ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Splendor
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2112
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2011 12:58
Son Ziyaret:
6 dakika önce
Toplam Mesaj:
1896 [0.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem KIRMIZI
Doğum Tarihi:
19 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40*40*40cm Görkem KIRMIZI

SON 10 MESAJI

Yüzeyde Yüzden Balıklar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112295/190420241502421.jpg[/IMG]

Sera Nitrivec kullanim talimati. Mevcut kurulu akvaryumlar icin de uygundur, bakteri kulturu eklemesiyle sistemdeki canlilara zarar veremezsiniz.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Yok problem olmaz. Siz dekor, dizayn olarak devam edebilirsiniz. Stresten kacinma adina islemi kisa tutmaniz daha faydali olur.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Nitrivecten bagimsiz olarak bir hafta boyunca su degisimine devam. Bugun ya da yarin bir an once edinmeye bakin. Sadece nitrivec kullandiginiz gunun ertesi gunu su degisimi yapin.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Tek tip ile devam edin. Sadece sera nitrivec ile devam etmenizi oneririm. Bakteri besini zaten baliklardan gelecek olan amonyak. Su degisimi sonrasi bakteri kulturunu uygulayin. Su bastan beyazlar, sonra kendiliginden gecer. Tamamen zararsizdir. Su degisimleri onemli zira kultur oturana kadar sudaki amonyagi seyreltmemiz gerekiyor. 1 hafta sonrasinda iki gunde bir degisimi durdurun, gidisata bakalim. Su degisimlerinde cesme suyu kullaniyorsaniz klorun ucmasi onemli. Ayrica su sicakliginin da ayni olmasina dikkat edin.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Evet, su degisimleriyle birlikte su sartlarini iyilestirmis olacaksiniz. Baliklar da normalde yuzdukleri seviyeye geleceklerdir. Ayrica sera nitrivec gibi bir bakteri kulturu eklemeniz de iyi olacaktir.

Mevcutta filtre olmasindan ve tank hacminin buyuklugunden dolayi oksijen problemi yoktur diye tahmin ediyorum. Ayrica en olumculu amonyak oldugundan dolayi sorunun bakteri kulturunde oldugunu dusunerek hareket etmeliyiz. İki gunde bir 20 litre (1 damacana kadar) su degisimleriyle devam edin, bir yandan da bakteri kulturu ekleyin.

Filtreniz de en acikta calissin.
Akvaryum Kapağının Terlemesinin Sebebi Nedir ?
Akvaryumdan buharlasan su buna sebep olur. Zamaninda nemden dolayi cok led yakmisligim var ve umarim kapagin yalitimi iyidir [:D]

Onleme konusunda, pleksiden buhar cami yaptirabilirsiniz ya da strec film cekebilirsiniz. Her halukarda o su buharlasacak [8)]
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Sisteme bakteri kulturu ekleyip "bosta calistirmanin" bir anlami yok. Bakterileri amonyak cikisi ile beslemek gerekiyor, bunu da sisteme azar azar canli eklemekle saglariz.

Ben bitkili akvaryumlarla ilgilendigim icin onlar ozelinde soyleyeyim; sisteme ilk basta yosun yiyici kabuklular dahil olur, karides, salyangoz gibi. Haftasina yosun tuketen baliklar dahil olur, otocinclus, sae gibi. Haftasina diger gorsellik saglayacak baliklar dahil olur. Bu sekilde azar azar canli eklemeleri, daha tam oturmamis bakteri kulturune fazla mesai yasatmaz ve uretilen tum amonyagin cevrilmesini saglar. Sizin sistemde suan hepsi cevrilemeyecek kadar amonyak olusmus olabilir. Bir hafta boyunca iki gunde bir yuzde 20lik su degisimi yapip baliklari gozlemleyin.
Yosum Problemi
Siyah sakal yosununa benziyor. Bunu tuketen yok diye biliyorum. Belki siamese algea eater (sae) tuketir ama o da yemlere cabuk adapte oluyor. Akvaryumda bu yosunun olusmasina neden olan etmenleri gozden gecirmeniz gerekiyor.
Faal Filtreler Ve Su Değişimi Zamanı
[QUOTE=ATABEY] yazdıklarınız hakkında o kadar detaylı bilgiye sahip degilim fakat sistemi bu şekilde oturttum. teşekkür ederim. [/QUOTE]

Akvaryumdaki total suyu saatte 4-5 sefer cevirebilen filtreler yeterli olur. 100 litrelik bir tanka, saatte 400-500 litre su ceviren bir filtre yeterlidir. Daha fazlasi genelde akvaryumda akinti olusturmaktadir. Bu akinti da baliklari surekli yuzmeye zorlamakta ve haliyle yorup hastaliklara acik hale getirmektedir.

Bir nevi surekli kosu bandinda olmak gibi dusunebilirsiniz. Filtreleme ile ilgili verdiginiz bilgilere istinaden, akvaryumunuzda dehset bir akinti oldugunu dusunuyorum.
Faal Filtreler Ve Su Değişimi Zamanı
Su degisimleri genel olarak filtrelemeden bagimsizdir. Amac sistemden bir kisim suyun cikarilip yerine fresh/temiz su konulmasidir. Genel olarak haftalik %20-30 civari degisim yapabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.