ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Karga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2011 09:07
Son Ziyaret:
22 Ekim 2011 20:09
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray Zeki Yüzgün
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1971
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Karga Siyahtüy

SON 7 MESAJI

neden cama cam?
[QUOTE=baho038]Arkadaşlar şuanda eminim çoğu üreticide cama cam akvaryum vardır.Neden Balıklar cama cam akvaryuma koyuyoruz?Doğal yaşamın benzerini olması için çok büyük yatırım yapan akvaristler neden güzel discusları vb. balıkları cama cam akvaryumda besliyoruz?Balıklar daha çok strese girecektir bence. [/QUOTE]
Tavuk çifliği gibi düşünün. Amaç bir an önce efektif yavru elde etmek. İşin içine ticari kaygılar girince cama cam sanırım en optimum çözüm oluyor.
 
Akvaryum tanıtımlarına sıklıkla bakıyorum yeni merak saldığımdan. Bana da bitkisiz kayasız köksüz akvaryumlar içindeki canlılar ne kadar güzel de olsa pek hoş gelmiyor. Fakat işin ticaretini yapanları da anlıyorum.
bitkilerle gelen minik midyeler
Mideyelerin gezinti sevdası var. Onu engelleyebilirseniz, aksine faydalılar. Benimkiler dev gibi, bir iki yöntem okumuştum ama, uygulamaya geçmedim. Durup durup bitkileri dikmek durumunda kalıyorum.
Mucize!

"Kuşu kafese koyup, kafesi geniş tut" demek gibi geliyor bana geniş akvaryumda balık beslemeyenlere karşı olan tepkiler.

Kendi bencil arzularımızı hoş tutuyoruz neticesinde. Bunu yaparken de pek çok çevresel faktörden etkileniyoruz.  Maddesel faktörler özellikle etkili.
 
Bu tarz tepkiler "evde kedi köpek beslenir mi? Yazık değil mi?" ye kadar varabiliyor. Hangi taraf haklı bilemiyoruz.
 
O yüzden akvaryum çok küçük tepkilerinin daha sağlıklı olmasından yanayım.
 
saygılar, sevgiler.
 
Moss Ormanı ve kiraz karidesler
Şekil olarak benim de hoşuma gitti, bununla birlikte bilgisizliğimden soruyorum. Balıklara zararı olmaz mı poliüretanın?

Ek: Yeni mesaj yazmak istemedim. Balık olmadığını ve kiraz karides olacağını farketmiştim.  Balıklara değil de canlılara yazmam gerekirdi. Benim hatam.
Karga2011-09-23 20:16:45
Tilki Kuyruğu küflenme ve erime
Çok teşekkürler.
 
Neşteri elime alayım akşam.
 
 
Tilki Kuyruğu küflenme ve erime
Merhaba,
 
Çok yeni amatörün amatörü bir akvaryumcuyum. Geçen hafta site aracılığıyla tilki kuyruğu almıştım. Alır almaz da diktim. Kökleri olmadığı için direk saplarını diktim. Fakat bir kaç yaprakta görmüş olduğum küf gibi olan şey (örümcek ağının bir yerde toplanıp kararması gibi de tanımlayabilirim) yayılarak bitkilerin %80 ini kapladı. Elimle gidermeye çalıştım ama, muvaffak olamadım. Bulaştığı yapraklar formlarını kaybediyor ve yumuşuyorlar. Suyun üstüne uzamış kısımlarda ise bir problem sezmedim.
 
Bu etapta akvaryumumla da ilgili bilgi vereyim. 65*26*35h lik bir akvaryumum var. Yaklaşık 2 hafta evvel aldım. dipte 6 cm kadar hagen kum var. Bitki olarak bir dev nilüfer, subululata, saz ve adını bilmediğim bir şey var. diğerlerinde bir problem yok.  3 tane mangrow köküm, 5 tane yavru cüce siyah ve albino vatozum mevcut. Pazar günü 30 kadar kiraz karides almıştım. onların da 10 a yakını mefta oldu. İki tatlı su midyem var. Bir tane iç filtrem var. Çin malı olduğundan açıkçası çok da güvenemiyorum kendisine. Su değişimi 10 litre kadar yaptım ama, daha bakteri üremeden çok fazla değişim yapmak istemedim. Bitkilerin dibine toplamda iki tane misket gübre koymuştum.
 
Bugün kısmetse 8-10 rasbora koyacağım içine. Eğer kolay bir çözümü varsa, onu uygulayayım. Yoksa kötü kısımlarını keseceğim bitkilerin, bu da beni üzecek açıkçası.
 
Şimdiden teşekkürler.
 
Saygılar, sevgiler.
 
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba,
Uzun yıllardır isteyip cesaret edemediğim işe girişiyorum. Ne istediğimi bilmeden başladım. Şu an bitkili bir akvaryum istiyorum. 65*26*35h ölçülerinde bir akvaryumum, içinde hagen kumum, bir köşe filtrem var. su dolu halde bekliyor.
 
Bir sürü bilgiyi bir anda almaya çalıştığım için biraz kafa karışıklığı yaşıyorum. Sağolsun bir arkadaşımdan ve öğretmen ali nickli forum kullanıcısı arkadaşımızdan aldığım bilgilerle ve okuduklarımla bir şeyler oturtmaya başladım gibi.
 
Yine de pek çok konuda, pek çok bilgi, görüş, yönlendirmeye ihtiyacım olacak.
 
Şimdiden teşekkürler.
 
Saygılar sevgiler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.