ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dundeon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2011 20:39
Son Ziyaret:
13 Haziran 2018 15:54
Toplam Mesaj:
317 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürcan Kurt
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1996
Yaş:
27
İl:
Kirklareli
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



]

50 lt Bitkili Lepistes

20 litre Beta

SON 10 MESAJI

Malawiye Giriş
Akvaryumda tek damızlık altı balık var oda resimlerde gördüğünüz dişi genel olarak diğer balıklar 3 4 cm civarı yavru o yüzden sıkıntı cıkacağını sanmam şimdilik. Zaten akvaryumu kurarkende forumda önerenler olmuştu bu yüzden makul sayida sp beslemekteyim elimdeki splerde damızlık boya ulaşmadan akvaryumu büyütmeyi planlıyorum eğer akvaryumu ekime kadar büyütemezsem balıklarıda daha iyi bakacak birine hediye edeciğim. İlginiz için teşekkür ederim.
Malawiye Giriş
Ayırmam zaten ilk tecrübesi olacak, benimde ilk tecrübem bırakacağım kendi haline bakalım kader ne göstericek :) 
Malawiye Giriş
Teşekkür ederim yorumunuz için. Akvaryum litre olarak yetersiz ama alan olarak yani uzunluk ve genişlik bakımından yeterli gelebileceğini düşünüyorum. En yakın zamanda da daha büyük akvaryum yapmayı planlıyorum bu deneme amaçlı yapmış olduğum akvaryum tecrübe maksatlı.   Dinlenmiş suyum yetmediği için dolduramadım tam olarak yarına ilave edeceğim.
Malawiye Giriş
Fotoğraf:

Boyut (cm):76*41*23h
Kapasite (litre):
Canlılar:Sarı prenses

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:Haftada %30 su değişimi

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Yok

Kendi yapımım olan akvaryumun dekorları ve balıkları eklendi sizinle de paylaşmak istedim geriye led aydınlatma ve akvaryuma çerçeve yapmak kaldı. Akvaryumda eksik gördüğünüz veya rahatsız olduğunuz yerleri söylerseniz hep beraber daha iyisini yapabiliriz. Son olarak fotoğraflarını koyduğum dişinin ağzına yavru alıp almadığını merak ediyorum bana şiş gibi geldi ama tecrübeli arkadaşlarım ve abilerim daha iyi bilir. Şimdiden teşekkürler.
Yeni dizayn cam taşır mı?
Aliminyum alırım büyük ihtimal tabi bulabilirsem. :) Işıklandırma için tavsiyeniz falan var mı? Led yapmayı düşünüyorum ama renk olarak sadece beyaz mı kullanmalıyım?
Yeni dizayn cam taşır mı?
Köşebent koymayı düşünüyorum ama bir türlü bulamıyorum onuda en yakın zamanda halletmem lazım, görüntü berbat ama ilk akvaryum yapışım olsun o kadar :D Artık cam var ama tabana yetmez zaten 2 ay falan kullanacağım akvaryumu sonra boşaltılıp yenisi gelecek bu zaman içinde köşebent idare eder gibi geliyor.
Yeni dizayn cam taşır mı?
Akvaryumu şubat ayından beri kullanıyorum herhangi bir esneme olmadı. Sadece kayaları yeni ekledim bununda esneme yapması için bir durum yaratacağını sanmıyorum. Ama kayalardan kaynaklanan esneme olma ihtimali söz konusu ise bu durum hakkında bilgilenmek isterim.

Esneme durumunun yükseklik artığında oluşan basınçtan kaynaklandığını biliyordum yanlış mı biliyorum?  dundeon2014-08-04 16:04:59
Yeni dizayn cam taşır mı?
76*41*23h ebatlarında, 4 mm cam, 850 L/h debili iç filtre ve 2 adet yavru sp. 

Strafor koymayı düşündüm fakat pisliklerin altına girip koku yapma durumu oluyormuş bende hiç bulaşmadım, sadece kayaların olduğu bölüme daha fazla kum serdim cama temas olmasın diye.

Yeni dizayn cam taşır mı?
Herkese selamlar, 4 mm camdan kurmuş olduğum akvaryumun dizaynını kayalık olarak değiştirdim patlama riski olur mu acaba diye bir sorayım dedim. Birde akvaryumda eksik olarak gördüklerinizi söylerseniz sevinirim. Arka fon ve ışıklandırmam eksik onları da en yakın zamanda tamamlayacağım. Akvaryumu yaparken camın kenarlarında silikon izi kaldı onları nasıl temizlerim baya bir kurudular çıkmıyorlar.



Su daha oturmadan çektim kumu baya bir karıştırdım ondan sarı duruyor.


Elimde fazla bulunan kayalar bunlardan kullanmamı tavsiye ederseniz yeni fikirlere daima açığım bu dekor aceleye geldi biraz :) 

İlgilenen herkese teşekkürler. 
Malawi tankım en son hali 200lt :) nasıl olmuş?
Tasarım tam istediğim gibi olmuş, tebrikler. Sağlıklı balıklar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.