ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
utkubayrakk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2012 00:09
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2019 14:57
Toplam Mesaj:
197 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Utku Bayrak
Doğum Tarihi:
23 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/133540.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

100 Litre Mütevazi Akvaryumum
Fotoğraf: 






Boyut (cm): 70x35x40

Kapasite (litre):
100 litre

Canlılar:
2 adet Bolivian Ram, 6 adet Komando Çöpçü, 8 adet Siyah Neon Tetra, 10 adet Elma Salyangoz

(1 adet Cüce Gurami de kısa süreliğine misafirimiz)

Bitkiler: 2 adet Echinodorus Bleheri

Akvaryum Bakımı: Haftalık su değişimi, ay başı filtre temizliği

Kullanılan Yemler: Tetra Pro Vegetable, Tetra Discus, Sera Spirulina Tabs, Sera Artemia Shrimps, Sera Tubifex

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Aquatan (Su değişimleri için)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Merhaba değerli forum üyeleri,

Uzun zaman sonra yeni bir akvaryumla tekrar karşınızdayım. Gerçekten uzun zaman, üç yıl olmuş ve burada daha önceden paylaştığım eski akvaryumuma bakıp yaptığım tecrübesizce hareketlerime gülüp duruyorum :) 

Söz konusu akvaryum şurada: 

http://www.akvaryum.com/forum/60_litre_tecrube_akvaryumum__adim_adim_anlatimli_k612711.asp

Şimdi yeni bir ev, yeni bir akvaryum. Allah inşallah daha iyilerini hepimize nasip eder, fakat ben buna da şükrediyorum. Açıkçası tam istediğim gibi sade bir akvaryum oldu, şimdi de sizin beğeninize sunuyorum :)


Akvaryumdan kısa bilgiler vereyim. 

Akvaryumumu geçtiğimiz haziran ayının başında kurdum ve o günden beri herşeyiyle tamamen oturdu diyebilirim. Echinodorus'larımın maşallahı var, neredeyse tek bir kötü yaprağı yok. Düzenli su değişimi dışında hiç bir takviye yapmıyorum. İhtiyacım da olmadı. Hatta bir ara akvaryumun ışığı patladı ve işlerimin yoğunluğundan dolayı ilgilenemediğimden neredeyse bir ay akvaryum karanlıkta kaldı. Sadece odaya giren gün ışığı vardı. İlginçtir, bu dönemde bitkiler iyice coştu. Echinodorus'ların ışığı fazla sevmediğini bu şekilde tecrübe ettim.

Bolivian Ram tutkum var, fakat kaç kere denesem de bir türlü eş tutturmayı başaramadım. Sürekli erkek çıkıyorlar, bir de birbirleriyle didişip duruyorlar :) Akvaryumda şimdilik bir adet cüce Gurami var, geçici olarak burada misafir. Genel olarak kayıp yaşadım diyemem, aksine yavru aldığım bile oldu. Komando sürüsü bir kaç kez cama yumurta bıraktı, ne yazık ki mutlu sonu göremedik. İki adet elma salyangozum vardı ve birbirlerini çok sevmiş olacaklar ki sonrasında 300'den fazla yavru aldım. Ebeveynleri maalesef kaybettim, yavruların da 10 tanesini kendime ayırarak kalanların hepsini akvaryumcuma verdim. Bitkilere hiç bir zararları yok, tam tersine akvaryuma yararları var. Bazen elimin ayarı kaçıyor ve yemlemeyi fazla yapıyorum. Elmalar sağolsun, hiç bir pislik kalmıyor ve akvaryum tertemiz :)

Eklemeyi düşündüğüm canlılar var, Melek vs. Bu konuda tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Şimdilik aklıma gelen bunlar, Ara ara soru gelirse güncelleyeceğim. Şimdilik bir tane fotoğraf çekebildim, daha kapsamlı çekmeye çalışacağım. Umarım beğenirsiniz!


utkubayrakk2015-03-30 22:31:30
DİSCUS MACERASI
Serkan bey akvaryumunuz da balıklarınız da çok güzel, maşallah diyelim:)
Rio Guapore
Daha önce de bir Amazon biyotopu denemiştiniz sanırım, doğru hatırlıyorsam. Yine kusursuz bir çalışma, tebrik ederim :)
Yengeç Sorun Olur Mu
O değil de akvaryumunuzu çok beğendim:)
Karides turu hakkinda (dogadan yakalandi)
Gelişmeleri ilgiyle takip etmekteyim Emre bey, uzun bir süredir ilgisiz olduğum karides hobisine tekrar ilgi yarattınız :)
60 litre Bolivian Ram Yuvası
Bolivian Ram'lerinizi Discusların yanında beslemişssiniz, hayalimdir:) Biraz kurduğunuz biyotopları da inceledim, sanırım aynı kafadanız ve benden daha cesursunuz diyebilirim:)

Bu arada akvaryumdaki bitkileri çıkararak 2 gün gözlemledim, biraz daha geniş ortam ve loş ışıkla Bolivian'ım daha mutlu gözüküyor. Aslında biraz işime geldi, hem bir süre bitki bakımıyla uğraşmak istemiyorum hem de akvaryuma çöpçü sürüsü eklemek istiyordum. Çöpçüler bir kaç narin bitkimi hemen çıkardıkları için başa belalar. 

Bu da benim Bolivian'ım:) 


60 litre Bolivian Ram Yuvası
[QUOTE=Fırat Güley]Merhabalar
 
Açıklamanızda yemleri sabah bitkisel akşamları ise proteinsel olarak veriyormuşsunuz. Bence tam tersini yapıp sabahları proteinsel verirseniz daha sağlıklı olur. Nedeni ise sabah balıklar daha çok hareketli olacağından dolayı yemi vucudta yakmaları daha kolay olacaktır, akşamları ise durgun olduklarından dolayı protein yağ yapabilir balıkta. Bu arada Akvaryumunuz çok hoş olmuş.
 
İyi hobiler
[/QUOTE]

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, haklı olduğunuzu düşünüyorum. Bundan sonra bu şekilde deniyorum o zaman.

[QUOTE=Eldurmaz][QUOTE=utkubayrakk][QUOTE=Eldurmaz] Renk,fin uzunluğu,ilk ışın yüksekliği vs dış görünümüyle cinsiyet ayrımı yanıltıcı olabiliyor.Dişi erkek ayrımı en iyi tüpçük kontrolü ile olur.Akvaryuma alışmış bir bolivianın tüpçüğü rahatlıkla görülür.Dişilerin kısa,küt ve aşağı doğru uzanırken erkeklerin ince,nisbeten uzun ve geri doğru yatıktır.Erkeğin fotoğrafını bulamadım ama benim eski çiftimin dişisinin bir fotoğrafını paylaşayım.Görünüm olarak güzel bir erkek gibi dursa da defalarca yumurtlamış bir dişiydi.Dikkat ederseniz tüpçüğü gayet belirgin bir biçimde ortada 


[/QUOTE]

Haklısınız, özellikle internette yayılmış kulaktan dolma bilgilerle cinsiyet ayrımı yapmak neredeyse imkansız. Forumda da bunun tartışması sıkça yapılmıştır. Sizin Bolivian'da dediğiniz gibi tüpçük çok belirgin. Ama hakkını vermek gerek, gördüğüm en güzel Bolivian Ram'lerden, gerçekten tebrik ederim. Bulunduğu akvaryumu da merak ettim açıkçası:)



[/QUOTE]

Çok teşekkürler.Kendisi yaklaşık 1,5 sene önce rahmetli oldu ama yeri bende ayrı olan balıklardandır.Beslediğim onlarca balık içinde gördüğüm en baskın dişi balıktı.endisinden kat kat büyük 5 erkeği de beğenmemişti.Çok da nazlı bir hayvandı.Sonra tipsiz,şeilsiz bir erkekle eş tutmuştu.Akvaryumun resmini aradım ama arşivimde bulamadım.Basit uyduruk bir bitkili akvaryumda karman çorman türlerle yaşamıştı.
[/QUOTE]

Üzüldüm gerçekten, çok değerli bir Bolivian Ram'miş. Yaşasaydı benim nazarım değerdi ve yine ölürdü herhalde:)) Akvaryumunuzu sormamın nedeni ise şu; benim Ram için yeni bir akvaryum kuruyorum, yine 60 litre civarı olucak. Fakat bitki kullanmak istemiyorum bu seferlik, acaba bitkisiz bir akvaryumda Bolivian'ın durumu nasıl olur merak ediyorum.



Torf Zehirli olur mu?
Merhabalar,

Elimde teraryumlar için kullanılan torflardan var. Şekli şemali güzel olduğu için taban üzerinde kullanmayı düşünüyorum. Fakat akvaryumda Bolivian Ram'im var, canlıyı zehirleme durumu olabilir mi?
60 litre Bolivian Ram Yuvası
[QUOTE=Eldurmaz] Renk,fin uzunluğu,ilk ışın yüksekliği vs dış görünümüyle cinsiyet ayrımı yanıltıcı olabiliyor.Dişi erkek ayrımı en iyi tüpçük kontrolü ile olur.Akvaryuma alışmış bir bolivianın tüpçüğü rahatlıkla görülür.Dişilerin kısa,küt ve aşağı doğru uzanırken erkeklerin ince,nisbeten uzun ve geri doğru yatıktır.Erkeğin fotoğrafını bulamadım ama benim eski çiftimin dişisinin bir fotoğrafını paylaşayım.Görünüm olarak güzel bir erkek gibi dursa da defalarca yumurtlamış bir dişiydi.Dikkat ederseniz tüpçüğü gayet belirgin bir biçimde ortada 

[/QUOTE]

Haklısınız, özellikle internette yayılmış kulaktan dolma bilgilerle cinsiyet ayrımı yapmak neredeyse imkansız. Forumda da bunun tartışması sıkça yapılmıştır. Sizin Bolivian'da dediğiniz gibi tüpçük çok belirgin. Ama hakkını vermek gerek, gördüğüm en güzel Bolivian Ram'lerden, gerçekten tebrik ederim. Bulunduğu akvaryumu da merak ettim açıkçası:)



utkubayrakk2013-10-27 22:30:59
60 litre Bolivian Ram Yuvası
[QUOTE=metinguner16]Güzel olmuş akvaryumun. Tebrikler. Bolivianda dişi erkek ayrımını nasıl yapıyosun? Bilgi alabilir miyim? Bi de o taşlar yerine 8-10 cm civarı yassı taşlarla akvaryumun köşelerine bölümler yaparsan bölge tutmaları açısından daha kolay olur. Yine de karar senin dostum. Sağlıklı balıklar dilerim :)[/QUOTE]

Güzel yorumunuz için tşekkür ederim:) Fakat akvaryumu bozdum ve tek bir Bolivian için yeni bir yuva haline getirdim. Yakında akvaryumun herşeyi oturduğunda paylaşacağım.

Bolivian dişi-erkek ayrımını ne yazık ki bende yapamıyorum, bendeki dört adet Bolivian Ram akvaryumun birer köşesini kapmıştı ve birbirlerini yaklaştırmıyorlardı. Bu da onların erkek olduğunu gösteriyor sanırım. Cinsiyet ayrımı için başka bir yol bulamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.