavrulamasi olduğu için mi çoğu öldu ya da ölü doğdu?


3 Kiraz kaç kere daha Eşsiz Doğum Yapar?


4 Yavrular ilk Beyazlasio Sonra Oluo neden bole Oluo hastalık mı?


5 3-4 cm bi kiraz ortalama Kaç yavru Doğurur?


Acil yardım [/QUOTE]

Aleykümselam 
1- Büyük ihtimal ısı değişiminden etkilendiler. Kirazların ısı toleransı çok yüksektir. 10 dereceden 30 dereye kadar yaşadıklarına bizzat şahit oldum. Ama ani değişimlere dayanamıyorlar mesela kısa zamanda 2-3 derece birden ısı değişimi etkilyor hele yeni doğmuş yavrular daha hassaslar. 

2-ilk yavru olması sıkıntı değil. İlk yavruları olması çok sorun değil genelde yaşarlar.

3- Karidesler eşsiz doğum yapamaz mutlaka erkek olmalı.

4-Hastalık olsa anaçlarda etkilenirdi. 

5- Sıcaklığa anacın tecrübesine akvaryum ortamı vs vs çok faktör var ama otalama 20-30 kadar
Çaprazlama Deneyleri
[QUOTE=numan85]Kahverengi formlarını direk görmedim ama şöyle bir durumla karşılaştım, yetişkin bir dişiyi başka bir tanka aldığımda dişinin renği sitresten hafif kahverengiye döndü bu özellik ben tecrübe etmedim ama babaulti karideslerindede olduğunu duymuştum bilmeden acaba babaulti mi ürettim :)[/QUOTE]

Umarım öyle olmuştur  Sizin deneylerin sonuçlarınıda ilgiyle bekliyorum. 
Çaprazlama Deneyleri
[QUOTE=numan85]Bu türü ayırdım şimdi kendi içlerinde çiftleşiyorlar renk olarak kaliteli değiller ama bu kendi içlerinde çiftleşmeleri sonucunda ilerleyen zamanlarda renk kalitesi yoğun ve istediğim gibi bir yeşil çıkar diye düşünüyorum. Akşam Bir fotoğraf çekersem yarın paylaşayım şimdiden söyleyeyemi karidesler kaliteli değiller :) Erkeklerin genellikle başlarında yeşillik var dişiler ise genel itibariyle yeşillik daha yoğun.[/QUOTE]

Olsun hiç bir başlangıç mükemmel değildir zaten. En azından bir umut vadediyor. Resimlerinizi merakla bekliyorum. Birde Numan Bey ilk batım yavrularda hiç kahverengi karides yani şu yabani türlere benzeyenlerden elde ettiniz mi yoksa yavruların tamamı yeşil tonlarında mı çıktı ? 
tolgalev2015-04-21 10:55:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.