ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
frantic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
-4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ağustos 2012 16:35
Son Ziyaret:
08 Ocak 2021 09:19
Toplam Mesaj:
312 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan OSMANCIOĞLU
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Gümrük
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

İstanbuldaki Kastamonulular nerede..
[QUOTE=AHMET]Arkadaşlar Günaydın, sinan (frantic )geliyor, aracla gelecek zeytinburnu, gaziosmanpaşa istikametinden gelecek varsa ona eşlik edebilir.

Kahvaltı atıştırmalık bişeyler fena olmaz, hatta bizim oraya tekirdağ tarafından çeri domatesler getiriyorlar köylüler onlardanda alırım hamurların erimesine yardımcı olur.

Dursun geçmiş olsun.

Ben ve Oğlum geliyoruz.
Fatih Yıldırımda geliyor ben alacağım.
Mesut ve Muhittinde bana katılabilirler bugün netleşir akşama doğru listeyi eklerim buraya.

Whatsaap tan veya teleden bana ulaşabilirsiniz saat zaman sorunu olmadan.

Listede olan Ahmet Korkutta gelemeyecek, kardeşi somadan kıl payı kurtuldu proğramı var...

Şimdilik net gelenler.

Fatih Domurcuk ve Kızı
Selçuk Çakmak 
Eşref Yıldız
Dursun Yıldız.
Fatih Yıldırım
Sinan Osmancıoğlu
Ahmet Aytenve Oğlu
Muhittin, Mesut, Murat (Terrenova) ve izzet abi net degil. akşama kadar kesin listeyi eklerim.
[/QUOTE]

Ahmet Abi'nin dediği gibi Zeytinburnu çevresinden gelecek varsa beraber gidebiliriz. Foruma pek giremiyorum. Telefon numaram: 0542 458 75 37
İstanbuldaki Kastamonulular nerede..
İnşallah Eşref Abi bir sıkıntı olmazsa muhakkak geleceğim. Yazışmaları tam olarak okuyamadım. Detaylar ile ilgili pek bilgim yok. Kim ne alacak, nasıl gidilecek falan yazdınız mı bilmiyorum. Üzerime düşen ne varsa yapayım abi. Akşam eve gidince tam olarak bir okuyayım konuyu.
İstanbuldaki Kastamonulular nerede..
Arkadaşlar selamün aleyküm.

Uzun zamandır foruma pek giremiyordum. Biraz kopuk kaldım. Akşam sağolsun Fatih Abi aradı organizasyonu haber verdi. Allah'tan bir kaza bela çıkmazsa bende aranızda olmak isterim.
İLANGİ CİNSİYET
[QUOTE=ömer_] [QUOTE=frantic] Mahmut Kardeşim,

İlgin için çok çok teşekkür ederim. Ancak şöyle bir şey kafamı kurcalamakta. Balıkları tek tek fotoğrafladıktan sonra tekrar akvaryuma salacağım. 16 tane balık var hepside birbirine benziyor. Diyelim ki tespit ettik sonra nasıl ayıklayacağım tekrardan akvaryumun içinden? Benim esas düşüncem balıkları tespit ettiğim an fazla erkekleri akvaryuma bir daha sokmamak. Siz burada foto yöntemi ile %100 doğru tespitte bulunsanız dahi ben onları akvaryumdan ayıklarken mutlaka hata yapacağım.
[/QUOTE]
Sinan Bey
Şöyle yapabilirsiniz. Balıkları 4'lü gruplar halinde fotoğraflayıp her birini 5lt. 4 adet su bidonuna numaralayıp koyun. O esnada resimleri bana veya bir başka arkadaşa mail atın elimizden geldiğince bakıp yorum yapalım. Yeriniz bana çok uzak ve vakit sıkıntım var yoksa elimden geldikçe yardımcı olmak isterdim.[/QUOTE]

Teşekkürler Ömer Bey. Biraz daha bekleyip yakınlarda yardımcı olabilecek kimse yoksa fotoğraflarını çekip sizlere göndereceğim.
İLANGİ CİNSİYET
Mahmut Kardeşim,

İlgin için çok çok teşekkür ederim. Ancak şöyle bir şey kafamı kurcalamakta. Balıkları tek tek fotoğrafladıktan sonra tekrar akvaryuma salacağım. 16 tane balık var hepside birbirine benziyor. Diyelim ki tespit ettik sonra nasıl ayıklayacağım tekrardan akvaryumun içinden? Benim esas düşüncem balıkları tespit ettiğim an fazla erkekleri akvaryuma bir daha sokmamak. Siz burada foto yöntemi ile %100 doğru tespitte bulunsanız dahi ben onları akvaryumdan ayıklarken mutlaka hata yapacağım.
İLANGİ CİNSİYET
2 aylık iken aldığım ilangilerim şuan yaklaşık 2 yaşındalar ve birbirlerine zarar vermeye başladılar. Gerek birbirlerine vurmaları gerekse dişilerin erkek baskısından ötürü yumurta tutamayışını sürekli gözlemlemekteyim. Doğru konuşmak gerekirse akvaryum ebatları da tropheus standartlarına uygun değil. Yer ve hanım sıkıntısı yüzünden büyütmemde mümkün olmadığından var olan şartlarda bu zamana kadar en iyi şekilde yaşatmaya çalıştım. Ancak artık birazının ayrılma zamanı geldi sanırım. Cinsiyet konusunda teorik bilgiye sahip olmama rağmen pratikte elimden bir şey gelmiyor. Fotoğraf yöntemi ile bilen de bilmeyen de yorum yapıyor ondan kafam karışıyor. Bilmiyorum böyle bir şey yazmam uygun mudur forumda ancak tropheustan anlayan üstatlarımdan cinsiyet hususunda yardım rica ediyorum. Zeytinburnu'nda ikamet etmekteyim.  Kendi aracımla istenilen noktadan alıp çay kahve sohbet muhabbet balıklar falan derken istenilen yere bırakabilirim. Tekrar ediyorum bu şekilde bir konu açmak yanlış ise yönetimden özür dilerim. Saygılarımla.
dış filtre temizliği
Yasin Bey bir filtrenin akvaryumu saatte 3 kez çevirmesi gerektiğinden yola çıkarsak 1100 litre bir filtrenin akvaryumunuzun hacmi için yeterli olması gerekir. Malzeme diziliminiz nasıl? Boylarına bağlı olarak balıklarda fazla geliyor olabilir.
kriza gold yavruları ve tank hakkında
Balıklarınız eninde sonunda büyük tanka geçecekleri için sonradan stres yaşamamaları adına direk büyük tankta başlamanız daha iyi olacaktır. Ne kadar büyük alan olursa o kadar rahat büyürler.Yem bulamama olayı ise tamamen hikaye. 
F0 erkek eklemek nasıl olur ?
Kan değişikliği açısından farklı bir aileden gelen bir balık F0 (ya da benim deyimimle ithal) ya da F1, F2 fark etmeyecektir. F0 riskine girmektense F0 gibi kaliteli bir erkek bulsanız da aynı görevi görecektir. Yasin Bey ve Celal Bey'de çok güzel noktalara değinmişler. İthal balığı (F0) akvaryum yaşamına ve yaşadığınız yerin su değerlerine alışkın olanlarından almak çok daha mantıklı. Bununla beraber tropheuslerde bloat riskinden ötürü sindirim sistemlerinin sürekli çalışması adına düzenli yemleme önemli olduğundan aç bırakılmaları pek mantıklı değil. Saygılar.
Dekor tropheus'lara uygun mu?
[QUOTE=Timur26] Fona yapacak bişey yok  kayalarım açık renk ancak yosun tuttular o yüzden koyu. Benim sorunum sarı silis kum beyaz alsaymışım süper olacakmış.  Fakat herz aman idda ediyorum mavi arka fon ve beyaz kum ve kayalar tropeus için renk göstermesi açısından 10 numara. Ama bu işi biraz profesyonel yapacaksan benim tankım buna örnekdir. 
Tanganyika gölüne hiç gitmedim ancak onun kompoze ettiğime inanıyorum Genelde de beyenilen bir tankım vardı bugüne kadar ilk eleştiren siz oldunuz tebrik ederim
[/QUOTE]

Timur Hocam eleştirmek için birşey demedim sadece gördüğümü söylemek istedim. Tankınız gerçekten çok güzel buna diyecek birşey yok zaten. Ancak ilangide de önemli olan sarı renk değil mi? Belki aydınlatmadan belki kullanılan fondan, belki yemden, belki stresten, belki taşların renginden, belki çektiğiniz fotoğraf makinesinden dolayı tam renklerini göstermemiş balıklarınız. Fotoğraflarda taşlar koyu renk, fonda çok koyu görünüyor bunu demek istedim. Yoksa akvaryumunuz maşallah yakıyor ortalığı. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.